Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
7 септември 2016
Мислења
22.134
Поени од реакции
38.264
Кајг,

ајде купи пица за дома носење!

...што знам, како да беа поголеми таму во пицеријата, вака дома изгледаат некако помали :vozbud:

Последно уредено:
Член од
28 октомври 2019
Мислења
252
Поени од реакции
184
draga kajgana, jas najubavo da zemam da se utepam
gledam cena , jasno mi e deka nema sansa da bide vistina, toa mi e apsolutno jasno , pisev poraki so niv me ubeduva toa sto pisuva , to ke dobijam no znam deka e nevozmozno i e nekoj scam, ama jas pak kliknav i go poracav
haha i za ova ogromno nesto free shipping od kina?
i sea se mislam da kliknam cansel da otkazam porackata da mi vratat parite ama prstot ne saka da mrdne
da se utepam il uste da mislam?
ustvari ako kazam na moite, tato ke me utepa

Последно уредено:
Член од
7 септември 2016
Мислења
22.134
Поени од реакции
38.264
Кајг,
идењето во Луна Парк ми се сведува на посматрање и никакво учество со такви реквизити, опрема или како сакате наречете ги каде има нагли поскоци, вртења, откачување од рамномерното движење, каде овие реквизити за забава си игра со нашето средно уво и рамнотежа, еднаш се зезнав од љубопитност и никогаш веќе, мислам се спуштив на највисокиот европски тобоган во Дизниленд во Париз,кое доживување е нешто како да го опишам, како фаза пред лудничавост и вон нормални функции на срцето и мозокот.

...така да најпосетените се тие вртливи чинии т.е ТАГАДА оти било најзабавни да во ритам на музика нагло вртење на чинијата во сите правци, потскокнување, тресење, нагло зголемување на брзина тие што седат во неа доживуваат момент на земјотрес на телото, па ако не се држиш добро отиде под дејство на физички закони на инерција, гравитација вртоглавици колку сакаш, а тоа било забавно, посебно на одговорниот надгледувач на кој при проблематични откачување на посетителите во чинијата треба да ја исклучи Тагадата, али нееее работава, доџи јуче!

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.895
Поени од реакции
6.573
И навистина грмеше ко самитот на Олимп, ко летна бура, ко облаци низ кој се излило мастило, во Август.

Легендата вели дека кога Милица Павлович и Николас Савелјич се слекле да се капат во морето на Кралјева Плажа кај Будва, во 5 часот наутро, Павлович го лижнала Савелјич на грбот и солта од Јадранот се сторила шеќер.
Loves it.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.895
Поени од реакции
6.573
Седиме со една нова колешка Швајцарка, на 4от спрат од зградава кај што работиме, погледот е неверојатен. Жената е многу културна, се одбира од се, на доста смирен начин - доста семеен човек.
Беше пред заоѓање, небото пожар од розево, со по малку сино низ него. Ми вели, можам да ја видам таа и таа зграда од Базел од овде. Знам и реков, сега е смрачено, инаку на дневна светлина се гледаат двете кули од црквата таа и таа. И требаше време да се подума која точно. Таа со фасада од црвен камен и вратив. И светна? Сте биле ли во неа Господине Свароски (измисено презиме, акцент на тоа дека и моето звучи слично и е за нив странско). Не и реков, не сум влегол. Мораш, ми рече. Додаде, интериерот е Византиски.
Широко ги отворив очите. Ок.
На работа не ломотам толку за моето потекло ко овде. Препозна ли типкава извесен Византиец во мене? Имам пуштено доста црна брада во моментов, можеби и заличив на извесен Теодоро.
Ќе ја посетам црквата, да видам колку швајцарците ги бива за византиски стил. Очекувам мозаици, ама ајде да видиме.
Автоматски споено мислење:

Поздрав до Хрватот, иако се чини, дека јас сум заљубен до уши.
Че ми помини, ко секош.

Последно уредено:
Член од
6 ноември 2024
Мислења
805
Поени од реакции
1.436
Тhe hitchhiker's guide to Кајгана застана на број 3.

Избрав да верувам дека се е вистина. Вакви писанија не може да бидат измислени бидејќи за фикција е потребна имагинација и мозочна активност која би ја продуцирала имагинацијата. Очигледно, нешто недостасува.

Темелно ќе го обработам ентитетот број 3. Гребењето на површината не ми причинува задоволство.
Hop on and enjoy the ride!

Kajgana Shop

На врв Bottom