Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.188
Поени од реакции
10.206
Е и јас се изненадив за ова богами. Сегде кај што го напишав зборот на Ш, се коригирал во зборот на А. Чудно колку селективно се штити малцинството на Ш. Зошто не се коригираат автоматски и педер, циган, црња, курва, дроља и останатите? Што тоа овие на Ш се толку протегирани?

STEALTH

God is a DJ
Член од
25 ноември 2011
Мислења
10.676
Поени од реакции
14.559
ДК,
ретко пишувам на темава. Преретко.

Нејсе, вчера во ГТЦ, преморен од обврски, од далеку ја слушнав Lily was here.
Дечкото со саксафон свиреше некаде позади Спицикото - ПЕРФЕКТНО и со душа.
Моментално заборавив на сиот умор и грижи, како да се телепортирав во нотите од песната.
Магично чувство.

Се изедов што немав кеш во мене, уште ми е криво. Се надевам ќе го начекам пак, се чувствувам како да му останав должен некало.

Trent Alexander Arnold

Stamford Bridge, Fulham Road, London, UK, SW6 1HS
Член од
30 јули 2020
Мислења
914
Поени од реакции
4.146
Се собрале пред Силбо 50 иљади души и дремат. Мислиш се работи за некоја дискотека во Берлин на 5 ката со 5 различни типови музика. Ебате искачањето кога главен хајлајц на вечерта е дали да се јаде ѓеврек со сланиина или пица бурек. Ебате издегенизираните генрации ебате.

Член од
13 јули 2006
Мислења
15.470
Поени од реакции
18.486
Драга скроз го разбирам Гејц, шо е убо да си имаш швалерка со која ќе си разговараш за биотехнологија :love:

Сигурно таа му ја дала идејата за чипирање.

Последно уредено:
Член од
24 декември 2013
Мислења
470
Поени од реакции
661
Draga Kajgi,
Se mozam da prostam no ne mozam da im prostam na site randum budali koi imaa moznost da ja napravat drzavickava raj a ne pekol za mladite. Najkvalitetniot genetski materjal I dobrite deca gi izbrkavte,si otidoa da rabotat ,da tvorat,da sozdavaat semejstva daleku od tuka,daleku od roditelite,sestrite,brakata,prijatelite.
Skromen e ovoj narod,samo parche leb bara,kriv na glava I neteroriziranje na rabota. Prvo gi podelivte na makedonci I albanci pri vrabotuvanje, posle na no name fakulteti zavrseni na divo po prchvarnici, pa na partii nacionalni, vakvi,takvi,kurotresini.
Pa mafija crkva I dgamija koja gi manipulira I namesto mir vo dusha da im dade I da im pomogne vo zivotot tie I'm gi manipuliraat egata.
Jas razbiram toj sto e do medit ke se oblazi,no ne treba cel da go isrka.Ukradi po eden stan za svoeto dete ama ne kradi milijardi za sledni deser pokolenija tvoi a drugite da gi izbrkas od drzavava poradi siromastija. Celi gradovi se iselija,celi familia se gledaat na skajp I na wiber rasprskani po svetov, kukjite se zatvorija.
Sram da vi e,degenerici I bolni umovi.
Sekogas koga ke rekov kolku stana nekoj ima,kolku vikendica,koli I kolku se zbogatil,
Mojata pokojna baba vikase eden gaz imas ne mozes da go rascepis na poise.Jas ne razbirav sto ima toa vrska so gazot.Potoa ke mi objasnese deka na sekoj chovek mu treba edna stolica,eden krevet,edni cevli, edna soba edna lazica....Za sto ke ti e poveke? Nikoj fala nema da ti kaze I zamok da mu ostavis,ni zet,ni snaa,ni sin ni kerka.Za koj k ti se?
Lichi li starudii da se ligavat na momi koi kerki mozat da im bidat samo zasto se nafatirale na smetka na obichniot narod?
Pa I tie ke umrat vo istite tie siromashni bolnici , ke gi lecat partiskite kadri so vecerno shkolo...
Samo sto si gi izbrkavme decata vo tugjina.
Krivi sme I tie sto kradat I tie sto molcat I ne zemat motki I gi premlatat kradachite.
Krivi sme sto Kako Don Kihoti se borime so veternicite sekoj den I umirame tivko do sudniot den. Na site ni e 2 metra grobot ,Kako I da te zakopaat vo sandak Ili vo charshav nema da stanes nitu pa ke poneses se sto si ukral.Grobovite na nasite mladi ke ni bidat raseani.Sami pravime genocid na nashite deca.
Kradachi ni go sotrevte semeto za vekovi.
Prirodata ke gi kazni,nikoj sreken ne bil nit ostanal .No sto ima fajde od toa za narodot.
Eba vi drzavata kade imate narachano sudstvo,korumpirano zdravstvo,shkolo bez ucebnici, fabriki zatvoreni, opstini I Dupovi menjati po potreba, zagaden vozduh I prljava okolina,gladni deca na semafori I fabriki za droga za relaksacija na narod. Ne e li malku zabegana koncepcijata na site koi ja vodea drzavata nad 25 god,I menuvaat ime ,prezime,zakoni,pravilnici koi NI sudiite ne gi znaat. Na deca da I'm dadese drzava pa da si igraat poarno ke ja napravija.Nitu decata na kradachite ne sakaat da ziveat vo vakva drzava.Dgabe hacienda koga si odat I tie (Ako se popametni) Ili ako ostanat ke gi spichkaat parite na komar,droga Ili druga igrachka.
Golem kur imal dgip,hacienda,3 zeni smenile I koj znae kolku ljubovnici, gliser I se oblekol vo firmirani gaki made in China.
I pak se vrakame na Isto,sjebena nacija,sjebena drzava od nas.

Последно уредено:
Член од
23 мај 2013
Мислења
2.443
Поени од реакции
5.935
Несфатливо ми е како може пред 25 години со една песна до најситен детаљ да се укажат на проблемите со кои човекот ќе се соочува.
Има две можности или се работи за гениј или фасадата на човештвото е толку никаква што секој би можел да погледне низ неа.

Иако важи за куртон во светот на познатите, јас му давам pass, сметам дека е доста скромен со своето однесување.

Io Sono Interista

The original, one and only IoSono.
Член од
21 декември 2007
Мислења
28.654
Поени од реакции
59.640
Dear K,

2019-та беше најдобра година во мојот живот. Одмори, патувања, нови почетоци, успеси... Тогаш не ми значеше ништо, се уште читав вести од земјава и светот, се уште се нервирав како можат работите да бидат толку лоши насекаде. Сонував за некои подобри времиња.

Не знаев тогаш дека ќе удри пандемија и дека се ќе отиде во пченките. Денес излегов надвор и некои 200-300 метри имав чувство дека нешто имам заборавено. Испадна дека ми фали маската на лице, од толку носење станала дел од мене, кај и да е нема да можам ни да заспијам без неа. Се прашувам дали ова ќе заврши или ќе се навикнеме.

Се би дал да се врати 2019-та, да отпатувам некаде со љубовта, да одморам од се...

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
ДК,

Ова се многу досадни времиња. Наскоро ќе има подобрување и на состојбата и на времето и времињата ќе станат (по)динамични. Се надевам ќе имам поинтересни случки за споделувања. Но со оглед на настаните во нашето образование, ќе споделам приказна од мојата животна хроника.

Прва средно во најлошото средно училиште во Скопје. Во она во кое има колежи и тепачки на дневна база. Моите се разведуваа, татко ми работеше 12 часа, учиш во шкрт школо каде знаеш дека со еден рецитал на последен час имаш 4-5. Немаш ни притисок од дома, ни некој наметнат стандард од страна односно немаш мотив да учиш.

Мотивот ми го даде екстерен член. Најголем дел од кадарот немаше ни волја да предава, најобичен диктат за 15 мин и после мила волја, си прави кој што сака. Ама тоа не беше сликата на часовите по македонски јазик. Од старт наметна реализација на програмата, плус одредени нејзини активности кои само ги зачинуваа часовите. Почнавме со слободната литература, делење делови од драми, пишување мислења за истите, пишување поезија, па дури и влечкање по саеми. Тогаш започнав да товарам книги дома. Научивме критички да размислуваме, но и да дебатираме. Тие стекнати вештини ми се најдоа доста во животот.

Сеуште во нашето образование има одлични мотиватори, луѓе кои со пасија си ја вршат својата професија, кои имаат енергија, волја и време да одвојат за секој кој покажува интерес за нешто и тој интерес да го нахранат и со вонпрограмски стимулации.

На таквите луѓе треба да им се даде максимална поддршка. По некој таков човек има во скоро секоја институција, само е во семка поради големата слика која ја "краси" истата.

TrendS

Work Smart, Not Hard
Член од
14 декември 2018
Мислења
4.419
Поени од реакции
30.017
Кина, Кина, Кина, Кина........Made in PRC
Кина = Светски проблем
1957-1958 – H2N2
1968-1969 – H3N2
1997-2004 – H5N1
2003 – SARS (SARS-CoV)
2006 – Bird Flu
2009 – Swine Flu
2013 – Porcine Pestivirus
2019 – Covid-19 (SARS-CoV-2)
Сите ѓубриња извираат во таа гнасна Кина........случајно или не.

Па еве сега.......и парчињата од нивниот сателит ГИ ЧЕКАМЕ ДА ПАДНАТ НЕКАДЕ......во Италија....на југот им рекле да не искачаат од дома......да не ги плесне некоја карпа од небо.

Сега кога го гледам видеото.....ДА....убаво ги ругаа на камени мост......ова ништо не е......иако тоа не беа кинези....корејци или што знам што.....битно ЖУТИ беа. Да.....жутите го клекнаа светот на коленици.....а они сега живеат во потполна НОРМАЛА......и во економски прогрес.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.861
Поени од реакции
6.477
Драга,

сега одма ќе изрипаат коректните и културните за тоа како ова не било океј, како сме биле неандерталци, сме паѓале уште пониско. Ма немој! Секој што не запознал Кинез во животот и не живеел со него минимум 5 месеци нема прави ни да зуцни.
Едноставно станува збор за многу сурова и ладна сојка! Премногу се различни од западниот човек. На пример ако вирусот тргнеше од некоја од западните земји луѓето ќе имаа достоинство барем да не прават забави и фестивали истата ебана година кога се случил вирусот! Од чувство на одговорност кон светот и смртта која ја посеале, ако ништо друго.
Овие во Вухан облечени (или подобро кажано слечени) како за на карневал, веќе во Јуни/Јули правеа мега парти со Диџеји и dubstep. Колку е само тоа одвратно и без чувствително? Грам одговорност не чувствуваат! Кога би можеле цел свет би го клекнале на колена (тоа веќе го направија, но сакаат уште). Со нивната гадна роба ги преплавија сите пазари, можиме само да сонуваме да носиме вистински квалитетна облека а таа да не е over the top преплатен италијански бренд, туку обична а сепак квалитетна мода за смртници по разумна цена, ни прескапа, ни преефтина (ко нивното ѓубре), можиме само да сонуваме за југословенски фармерки. Сите пазари ги упропастија, капитализмот го упропастија.

Ние во Прилеп, кога имало трагедии во земјава, имало години кога сме откажувале Пиво Фест. А важиме за мајмуни. Веројатно за овие сме вселенска цивилизирана раса. Па и уште ќе се правеле главни на цел свет! Ќе граделе 130 катници, ќе ја туркале САД. Мрш бре стоки гадни. Уште вие сте му кусо на светот да го направите уште поодвратен од тоа што беше. Главна улога ќе земеле тие, никаквеци.
Она што го спремаат во Африка е чист хаос, планираат колонии, пошто веќе не ги ни збира во нивната оригинална домовина.
Градат автопат во Македонија, наместо со македонски работници, со нивни оттаму донесени кинески, знаеш не смее да се одлее ни еден Јуан од буџетот товен како лојна свиња со парите од цел свет.

Постов во исто време ќе го наменам и како сочувство и тага за сите починати. Ги има премногу. Човек од 48 години не е стар човек.

Последно уредено:
Член од
11 октомври 2010
Мислења
6.960
Поени од реакции
23.832
Ако таа кинеската ракета веќе паѓа некаде во Македонија, се надевам ќе биде тоа во студиото на Дац и Александар.
Барем да се спасиме од идиотскине кавери колку толку.
А колку се идиотски, кажува фактот што се актуелни во Бугарија.

1620486292178.png

Член од
17 октомври 2011
Мислења
15.135
Поени од реакции
37.667
Драга,
Веројатно не е ништо поразлично и во другите градови, но јас можам да зборувам само за тоа што го гледам: Скопје е преполно со копиљаци без основно домашно воспитување! Нивните татковци ќе го направеле поубаво место за живеење да земеле да ги издркаат во чаша. Ама ете, грешката се случила, тие потоа неспособни да ги воспитуваат нивните грешки, и сега однесувањето на овие испрдоци мора да го трпиме сите, зашто буквално нема што да преземеш. Note to myself in 10 years: ако нешто слично дочекам со моите деца, ги бркам од моја куќа, на улица, па може улицата ќе ги воспита! :sakasuste:

Член од
14 август 2006
Мислења
45.368
Поени од реакции
84.607
Home аlone weekend.
Не се дома другите и тоа у превод значи отворање на злокобниот круг: палачинка, па благо, па пак плачинка, па пак благо..., а све тоа посолено со нон-стоп gaming.

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
19.392
Поени од реакции
24.115
Draga znaci neznam kako da ti kazam ama kolata od takt me vadi. OD TAKT. Kako opozicija mi e i toa nekonstruktivna. A da, i serviserite. Bo bo bo nepismeno i nesposobno nesto to cudo edno. Cccc
P. S koj svrsuva vo casa be. Uste toa go nemav cueno. Vo casa be, casa :facepalm:.

Kajgana Shop

На врв Bottom