Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
8 јули 2008
Мислења
4.503
Поени од реакции
8.182
Macedonians on social media be like :
#nesedise
Ај и у нешто сме први.
За многу години прво место.

Така, пишувајќи/ставајќи слики на социјалните мрежи колку е загадено надвор (заради бустање на лајкувачки статус и да се биде интересен/актуелен на истите) си влагаат у ауди дизелашот од 2007ма за да отидат 500 метри да испијат едно кафе.

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.465
Поени од реакции
17.963
Денес, шетајќи низ град со маска против аерозагадување, се осеќав ко селебрити. Секој петти минувач - буквално, ме застануваше и ме прашуваа од кај ми е маската и што-како се користи. Ко луѓево во Тунгузија да живеат.

Им направив добра реклама на одредена аптека, која нема да ја рекламирам и тука.

И што, демек утре фала ќе ми кажат ли? Да се викав Никола, ок, може и ќе ми изразеа благодарност.

kazioX

Примерен форумџија
Член од
28 април 2011
Мислења
3.849
Поени од реакции
10.655
Веќе клише станаа постови за загадувањето, ама стварно е too much. 5 минути испаднав надвор да земам нешто за јадење, грлото ми се исуши, градите почнаа да ме стегаат ти ебам тоа гнасното. Наместо да отвараме прозорци да се влезе чист воздух, ние треба да ги отвараме прозорците за од дома надвор да се излуфтира, па ако може и да подишиме. Ама џабе скокаме по интернет кога надлежните кур ги боли за ситуацијата. Еве ги и новите се наместија во фотељите и сега ич не им чуе. Нели живот во Скопје? Кој живот кога содржината на воздухот е полоша со онаа на Марс. Преваранти...

Ама за ваков народ како нас па може и заслужено е. Уште не ми се верува колку сме алчни како нација, посебно за некои настани како Нова Година или Суперкупот шо беше. Стварно не се нормални со цените, од 1500 па нагоре се движат влезниците по клубовите и тоа некаде само за влез е толку, а башка пиење и не дај боже па и гардероба да ти треба, оти нели со стара кошула не се оди, шо ќе речат комшиите кога ќе ја видат сликата на фејсбук. Тешки снобови сме за вакви работи, во други држави луѓето се многу понормални при вакви настани. Па еден викенд во хотел на Пелистер или Шапка чини поскапо од одење надвор од државата. И после се чудиме зошто сите оделе во Банско, а нашите ски центри не биле толку посетени. Е затоа. Aма кој ве ебе и да имав пари не можев да резервирам никаде оти на ФИНКИ до вчера немаше распоред за колоквиумска, а во правилата на УКИМ стои дека треба да имаме еден месец унапред. Или може да си резервираш од 29ти, па да те стават да полагаш тогаш, на своја одговорност си. И нив се` по список. Доста е толку, ми фалеше да си ја исфрлам нервозата некаде.

Поздрав.

Ф

Флеш

Гостин
Како секта на Анима Мунди реагирате за загадувањето .... Разбирам дека Македонија не дише,ама не дишам јас од скоро 98 % постови на фејсбук и форум колку е лошо ....Лошо е да,ама 50 години и више,уште Македонија се грее на ќумбе,увезени најмалку 15 години коли,фабриките у град изградени,на диво се гради,никој не регулира,а СЕКОЈА ГОДИНА КУКАЊЕ ЗАГАДУВАЊЕ.... Секта Загадување Мунди ....

Член од
23 август 2010
Мислења
39.476
Поени од реакции
114.366
Вчера возам накај дома околу 11 навечер, од Центар се враќав, абе прст пред око не се гледа. Нормално втора и максимум трета на одредени места, едноставно до толку беше мала видливоста. И стигам у мртвото Ченто и на Три Куќи еден фраер зема ме престигнува, и тоа она нервозното престигнување, со нагло зголемување на брзината и со нервозно шалтање на колата од лева во десна лента. Па добро бе упм, имаат ли грам памет луѓево??? Како бе може да ти падне на памет да престигнуваш во апла густа магла кај што ништо не се гледа? Па свесен ли е дека постои голема опасност да направи судар, дека загрозува одредени човечки животи? Секој ден се повеќе и повеќе сум разочаран од човештвото, ти ебам тоа амебите од луѓе.

Ова па кај нас снемало струја и искрено да не го знаев патот на памет никад немаше да стигнам дома, ништо не се гледаше, едвај хаубата на колата си ја гледав. :D

Makaron

КЕН ЛИИИИ лиду дибу даут јууууууу !!!!
Член од
16 јули 2014
Мислења
7.612
Поени од реакции
11.740
Интересно е да се гледа хаосот и паниката на Скопјани, како да загадувањето да ви е од вчера и има дугме па ај ќе го стегниме и ќе се исчисти градот.

Интересно ви беше кога ви носеа палми и ги китеја за Нова Година.

Не мрднавте со прст кога ви ги сечеа дрвата низ цело Скопје.

Убаво беше кога дозволија увоз на секакви автомобили.

Лошо е да живееш во такви услови, јас Скопје си го поштовам, Скопјани исто, кул луѓе сте, не сте заслужиле вакво нешто, и ќе се помачите уште некое време, ако сакате промена почнете од вас, не чекајте на ново оформени невладини кои сакаат да лапаат пари од маката на другите.

Ево на овај погоре му сметала маглата а оди со кола, која претпоставувам дека не е Тесла.

Sent from my ALE-L21 using Tapatalk

Емкаа

the worst thing about prison was the dementors.
Член од
14 мај 2008
Мислења
5.000
Поени од реакции
12.584
Загадено е, не се дише, рече просечниот македонски граѓанин и влезе во својот автомобил за да стигне побрзо на кафе.

Има многу кучиња скитници, напаѓаат, државата мора да превземе нешто! , исто така просечен македонски граѓанин, го пари кучето еднаш годишно јер хехе греота е, мора да ебне нешто, па го боли стапот после кај завршува рожбата. (Хинтче на улица)

Оваа нација не заслужува ништо подобро од она што моментално и се случува.

Black Hok

CRUISE
Член од
11 декември 2012
Мислења
2.349
Поени од реакции
1.219
Само пример од Северна Кореа за нас..Некој таков лидер,па ќе нема пиче мајчино после..

ruller

Expert
Член од
5 септември 2011
Мислења
523
Поени од реакции
350
Драга кајгана, веќе подолг период размислувам и сеуште се чудам на нашиот народ. Дали се сите будали и само јас паметен, или сите се паметни а само јас будала.. Изгледа сум јас будала оти се трудам да размислам прво пред да напрвам нешто глупаво...

Got me thinking...

Kajgana Shop

На врв Bottom