Драга Кајгана (виртуелен дневник)

коцка

Curiouser and curiouser!
Член од
12 јули 2005
Мислења
7.047
Поени од реакции
13.539
Малку преку глава од ова...
Една кај мене на работа е позитивна и сите одма одат да се тестираат, организирано е од фирмата во фирмата. Ама ја сум фриленсер па исто ко да не постојам :(
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.404
Поени од реакции
34.398
Кајг,
кога ќе го видам новинаров да коментира од лице место на настанот, како мавка со десната рака на сите страни, така масивен нишејќи нанапред наназад, па ќе потскокне, одвај дишејќи да каже две реченици однапред и наназад исто те исто, покажувајќи со рака позади „еве овде“, „ еве овде каде сум“, тогаш ќе се присетам дека рапот не е мртов!

maxresdefault.jpg
 
Член од
23 август 2010
Мислења
38.036
Поени од реакции
106.833
Во саботата се договоривме со девојка ми вечерта да пиеме вино, да мезиме нешто и да гледаме филмови, онака еден маратон од 2-3 филма да напраиме и да заглавиме до сабајле. Јас заспав во 9 и пол како деген некој, ама тоа не е ништо во споредба со тоа што во сон сум зборувал како навиен и кхм..., сум и цртал ВАР со рацете, за оние што не знаат ВАР е новата технологија во фудбалот наречена видео асистент рефери која се користи за спорни ситуации. Сиротата ми се згазила од смеење, прво мислела нешо таблет или монитор дека сакам да и покажам ама нешо сум рекол у фазону не бе не е гол фаул му направи и тука сконтала уствари што и "цртам" со рацете. Интересен лик сум морам да признаам.
 
Член од
14 октомври 2010
Мислења
5.120
Поени од реакции
15.931
Драга,

Никогаш нема да разберам како луѓе во зграда си го оставаат ѓубрето со саати, денови, итн, пред ебана врата. Ме мрзи да идам сега да го фрлам, али и нејќам дома да ми мириса, па ајде нека седи надвор, коа ќе излезам, ќе го зеам. Мене ми изгледа искрено на неуредност и простотилук, неголи на практичност, дома ако сака нека им свети се.
Прееска од лифт дур да си отклучам врата ми идеше да се самоубијам од смрдеата што буквално низ цел спрат се ширеше, и тоа од такво ќесе ѓубре оставено од комшиите. И не е првпат, скоро секогаш некаде си седи ѓубре пред вратите. Дотолку паразити да се луѓево, аман.
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.404
Поени од реакции
34.398
Кајг,
понекогаш и годините се важни за храброста, прабабава се фрлила без да мисли дали ќе го преживее летот, со 90 години не е шала со падобран да се џитне!

 
Член од
16 јануари 2013
Мислења
3.815
Поени од реакции
7.504
ДК
она кога чепкаш по празни датотеки
1614122399092.png
и сфаќаш дека и не се така празни
 

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.297
Kaj,
имам досаден период на работа. Две недели пополнувам формулари и датабази. Мислам дека диоптерот ми се зголеми за дупло. Размислувам за Бермуда...
1614166488386.png
 
Член од
7 септември 2016
Мислења
19.404
Поени од реакции
34.398
Кајг,
истите што нас ни продаваат магла, не можат да се справат со зимските услови и со слаба инфраструктура, недоволна електрична енергија што ги „удри“ токму тие кои НЕ требало да ги удри, најосетлива категорија на населението, да во ниски температурни денови токму нив ги оставиле без електрична струја, каде луѓе премрзнале, се загушиле поради греење со несодветни грејни тела кои ослободувале јаглерод моноксид,


...америчкиот сон стана ноќна мора на сопственото население и тоа во 21 век!

 

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.403
D.....ubavo vreme za prosetka i aj so zenami na Gazi Baba,si ponesovme i rucek,najdovme i edna zdrava masa so klupa samo na severnata strana,a taa na juzna ti mislimu sega zosto ja nema.
I taka si otvoriv i edno dansko pivce od polce i +polovina od polce i gi gledam toa kulite zelezarski na ridon i toa zgradite so giterki i balkoni kako korita i se prisekam na stanarite i delbite na stanovi.
Znaes li koj najprvo i najveke dobija stanovi vo tie zgradi zelezarski? Na Parva cickovci i vujkovci.
Tocno taka site od Umin Dol pa do Lopate i od Nagoricane i Supli Kamen si zemaa tamu stanovi.
E ama znam i nesto drugo sto ti neznaes.
Ti ljudi od tamu pojma nemaa od Statika,Masinski Elementi i Tehnicko Crtanje ama....ama...
Ama imaa pojma i toa vrhunska u crno kominjak i pecenje od istoto o toa prepek 55% pa topenje cvarci i pusenje rebra,more i sve vrste krckava tursija i lute feferone i to sve ide uz molbu za stan.
 

Kajgana Shop

На врв Bottom