Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.939
Поени од реакции
17.994
Драга

Јас сум оној тип на луѓе што верува во карма. Додуше верувам во карма кога ке ми се случи лошо нешто. Дали е тоа до мене?

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
A Novichok agent (Russian: Новичо́к, "newcomer", "novice", "newbie'') is a group of nerve agents, some of which are binary chemical weapons. The agents were developed at the GosNIIOKht state chemical research institute by the Soviet Union and Russia between 1971 and 1993. Some Novichok agents at STP are solids while others are liquids. It is thought that dispersal for the solids is possible by ultrafine powder.

Russian scientists who developed the nerve agents claim they are the deadliest ever made, with some variants possibly five to eight times more potent than VX , and others up to ten times more potent than soman .As well as Russia, Novichok agents have been known to be produced in Iran.

In the 21st century, Novichok agents came to public attention after they were used to poison opponents of the Russian government, including the Skripals and tho others in Amesbury, Uk and Alexei Navalny (2020), but civil poisonings with this substance have been known since at least 1995.

In November 2019, the Organisation for the Prohibition of Chemical Weapons (OPCW) which is the executive body for the Chemical Weapons Conventions (CWC) added the Novichok agents to "list of controlled substances" of the CWC "in one of the first major changes to the treaty since it was agreed in the 1990s" in response to the 2018 poisonings in the UK.

Последно уредено:
Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.035
ДК
ја барам мајка ми на телефон (пензионер) не се јавува...Почнувам да се загрижувам... Ја добивам после некое време, ја прашувам зошто не се јавува. „Ах, не можев да зборам гледав тенис на телефон...Со татко ти се каравме не ми даваше да гледам на тв ќе се нервирал ако губи нашиот...“
:facepalm:

nE0n1nja

Eat nerds get shredded
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.483
Поени од реакции
3.297
Човече доаѓа татко ми и ми вика "Братучетка ми ми прати на Месинџер порака со некое видео ама нешто не ми го отвара, дај кажи што да направам?"
Ми го дава телефонот и гледам му бара нешто verification бла бла.. Враќам назад, ја читам пораката која кратко и јасно гласи: "Вие сте во видеото:" и после тоа линк кој почнува со www .6ex.gay......
Цел живот се прашував има ли воопшто луѓе што наседнуваат на вакви глупости и еве неочекувано добив одговор на моето прашање со прекрасен практичен пример. :tapp:

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.939
Поени од реакции
17.994
Драга

Играв фудбал после 2-3 месеци и нозете ме болат, иако не трчав многу. Ама дефинитивно ништо не го менува фактот дека играње на дожд е прав прониќ. :love:

devilko

♆ wicked one ♆
Член од
28 август 2014
Мислења
1.908
Поени од реакции
6.210
Кога сме кај глупи наседнувања...

Татко ми пред некој ден ми вика да видам еден разговор во телефон и да му кажам што да прави...
Гледам, прифатил некоја "баба" на фб, и оваа му пишала, на скоро совршен македонски, нема шанса да беше тоа на гугл транслејт.

Здраво, може ли да споделам со вас нешто?
Татко ми и вратил дека може да сподели.
И оваа напишала срцепарателен текст со слика "нејзина" од болница, како се наоѓа во тешка состојба, блабла. Си викам, ќе бара пари сега, сигурно...
И вратил овој некоја сожалувачка порака и оваа му вратила дека во банка има 300к еура и сака да му ги остави во наследство бла бла... знаете, како секој скам. :D
Овој само тамб ап и вратил. :D :D :D

И му викам, измама е ова, сака да ти земе пари.
Е, викаш измама е? А како ќе ме измами?
И му го објаснувам начинот и ми вика:
Ееее уште ли бе има луѓе вака што ги мамат?
Па ти што ме прашуваше, ете и ти за малку наседна. :D
Ааа не, никако тоа. Јас одма знаев дека измама е, хе хе. И се смее така под мустаќ.
Му ја блокирав, и му одржав лекција да не прифаќа секакви на фб.
Вчера ми ѕвони на телефон да ми каже, прифатил некој од Тајланд.
Ако не излезе овој трансвестит, еве на. :D

Erich Zann

Модератор
Член од
13 мај 2012
Мислења
14.636
Поени од реакции
31.850
(Eрнесто Сабато, Абадон Уништувачот)
Зошто не постои безусловна среќа, мислеше. Ни се дава во бегли и кревки моменти, а уметноста е еден начин да се овековечат (да се сака да се овековечат) тие мигови на љубов и екстаза; и зошто сите наши надежи се претвораат порано или подоцна во несмасни реалности; зошто сите сме неостварени на некој начин, а ако триумфираме во нешто, не успеваме во друго нешто; зошто фрустрацијата е неизбежна судбина на секој човек што се родил за да умре, и зошто сите сме сами или завршуваме сами еден ден; љубовниците без љубениот, родителот без свoите деца или децата без своите родители, а чистиот револуционер пред тажната материјализација на оние идеали кои со години ги бранел со своето страдање среде сурови мачења, и зошто секој живот е постојано разминување, и зошто ништо од тoа што било не се враќа а нештата и луѓето и децата не се тоа што биле некогаш, а нашата куќа од детството веќе не е таа која што ги криела нашите богатства и тајни, и таткото умира без да ни ги каже можеби најважните зборови, а кога ќе го сфатиме тоа веќе не е меѓу нас и не можеме да ги лекуваме неговите стари таги и старите разминувања: и зошто селото се сменило, а школото каде што сме научиле да читаме веќе ги нема тие сликички што нѐ терале да сонуваме, а циркусите беа заменети со телевизијата и нема улични свирачи, а плоштадот од детството е смешно мал кога повторно ќе го видиме.

И така.

mr wednesday

We're soldiers. Soldiers don't go to hell.
Член од
24 јуни 2017
Мислења
1.651
Поени од реакции
8.004
ДК

Глеам нешто муабет за стариве со мобилниве..
Стариов ми е старо школец и после 60 и кусур реши смартфон да користи, океј.
Научи класика ало-ало шо би рекле и шиба Јутјуб редовно глеа ствари шо мислам никој у рекоменденд ги нема. И секој ден дои бе овие од Јутуб пак пари ми бараат :ROFLMAO:..
Решивме и тоа и еден ден нешо пцуе абе шо к*р нејќе, леле телефониве за к*р не ги бива и ја глуп ова ќе користам, Стефан оди бе што не отвара Јутубов, види башка све ми е сменето и апликации и све... Океј дај бе да видам, шо да видам легендата на мајка ми телефонот го земал :pos::pos:.

Kajgana Shop

На врв Bottom