Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Lester Freamon

A man of focus, commitment, sheer will...
Член од
14 јануари 2015
Мислења
16.238
Поени од реакции
36.513
ДК,

шо чкембе ќе беше во 8 саат наутро да се јади хамбургер?

Поминувам покрај 7ца во 8 утрово и 3ца наредени чекаат да отвори, како Дино на ЛЗН :D

Член од
29 ноември 2014
Мислења
1.016
Поени од реакции
4.083
"Život je ovde postao nemoguć. Strašno je samo što se ljudi ne bune zbog toga. Svako se plaši da ne izgubi neki osnovni minimum koji mu je ipak zagarantovan do sada bio, a sada i taj minimum prestaje da postoji. Vrlo sam razočaran u ljude koji su dozvolili da ih sahrane i moralno i ljudski, dozvolili su da ih prijatelji izdaju, da oni izdaju svoje prijatelje i braću i sve živo, i da se sve to završi u jednoj opštoj kaljuzi.... Strašno je sve zajedno: koliko su ljudi neangažovani i koliko je taj osnovni minimum važniji od ljudskog dostojanstva koje je sve dublje u blatu... Poniženi i uvređeni, bukvalno tako."

Milan Mladenović

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.863
Поени од реакции
6.486
Кеј,

денес прочитав дека Лила Филиповска ќе вадела песна со спот снимен во некој луксузен скопски ресторан/тераса. Can't wait.
Исто Мелита се слика ко Шерон Стоун со нозете, овај скандал ја треси Македонија со се Германија.
Капак на се беше Карлеуша, корсетот го викала тренер на половина.

Незнам што отворив претходно за да ме снајди ваков алгоритам? Изгледа се почна со мојот клик на вест за Лидија Вукичевич, направила шпага или салто или стој на раце во Египет. Whichever the case неславно завршило - и се видел газот оти носела многу оскудна танга, како конец.

И после алгоритмот влезе во loop од балканска, со предоминантен акцент на македонско - српска општествена декаденција.
Сега само делит кукис или нешто друго (hm преинсталација на компјутерот?), морам да го сопрам алгоритмот.
I'm not complaining tho, sort of fun? I guess? I hope?

Riken

the power of imagination makes us infinite
Член од
9 декември 2008
Мислења
12.923
Поени од реакции
30.899
Кајги...
Некои луѓе очекуваат целото твое внимание да го насочиш кон нив без притоа и они малку да се потрудат.

Член од
20 април 2014
Мислења
5.239
Поени од реакции
5.821
Драгано, дека ја има ма Маја да ја видеме шо тоуку?

Partizanen banditen

Психијатриски случај
Член од
24 август 2016
Мислења
5.939
Поени од реакции
17.994
Драга

Зборови немам јас
сосем нема без глас
само очи што плачат,
што плачат за нас.

Не знам кој ја пееше песнава, ама ве враќа во детството...

Знам која ја пее, него сантели да не ми го избрише постов. :/

Член од
19 март 2011
Мислења
12.881
Поени од реакции
14.319
Драа, дали еднаш или двапати ја имав отворено темава пред пукањето во Бутел пред недела дена

Листам низ страните и се пукам од смеење, каква трач тема да ти било ова аууу...фемина за мажи :pos: :pos:

Член од
4 јуни 2009
Мислења
11.549
Поени од реакции
29.138
Последниве 7 дена... совршенство.

Не знам што се деси, како, од каде и зошто ама решив да сменам некои работи во животот. Си ветив дека ќе почнам да трчам секој ден. Си ветив дека ќе читам по 2 книги неделно. Си ветив и дека во фрижидер од благо ќе имам само благи пиперки. Дека сувомеснатото ќе го заменам со овошје и зеленчук и дека после 19:00 нема вечера.

Така и бидна. Прва недела секој ден по 4км. За некој малку, за некој многу. Ама ќе качувам по некој километар секоја недела, секако дур телото дозволува. Најголем страв ми беше дали ќе издржам вакво темпо. Сега за сега супер оди.
За полесен старт си ветив некои книги што ги имам веќе читано па оваа недела ги завршив Алхемичарот од Пауло Коељо и Божествена комедија од Данте. Да бидам искрен, најголемиот страв беше со исхраната. Чим тука не наидов на никакви потешкотии тогаш сум на прав пат.
Пробувам да си дадам објаснување зошто не сум го направил ова до сега и зошто живеам нездрав живот. Не памтам кога последен пат вака добро сум се чувствувал.
Внесувам здрава храна, месото го сведов на пилешко, у маркет трошам пола саат у сектор за овошје и зеленчук. Кафе и алкохол исфрлив, цигари не пушам секако. А, искрено и многу полесно се спие после трчање.

Веројатно се заљубив па од таму овие промени. :sramezliv:
Да се надоврзам на постов. Сабајле направив некое смути од зеленчуци што не им знам ни име ниту сум знаел дека постојат. Вчера истураше па направив една пауза и не трчав + и рани на стапалата таман ми дојде. Денес пресреќен, истрчав 10 километри! Не знам како да го раскажам ова достигнување, ама се осеќам ко Роки коа ги качуваше скалите. Трчав у омилената маица од Friends со натпис How you doin? Секако имаше неколку насмевки и добив среден прст од еден дечко.

Иам посебен риспект за вакви луѓе.
На репертоарот за читање оваа недела ги имам The Unbearable Lightness of Being од Кундера и биографијата на Стенли Кјубрик. А, утре уште една пауза пошто...
Screenshot_2021-05-22 F R I E N D S Fan (Please RT) on Twitter.png

Kajgana Shop

На врв Bottom