Draga Kajgi,
Se mozam da prostam no ne mozam da im prostam na site randum budali koi imaa moznost da ja napravat drzavickava raj a ne pekol za mladite. Najkvalitetniot genetski materjal I dobrite deca gi izbrkavte,si otidoa da rabotat ,da tvorat,da sozdavaat semejstva daleku od tuka,daleku od roditelite,sestrite,brakata,prijatelite.
Skromen e ovoj narod,samo parche leb bara,kriv na glava I neteroriziranje na rabota. Prvo gi podelivte na makedonci I albanci pri vrabotuvanje, posle na no name fakulteti zavrseni na divo po prchvarnici, pa na partii nacionalni, vakvi,takvi,kurotresini.
Pa mafija crkva I dgamija koja gi manipulira I namesto mir vo dusha da im dade I da im pomogne vo zivotot tie I'm gi manipuliraat egata.
Jas razbiram toj sto e do medit ke se oblazi,no ne treba cel da go isrka.Ukradi po eden stan za svoeto dete ama ne kradi milijardi za sledni deser pokolenija tvoi a drugite da gi izbrkas od drzavava poradi siromastija. Celi gradovi se iselija,celi familia se gledaat na skajp I na wiber rasprskani po svetov, kukjite se zatvorija.
Sram da vi e,degenerici I bolni umovi.
Sekogas koga ke rekov kolku stana nekoj ima,kolku vikendica,koli I kolku se zbogatil,
Mojata pokojna baba vikase eden gaz imas ne mozes da go rascepis na poise.Jas ne razbirav sto ima toa vrska so gazot.Potoa ke mi objasnese deka na sekoj chovek mu treba edna stolica,eden krevet,edni cevli, edna soba edna lazica....Za sto ke ti e poveke? Nikoj fala nema da ti kaze I zamok da mu ostavis,ni zet,ni snaa,ni sin ni kerka.Za koj k ti se?
Lichi li starudii da se ligavat na momi koi kerki mozat da im bidat samo zasto se nafatirale na smetka na obichniot narod?
Pa I tie ke umrat vo istite tie siromashni bolnici , ke gi lecat partiskite kadri so vecerno shkolo...
Samo sto si gi izbrkavme decata vo tugjina.
Krivi sme I tie sto kradat I tie sto molcat I ne zemat motki I gi premlatat kradachite.
Krivi sme sto Kako Don Kihoti se borime so veternicite sekoj den I umirame tivko do sudniot den. Na site ni e 2 metra grobot ,Kako I da te zakopaat vo sandak Ili vo charshav nema da stanes nitu pa ke poneses se sto si ukral.Grobovite na nasite mladi ke ni bidat raseani.Sami pravime genocid na nashite deca.
Kradachi ni go sotrevte semeto za vekovi.
Prirodata ke gi kazni,nikoj sreken ne bil nit ostanal .No sto ima fajde od toa za narodot.
Eba vi drzavata kade imate narachano sudstvo,korumpirano zdravstvo,shkolo bez ucebnici, fabriki zatvoreni, opstini I Dupovi menjati po potreba, zagaden vozduh I prljava okolina,gladni deca na semafori I fabriki za droga za relaksacija na narod. Ne e li malku zabegana koncepcijata na site koi ja vodea drzavata nad 25 god,I menuvaat ime ,prezime,zakoni,pravilnici koi NI sudiite ne gi znaat. Na deca da I'm dadese drzava pa da si igraat poarno ke ja napravija.Nitu decata na kradachite ne sakaat da ziveat vo vakva drzava.Dgabe hacienda koga si odat I tie (Ako se popametni) Ili ako ostanat ke gi spichkaat parite na komar,droga Ili druga igrachka.
Golem kur imal dgip,hacienda,3 zeni smenile I koj znae kolku ljubovnici, gliser I se oblekol vo firmirani gaki made in China.
I pak se vrakame na Isto,sjebena nacija,sjebena drzava od nas.