Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.098
Поени од реакции
9.903
Драга, Драгче, Драгичка,

денов денес сончев, а пак тапа, м?

Требаше да се видам со една бивша колешка, ја свиѓав на работа, малце лудичка е, а јас секогаш идам по нешто такво, али некако изгубивме контакт. Под ствар околности, пак некако стапивме во контакт и саат и пол пред искачање ми јавуе не можела, да презакажеме за друг ден. А да знаеше дека ради неа излегов на шишање во работно време, ќе се помислеше дали да откаже. :sneaky:

Од домаќински работи, земав да готвам денес. Не ми се излегуваше до надвор по нешто купачко и викам ај ќе зготвам, кога место рерна сум пуштил рингла и едно пола саат си грееше, додека не осетив дека од кујна ми мириса на нешто лошо. Излегувам, гледам ринглата пуштена, а на неа тава со малку зејтин од утрово што спржнав нешто. И немав кај да ја ставам тавата, од кај ми фирна, без памет еј, пуштив вода во загреаниов зејтин, па ко почна да шишти, да пишти. Ваљда сум ја заебал тавата, а прилично нова ми беше, ти ебам и памет и готвење.

Ќути бар јадењето бидна добро, јес да ручав во 9 вечер, али добро. Им ја сјебав модернава бранч фора на бумериве, јадев данч (dinner и lunch во едно) или можда ланер, кој знае. :sick:

Туку се распишував, ај да одам да мијам садовите. Кој знае во каква состојба е тавата и она претрпе еден куп трауми денес.

Се читкаме, па намини ако си гладна, остана од јадењево.
 

Византиецот

what you looking at, ass
Член од
14 март 2021
Мислења
2.601
Поени од реакции
6.022
Драга,

морам да го кажам ова негде.
I find F.R.I.E.N.D.S OBNOXIOUS!!!!!
Не можам да го смислам хуморот. Толку ми е застарен!! несоодветен!! нот кул!! Се чуствувам како да имам IQ под 90 - така ме третира самиот хумор!!
The worst is - ЕДИНСТВЕН СУМ. сите. буквално. СИТЕ ја обожавaат серијава, а поминаа 3 ебани децении.
Кога ја гледам ми иди да повратам, in fact, не ја гледам, само кога ќе ја слушнам глупата песна сменувам, it's like you're only stuck in second gear..или tier? како и да вели, комплетно небитно демек ми ја раскажа приказната на д' комoн фолк. хехе. сега ми е супер. комплетно небитно - и готово на работ сум, осеќам зелена повраќаница кај што ме режи в грло, како да сум фатил Шигела и Салмонела заедно.
Па репетитивно I'll be there for you, I'll be there for you испеано ко низ мадина едно 5 пати, за да ме дотепа. Не, не, не, НЕ НЕ НЕ НЕ. НЕ.
Се тепам се лизгам од гарнитура посегам по далинско паѓам на паркет пробувам да сменам не работат батериите ги вадам ги преклавам чкрапам прицкам со сета сила станувам го гасам телевизорот од штекер.

Hate me. Hate me. Hate me. ХЕЈТ МИ. хеееејт мииии!!!!!

HATE ME.
 
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.587
Ајде бидна и тоа, се вакцинирав денес. Ми се погоди кинеската ама ајде, дај шта даш е работава. Нема алкохол некое време... Ама барем се погоди во исто време кога решив да се ставам на режим и во најскоро време да скинам едно 10 кила. Таман сега нема да паднам во искушение да ја прекршам диетата со некое пиво па да почнувам одново. ;)
 
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.838
Поени од реакции
7.593
ДК,

додека работам, повеќе време имам потрошено на пребарување песни отколку на продуктивна работа.
 

volare_g

Nediplomiran i nedokvakan
Член од
28 февруари 2014
Мислења
700
Поени од реакции
1.775
Dragi zolti stranici,
Pandemijava otkri edna dobra rabota :
Srcebolnata razlika vo evropskive primadoni fudbaleri, i nfl gladijatorite.
Polufinale liga sampioni , Havertz go cuknuva Nacho, ovoj rikna kako bravehart koga go ckopeja na masata.
Week 5 , Dalas vs Jets, Prescot dozivuva skrenica na koska , i dislokacija na skocen zglob do stepen na probivanje na koza. Ne moze da stane ,ama na nosilkata se nasmevnuva vo solzi i mafta na kamerata .
Dvete utakmici se ograat bez publika , eh da i Prescot bese miced up na utakmica, znaci mikrofonot na oprema,ne na sidelines.
So izvinenje na zborot ebem te velelepnite princezi , da ne recam fudbaleri..... Zlaten sport rasipaa.... Adios soccer welcome football.
 

Nik20

Неверификуван член од немаштија
Член од
13 јули 2009
Мислења
5.338
Поени од реакции
6.257
Ја здравје за мојот следен роденден месецов ќе најдам кај ја има печатена верзија на македонски Алексијадата од Ана Комнена и ќе отидам да си ја купам.

Очи ми истекоа на пдф-от од Визатиец(Фала му што ми го препрати) ама овоа мора да се чита лагано у кревет и на македонски.
 
Член од
15 јануари 2008
Мислења
5.041
Поени од реакции
12.031
ДК
можеш ли да им пренесеш на другарчињата да престанат да спамираат за Friends?
п.с.
Да се разбереме, Чендлер ве нервира дека претставува профил на 80% на тие што ги имате во опкружение :)
 
Член од
26 август 2019
Мислења
351
Поени од реакции
763
Кајги,

Дремам на тераса со кафенце и порција јаготки, штом нема млеко за бебуши, редно е да се слабее. Додуша од 25 симнав веќе 15, ама уште 10 си стојат, ќе бидам нескромна и ќе речам дека ми стои секој грам. Нека се врати стомакот па ич не ми треба да слабеам повеќе. Времево е мераци, таман за спремање за на плажа, имам пикирано досега 4 хотели, ама мора да се сведам на 1. Денес таа ми е задачата, покрај да прошетам бебуши во планинава, да најдам и конечно да се одлучам за 1 хотел. Станот во Сиде не ни бега во септември, сега не се осеќам спремна да одам на одмор со 3 беблаци и една скоро па тинејџерка на одмор во сопствена режија. Планот е јуни во Анталија, септември во Сиде, одличен план што се мене тиче.

Туку знаете што е врв на безобразлук? Да се натуриш некому во негова сопственост цел месец и да се налутиш ако ти речат не може, а тој некој не го сакаш и го оговараш по народ дека е дно дна. Нече мочи среќо моја, можеби си му мајка ама нече мочи.
.
.
.
.
Ова остана од вчера, денес е облачно и тмурно, пикнати сме внатре и се спремаме за контрола, се очовечија глувчињата, имаат мевце на ковчињата, па дури и по 2 килца имаат. Вчера синко имаше грчеви, па се гушкавме малку поише, девојките не гукнаа дур се носевме низ дома во раце и се смирувавме. Ама кога дојде татица, коа рекоа која попрво да викне посилно за неговото внимание, ауууу... Ги пикнавме женските во количка, баткото у носилка и на средно се шетавме да се смират малце. Заспаа ко покосени после. Едвај чекам денес да дојде во 3 и да фатиме магла накај Маврово, малку да одмори и татица од галамите деновиве.

Од 3 жени за помош останавме на 1, не знам што мислеле кога прифатија дека ќе работат во куќа од 220м2, ќе помагаат во чување на 3 бебиња и 1 дете, дека ќе треба да се работи бааги, нема време за мрзливи кафиња надвор... Не сум сноб, сум викнала помош од што ми треба, не за да легачам, ама да ме правиш будала не давам. Ако можам јас со бебе у носилка да испијам кафе од нога и да влезам да работам, можеш и ти да го голтнеш кафето кога гледаш дека имаш денес бааги работа а не сакаш да заглавуваш на работа. Работа е, не ми идеш на кафе па да ми здиплиш некое парталче од помош, платена си солидно за таа работа. Колку толку, ќе се снајдеме додека се вратиме за да дојдат од агенција нови жени.

Убав ден, одам да протегнам нозе низ двор, не чека пазарење пред да отидеме, спакувана сум уште утрово дур пиевме кафе, е до толку сум очајна да фаќам магла веќе :ROFLMAO:
 

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.668
Поени од реакции
4.397
ДК

Читам повлекувале зборови од речникот пошто биле навредени одредени лица. :pos: :pos: :pos:

Како прво тие луѓе што ги користат тие зборови не читаат книги, а како второ, ова е за тие што барале иземање на дотичните термини јас предлагам минимум да ги имаат прочитано 1984 и Animal Farm на Орвел пред имаат право да упатат барање за отстранување на одредени термини.

П.С Со тоа што нема да ги има во речникот нема веќе да се употребуваат тие навредливи термини морам да кажам тој што го смислил ова има сигурно има IQ од 190+.

П.С2 Ова ме потсеќа на мемето if we remove all laws crime rate drops to 0. :pos::pos::pos:

 
Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.098
Поени од реакции
9.903
Драга,

Сакав и ја да пишам нешто за ова со Толковниов, ама Смихајло ме претрка.
Многу ме изнервира целиов тој муабет и не сум изненаден од неукоста на народецов, туку од игнорантноста на авторите на сајтов кои за да си сочуваат мир во куќа се решиле да ги отстранат „навредливите“ зборови од речникот.
Ова навредливи е во наводници, зашто зборовите не можат да бидат навредливи и не навредуваат никого, ама имаат навредливо, погрдно значење.

Ко што реков ич не сум изненаден за одреден Рајко или Сафет или Мухамед што не прочитале ниедна книга од прво одделение навака, туку од авторите на сајтот што подлегнале под таквите барања и бришеле зборови за некој друг да се осеќа подобро. Класична циганарија и педерлук. There I said it.

Денес имаше и анкета од Слободен печат на инстаграм: Дали одлуката да се избришат навредливите зборови е правилна или погрешна? Резултатите беа 55% дека е правилна и 45% погрешна со простор за коментар зошто така мислат.

Еве што викаат коментарите:
- никој не заслужува да има етикета на себе за изборот што го направил (кој избор? не знаев дека имаш избор да бидеш циган, албанец или педер? Едино за курва би рекол дека е избор, али тука не е појаснето дека баш на тоа се мисли.)
- затоа што примерите се неадекватни и не го даваат вистинското значење на зборот. (Кои примери и како тоа не го даваат вистинското значење???)
- Треба малку понапред да мрднеме, а не да се враќаме 100 години назад. (хахаха е баш ќе мрднеме со бришење зборови од речник, цензура каква што имало во време на бугарско заробеништво.)
- бидејќи се дискриминира одредена група и нејзините припадници се етикетираат. (ма немој. Единствени во светот сме што имаме курва, педер, албанец, циган и слични погрдни зборови во речникот. Инаку циган како збор го има и во францускиот јазик, се пишува tzigane и се чита циган со акцент на А, и во шпанскиот се јавува ко cingaro/gitano (сингаро и хитано), и во сите балкански јазици и во англискиот го имате gypsy. Зошто не го избришете и од нивните јазици, клошари глупи?).
- да се направат подобри описи т.е. да не бидат хомофобични, сексистички и расистички (е баш да видам таков опис кој што ќе го направи педер помалку хомофобичен) :D
- тие мора да се откоренат од јазикот што би било невозможно доколку се во речник (кој генијалец го кажа ова жити се, башка откорени, ваљда мисли искорени).
- треба да се понудат современи дефиниции за тие зборови (еве за педер да речеме ќе земеме дефиниција од нашиот премиер. Цитирам: „Премиерот Зоран Заев вели дека зборот „педер“ го употребил за да даде карактерна особина, а не да означи сексуална припадност.“ Современа употреба, зар не?)
- Правилна бидејќи се навредливи зборови и нема да се земаат како официјален говор на овој начин. ( а кај пишува дека се користат во официјален говор, живти се)
- Тие зборови не се едукативни, не опишуваат ништо, тоа се пцовки, не се користат во литературата. (ова е пишано од некој што едвај завршил прво, зашто беше на латиница, немаше никаков интерпункциски знак освен точка и нема никаква логика. Зборовите не можат да се делат на едукативни и неедукативни. Да, сите тие зборови опишуваат нешто. Ниту педер, ниту циган, ниту албанец не е пцовка. И тоа како се користат во литературата.)
- Во корист е на надминување на дискриминацијата на овие маргинализирани групи. (воопшто не е во корист. Што се тиче мене, јас сега уште повеќе би ги користел, да ви ебам мамата неписмена, педерска).

Слободно некој нека отвори тема и нека го префрли мислењево таму.
 

мкд владе

arch-enemy
Член од
21 ноември 2009
Мислења
17.769
Поени од реакции
21.179
De bre, forumot od koga avtomatski koregira zborovi so navredliva sodrzina sprema nekogo pa ne gledam deka se pobunivte nesto. Ili deka za gjupci se raboti pa ajde sega :cautious:.
P. S koga posleden pat ste napisale siptаr na forumot. Ete probajte pa spodelite impresii.
Dali toa znaci deka forumot e nesto ponapred so vremeto, godini ponapred ili samo selektivno se grizi da ne nekoj se pocustvuva navreden.
#prasanjakoimemacat
P.s.s i moeto neka se prefrli koga ke se otvori soodvetna tema.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom