Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Ska Maniac

Бараба
Член од
2 октомври 2013
Мислења
11.395
Поени од реакции
28.567
Драга,

од хедонизам и боемски живот, носам сиви чорапи со бели триаголници и јадам бурито со 2 сосови во
кафе - книжарници низ градов.

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.918
Поени од реакции
11.291
ДК

Првиот пат, чекав 8 години да земат барабиве една титула и да почнам да се радувам, али веќе бевме ојачани на трагични порази и губење титули до тој момент. Нема да го тупам многу, али до тогаш најтрагично губење беше секако во последно коло од Лацио и не, не беше ебаниот Грешко крив што таа титула се изгуби, на тој конкретен меч покрив беше Карел Поборски што ни ја дупна главата, играчиште, не' потепа. Грешко имаше кривица али поголема кривица имаше тогашниот нешампионски менталитет на Интер, кога можеа порано да ја заверат, али ја искомплицираа да мора во последно коло со Лацио да ја бркаат титулата. Се деси што се деси, Роналдо (да лима) плачеше на клупа дур ја губеа титулата, ние, веројатно немавме апетит неколку дена потоа, а на школо ни ебаа мајката.
Кога почнаа да освојуваат (пред Мурињо) само реков - добро е, па вајда нема шанси повторно толку да чекам за титула кога ќе пројде оваа шампионска фаза. Малку утнав, чекав 11 години, па овојпат нема да јадам гомна. Сега ја заверија титулата на 4 кола пред крај, прегазија, ги добија сите дерби утакмици кога требаше, ме боли кур дали Јувентус биле слаби, не зависеше од нив титулата, зависеше само од Интер оваа година и Интер изигра, потепа. И периката нека не сере, Интер е Pazza и секогаш ќе биде, премногу луди моменти имало и ќе има, со или без него, кој го ебе.
И нормално, мојата омилена навивачка парола што само на утакмица може да се долови, а иде: Пичкаа ви маатер!

chef_cook

._perlous
Член од
25 октомври 2011
Мислења
4.316
Поени од реакции
13.234
Нека ни е честит празникот.Победа на доброто против лошото,победа на животот над смртта.Особено сум горд на овој ден, што моите предци биле на вистинската,победничка страна.
Нашето дело е право,ние победивме!
0.11689500 1210244305-1.jpg

Член од
23 август 2010
Мислења
39.890
Поени од реакции
116.208
ДК,

Моите дома добија сериозна закана дека ако купат уште еднаш од тоа умреното незакопано кафе наречено Фиеста ќе бидат ликвидирани на најсуров начин. Место НЕС купуваат Фиеста бе. :yid:

Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.151
Поени од реакции
16.088
Драга,

Вчера фино време, малце ветер, нема врска, си излегов сама со намера да извртам километража и успат да разгледам низ продавници што има. Требаше да купам за мојов за неговиот роденден, накрај ништо не најдов асално и си купив за мене. :D
Кружење по продавници е помалку стресно ако си сам. Тоа го сфатив на покасни години, нема кој да ти ломоти и да се правиш заинтересиран за муабетот, нема одобрување и консултации за нешто што сакаш да купиш, мераци едноставно. Еден грев и ги носеше работите на женска му што сака да ги проба ваљда накрај, дури она шета низ продавницата. По нејзе ко кученце, закачалка, не знам. Обично ме нервира зборот папучар, али нема друг збор за детето. Седи надвор, оди пиј кафе, сврти некој круг, се гледа дека ти се умира со секој чекор, имај малце респект кон себе.
После женските биле потолерантни во врски. Ха, ха, ха! Буквално нема пар околу мене, од сите што ги знам, вклучувајќи ме и мене, што го поддржува тоа тврдење. :toe:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Како се викаше она кога ќе ти се испуштат потсвесните мисли? Mommy slip? Нешто така?

Е па еве, некои што ќе бришат фашизам од учебници си ја слават победата НА фашизмот.

Ја немам што да кажам, освен тоа дека и во Милан-Ливерпул едниве мислеа дека победија уште на полувреме па... да се надеваме и тука на камбек :toe:

1620565481061.png

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.861
Поени од реакции
6.478
Драга,

во споредба и тежок контраст со онај уште потежок шит фест на Османи и младите пред филхармонија денес, со патетичните маички it's yEUr turn, и сиот тој лигав ж' тем и их либе дих,
мило ми е што грото од Македонската популација за прв пат гледа трезвено на ЕУ и нејзинте институции. Имаше време кога луѓето во Македонија буквално беа про ЕУ и гласаа на тоа анонимните анкети. Па кога ќе ти излези еден процент, 78% поддржуваат ЕУ.
Денес судејќи по 90% од коментарите на социјалните медиуми Македонија и Македонецот конечно имаат вистинска слика за ЕУ и ja перцепираат како тоа што е -

Значи не зборувам за оние Милошевич националисти кои по секоја цена со децении би сереле за ЕУ.
Зборувам за нормалниот народ кој со децении се лажеше дека ЕУ е некаква си таму утопија.

Нека ни е честит денот на победата НАД фашизмот.

Член од
12 април 2010
Мислења
10.060
Поени од реакции
15.032
ДеноФ тапа, јас бетер.
Легнала платичка. Супер. Бап на телефон, плаќај сметки. Мислам дека не си го знам бројот на телефон кој го користам 10 години. изгледа го кажувам погрешно. Место 733, јас 773 и после чуди се зашто не ми се јавуваат.
Прам некоја плејлиста за в кола... Микс да тибам џупскио, од турбофолк до техно, до трансој, до балади за сечење вени и на сите можни јазици.
Денес бев во план да шетам, ама онаа ебана капачка од испарително ми ги еба сите планој.
Ја преболев веќе неа. Не ја гледам со истите очи. Курва. Кај наоѓам само такви бре? Кој баксуз ќе бев. Ко ќе умрам нека ме препарираат и нека ме чуваат во некој музеј, со табличка "баксуз".

Нејсе, пиво. Ладно ко срцето на бившата. Боже, ко да е мртва.
Мех. За бившите ко и за мртвите. Сè најубаво.

Последно уредено:

Kajgana Shop

На врв Bottom