Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.666
Поени од реакции
8.714
Цел живот отепани од Господ, на улица да ги видиш изгубени, ко да живеат у трет свет, ама, кога се на работно место на шалтер, тука се мастери на универзумот, толкава арогантност, презир, брецање, жално, тие 8 саата на работа им се единствена опција да си го билдаат егото оти надвор од тие 8 саати се промашај, поарно татко им да го издркал на камен. Ја мислам дека сме единствена земја кај што административниве шалтерци ни се контролирани ни имаат етика ни па професионалност, да фанеш да ги претепаш и да им дојде паметот.

Член од
6 ноември 2024
Мислења
430
Поени од реакции
705
СтолеД ве напушта и ве чека во безвремениот простор. Таму злобни и тажни не одат.

Член од
22 август 2022
Мислења
738
Поени од реакции
2.105
Јас се извинувам, ко надоврзување на самурајот е можда ама се потсетив на една дешавка летово.
Многу ми се очај луѓе што нашле едно место кај ќе бидат силни и понижуваат сѐ живо. Летово неколку дена одев кај една моја другарка, леунка, маж ѝ што долги часови работи ,плус и мигрантка ,тука ни мајка ни сестра има, ем со неа кафе муабет, ем кога ќе требаше да дои или да му мења пелени на бебето јас ѝ помагав во дуќанот. Едни две сестри дојдоа, по потекло Курдијки од Ирак. Нафракани со пластични операции, де за дуќанот ме прашуваат леле зашто вака, зашто така, па некои понижувачки коментари, па леле климата многу лошо работи, какво место е ова. Веќе не издржав, зедов бројче од сервис за нивната клима и им реков ,,јавете се прашајте ако ве интересира ". Во меѓувреме телефони, им задоцнила киријата на газдариците па драми по телефон и ние почнавме со кирии ова она па како сме биле испочнителни дрн дрн осеќам притисокот накај милион иде .
Ѝ пишувам Мелиса побрзај, ќе почнам несакајќи да ти бркам муштерии.

После уз муабет ми кажа. Вика Грл, ова се жени за греота. Договорен брак со 2 браќа се мажени, мене ми раскажувале кога ќе дојдат дома, тие мажите за човек не ги сметаат. Буквално што гледаш на нив тоа е дека се буквално купени како стока и затоа се третирани така. Робинки на куќа, на маж, на фамилија на маж, на синовите. И пак за човек не ги рачунаат, ги тепаат ги вараат на секој чекор. Тука прикажуваат сила на газдарици ама дома се вреѓани и тепани слуги.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
639
Поени од реакции
1.696
Шо е ова бе на ракометново првентство во Вараждин?Па нашиве навивачи знамиња со свастики да извадеа немаше полицијата вака да реагира.Ова ли е надалеку познатата Европска демократија???

Член од
28 јуни 2022
Мислења
2.782
Поени од реакции
9.712
Има луѓе кои не ги бива без секојдневно драмење, лошо е што и тебе те влечат полека натаму, финтата е навремено да се сетиш, да се оттргнеш.

Па каже,

Член од
22 август 2022
Мислења
738
Поени од реакции
2.105
Обврски-завршени.
Плејлистата активирана.
Лична нега, комплетирана.
Розето наточено.
Гласните жици и глас на рингтон исклучени. Освен за мајка. Намерно имам направено рингтон празна звучна порака, за да слушнам само таа кога ѕвони во вакви прилики.

И веќе не сум ни во собата, ни виното ни компјутерот, ни погледот на парк.
Четврта година.
Средна редица трета клупа, отворена тетратка, поднаслов Хераклит.
И тој глас.
,, Деца, напишавте ли панта реи? Две точки, ама како јас ви кажувам, немој да ми скратувате. Значи деца, сѐ тече, сѐ се менува... се менува. Не, не е готово, слушај. Сѐ тече, сѐ се менува, ништо не е како што било. Напишавте ли? Целото, нели?" Проверувам дали ја носам тетратката што ја позајмив да препишам од другарка по математика што ни беше следен час. Уф добро е. Насловна страница (употребувам рандом имиња и презимиња, не познавам никого со ова име и презиме) Анче Анчевска, идна Белчевска. Знаете што? По 100 перипетии, врски и ситуации, едно десетина години подоцна тој несмасно напишан минијатурен графит, денес е реалност, плус близначиња. Во овој свет во којшто сѐ толку тече и се менува, дали иднината е единствена константа којашто може да постои со години пред да се покаже, скриена во светот на мечтите и идеите. Дали е всушност тој свет на идеите она шго модерните Инстаграм спиритуалисти се обидуваат да ни го поттурнат и продадат како манифест?

За некој којшто сакал само да го спушти сидрото и да го пензионира бродот на безбедно пристаниште , овие минута и пол од часот беа една нова траума којашто направи тие минута и пол со сите нивни мириси, звуци и движење да ми се врежат во главата и таму да останат дополнителни 18 години.

За некој којшто толку се ужаснува од тие промени, многу од нив бев приморана со свој прв чекор да ги направам. Никогаш не беше дел од некој авантуристички план, едноставно додека правам планови за закотвување, одеднаш се разбранува морето и додека се освестам, бесцелно и доцна е да се вратам како што е на трудница веќе примена на породување.

Првпат кога засвири таа сирена за вонредна состојба, конечно удрив со тупаница по масата и по 8 години реков доста.

Вториот пат кога и покрај сѐ се качив на авионот којшто ми го смени животот.

Третиот пат кога речиси во турканица бев приморана да го преминам мостот којшто во голем очај мислев дека е засекогаш затворен. И сфатив, храброста и акцијата се мојот пат. И секогаш ќе бидат се' додека не се најде безбедното пристаниште.

Последно уредено:
Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.947
Поени од реакции
25.448
Јас дури синоќа дознав дека Македонија имала жена претседател и тоа од Англичанец.
Форумов го користам за да бидам во тек со настаните, ова е ваш пропуст!

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.833
Поени од реакции
6.440
кеј,

сте чуле за високо функционален алкохолизам? Тоа се луѓе кој покажуваат извонредни перформанси иако се под дејство на алкохол, како агентот Мелори Стрлинг Арчер - повеќе познат како Дачес.
Јас изминатиов ден покажав извонреден перформанс на работа, иако ноќта бев спијал само 2 саати. Ме слушна Директорот кај што му кажувам на еден колега и ми вели што? па ти блескаш.
Блескам? Во овие услови би ја цитирал Милица Павлович (за инат на Ставре) со - напијем се токсично, мени токсично је одлично, неиспавана хронично, а и далје прелепа сам, логично (Кралјица Проклети за тие кој сакаат да го слушнат ремек делото).
До 11ет саатот бев завршен со работа, нешто што другите колеги сработуваат дури до 14ет.
Со повеќе од 50ет посто редуциран персонал поради грип. Буквално само јас и еден колега, место 7ум души ко стандардно.

Ај да си легнувам, не сакам и утре вака.
Посебна благодарност до Бога што ме создаде убав, не ми е гајле колку површно е ова.
Бев на една журка викендот, носев свилена црна кошула распетлана до под гради и маска од бетмен на мене. Да дели на белата кожа. Застанав да играм сам на подиумот, со еден куп парови или синглс околу мене. Мислата ми беше, јас не би се менувал со никого на овај свет. Со цела своја мака и убавина, со никого.

Kajgana Shop

На врв Bottom