Жалите ли за времето поминато?

  • Креатор на темата city
  • Време на започнување

Automne

In search for immortality
Член од
14 февруари 2009
Мислења
29
Поени од реакции
3
Zalam so togas ne go imav istiot mozok kako sega nekoi sansi mnogu podobro ke gi iskoristev i za nekoi raboti za koi ne vredelo da se zamaram nemase da se zamaram.Se trudam da ne me preokupiraat tie misli ama neizbezno e napati da se setis na detskite a i na srednoskolskite denovi i druzenjeto i nezamaranjeto so sekojdnevieto i so borbata za opstanok vo the real world.GROWING UP SUCKS!!!!!!:toe:
 
Член од
12 јануари 2009
Мислења
721
Поени од реакции
40
Е жалам за минатото многу али тоа сега нема назад
 
Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.554
Сеа за сеа не,уште сум мал:vozbud:
 

пробистипка

малечка
Член од
13 август 2008
Мислења
2.026
Поени од реакции
130
Баш пред некој ден размислував за минатото за поминатите денови, години......И сватив дека кога би можела да се вратам и се од поново да го живеам дека ке живеам многу поразлично.Се кајам за минатото што не сум го преживеала како што е потребно како што скоро секој млад човек го живее ....За грешките од минатото не се кајам бидејки тие ме научиле во животот и ми ја изградиле личноста.Но за лошо поминатото време за добро непреживеани години никако неможам да се помирам и да си простам зошто било така ?Но затоа пред нас е иднината која ни овозможува да ги исправиме грешките од минатотото, да созрееме доволно и да воспоставиме добар начин на живот поразличен од минатото.
 
Член од
31 јануари 2009
Мислења
258
Поени од реакции
12
ne postoi pominato vreme =) postoi samo pominatoto "sega" =) a inace ne zalam za takvo nesto , se si tece po redosled i ne treba da ne preokupiraat misli za toa.
 
R

Razorblade Kiss

Гостин
Да,често се навраќам на минатото,но не живеам во него. Научив да чепнувам таму без да ме здоболе и да не жалам што тогаш во даден момент ми било подобро/полошо. Исто кога се потсетуваш колку било вкусно тоа парче торта,или колку те болела гребнатинката.
Комунистички и пензионерски муабети од типот- во 94 гравот беше подобар кај баба,и имаше Пулсирања и Muppet babies ги правам од занимација и џаболебарење,напротив,баш ми е мило кога ќе се потсетам дека имав убаво детство.
Смешак,широко воздивнување,чекорење понатаму,глава горе ,и добро гледање лево-десно да не те акне некој автомобил. Луди времиња се ова,уште полуди идат,но ги прегрнувам какви и да се :) Како може да не ме сакаат ако претходно јас ги почестам хехе :)
 

nelo

Смрта е сигурна, животот не е!
Член од
29 мај 2008
Мислења
109
Поени од реакции
0
Било, поминало... заборавено

мисли на иднината...:sekss: :smir:
 

devojka111

i'm real
Член од
28 декември 2008
Мислења
1.937
Поени од реакции
148
Не жалам за минатото, растењето е природен процес и не можеме да го вратиме назад, случките од минатото ќе живеат само во моите спомени. Што се однесува до грешките во минатото, не жалам и за нив, што и да се случило, така требало да биде и го прифаќам тоа.
Мислам дека оние што претерано жалат по минатото, не се среќни во сегашноста и тоа не е добро:nenene:
 

JeepMkd

Scratch model builder
Член од
25 јуни 2008
Мислења
1.576
Поени од реакции
468
Уф ич не ме бидува за филозофирање ама ќе пробам да објаснам...

Да бидам искрен, сметам дека секој барем малку сака да се врати некое време и секој жали барем малку. Сејм хиер. Некогаш размислувам за времето поминато без грижи, во двор, правење макети, возење велосипед без да мислиш на обврските за утре... Сега некако немам време за себе и за тоа ми е криво најмногу.

Да имав барем малку повеќе слободно време ќе беше поинаку. Вака, само сум во брзање и сакам да правам многу работи а имам малку време.

Инаку во глобала не жалам за времето кое поминало. Како што спомна горе девојка111 ако се замараш премногу можеш само да бидеш несреќен... па let it go... Знаев секогаш да си ја направам интересна, да се занимавам со нешто и да уживам во секој момент. Полека станувам свесен дека животот што го живеам сега нема никогаш да се врати...
 
I

InF3cTeD

Гостин
понекогаш кога ќе ми текне шо се сум правел во времето шо поминало која слобода сум ја имал жалам....но не многу бидејќи пред мене е животот полн со изненадувања и со предизвици
 

Македон91

Благородник
Член од
21 јануари 2009
Мислења
2.134
Поени од реакции
120
Не жалам, туку со радост се навраќам на некои спомени од "минатото." Млад сум, имам уште живот пред мене.
 
Член од
21 август 2008
Мислења
6.500
Поени од реакции
1.320
vremeto si pominuva nezavisno od nasite zelbi
glupo e da se zali za toa sto pominalo
no nekogas emociite se presudni
da ni go vlosat raspolozenieto.
 
Член од
7 јануари 2009
Мислења
391
Поени од реакции
20
Mozam da kazam deka zalam za moeto detstvo za drugo bas mi e gajle, bilo pominalo.Moze da mi se sluci cesto da mi se navratat mislite i sekavanjata na minatoto no ne zalam sto pominalo.Duri se cudam na nekoi moi razmisluvanja ili greski od tie denovi no ne oskam potreba da go vratam minatoto nazad.Samo bi sakala da se vratam vo periodot koga bev dete zasto mi bese najubavo i majka mi bese ziva.Gledam sega i sto ke bide vo idnina a sto bilo, bilo.Zivotot si tece ponatamu i e bezsmisleno covek da se navraka t.e da zali za minato vreme taka ni pominuva i segasnosta pa mesto da ja ziveeme so poln zdiv nie da se navrakame na minato,zosto?
 

VeS

.
Член од
16 мај 2008
Мислења
4.749
Поени од реакции
2.355
Не жалам, други треба тоа да го направат иако не се свесни.
Whatever, шо било било, главата горе, ќе гледам само напред, не се вртам веќе назад.
 
Член од
31 јануари 2007
Мислења
18.551
Поени од реакции
22.308
За некои работи жалам...Но тоа е гледаме кон иднината...
 

Kajgana Shop

На врв Bottom