Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Anco

За солун ДА, ЗА срем НЕ
Член од
1 ноември 2011
Мислења
8.603
Поени од реакции
15.407
Д....музиката-песните се дел од нас, па само прочитај какви пораки даваа тие песни во текстот од мое она ПОШТЕНО време.
Индекси...(Све ове године) - Иди мала,иди што прије,иди мала време ти није,иди мала прије но што падне ноч....
а сега,сега ај дај некој текст од некоја нова песна со некоја порака до младите
не ми текнува баш сега ниедна ама твојве ќе пишат некоја со порака.

Член од
30 август 2017
Мислења
998
Поени од реакции
1.434
Дошло време да не прашуваш човек како си? Одма прашањето го сфаќаат дека треба да се пожалат на тебе и за најситните работи... така болје ќути ништо не прашувај

Член од
23 август 2010
Мислења
39.476
Поени од реакции
114.375
Ај малце дневна доза хејт.

Живееме во ера на анима мунди, во ера на лајонес, LGBT, јеховини сведоци итн итн. Околу првиве сакав нешто да спомнам... Јас сум човек што сака животни ама овие ги претераа сите можни граници, а што е најтрагично земаат се поголем замав. До толку се бранат животните што се запоставуваат човековите права и се ставаат во секундарен план. Искрено да ви кажам, мене куче да ми изгриза дете и така сурово да го нападне или не знам некој член на фамилијата, сместа ќе го утепам со првото нешто што ќе ми дојде при рака. Кур ме боли дали било греота или не, ко моето дете или близок да не се греота ви ебам све секташко и одвратно. Идете протестирајте кај надлежните институции што не си ја вршат својата работа и не ги собираат кучињата скитници.
Друга ствар пред анима мунди дежурните да ми се нафрлат, никако не го одобрувам колективното труење што е актуелно периодот, ама треба да се апелира до надлежните да направат една акција да се соберат кучињата скитници од сите населби низ Скопје за да можат граѓаните слободно да се движат. Не може мене мајка ми секое ден да ми кажува дека со страв иде на работа зашо секое сабајле има чопор кучиња што скитаат низ населба...

Иначе сакав на кафе да идам сабајлево ама искочив на тераса и не можев паркингот пред зграда да го видам, ти ебам и загадување и магли и све. Ништо само дома седење, надвор е како Чернобил да експлодирал, гадно, одвратно, никакво, или кратко кажано Џонтра.

Ае идам еден чај да си сварам и да умрам у денешното сивило.

P

psychostasia

Гостин
Ја да се надоврзам со членот погоре.

Не е само низ Скопје, секаде низ цела држава треба да соберат кучиња скитници. Скоро беше кичевско чинам кога кучиња распараа дете и набрзо потоа жена. Анима мунди и сличните наместо да го колнат народот можеа да побараат пример да им се даде локација и да си направат прифатилиште или такво нешто за животни и да си ги ловат скитниците и да ги чуваат и гледаат таму па ако некој е желен да си вдоми куче и од кај нив кое ќе биде ухрането и вакцинирано. Само такво нешто нема да им одговара оти ќе треба и они да сносат одговорност утре, а вака лесно е седи дома и колни луѓе што тепале кучиња оти децата им ги изгризаа.

И ДАЈТЕ БЕ ЛИНК ОД ШУМЕЧА! :anco:

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.363
Поени од реакции
38.668
Јас човек ќе рокнам без око да ми трепне ако на ваков суров начин ми нападне некој од блиската фамилија, камоли обично куче.

Шо пролив треба да си за да ставаш живот на куче пред човек? Абе милион убави слатки кученца не вредат како еден човечки живот па макар бил и најголемиот покварењак у светот. Ваква паразитско здружение како анима мунди е створено за буџетари и паразитарии шо живеат во нашата држава. Погледнете им ги само членовите ... Збирштина на недифинирани, нереализирани, без 2 месеца работен стаж ликови. Класични "wanna be administration employee", али неможат па ова им е најблиску до државна цицка. По цел ден само молат за донации на нет за куќичка за слатките маченца Фред и Ева, а во меѓувреме се вртат на тоа канцелариските столови од 150 евра шо им се ставени во канцеларијата.
И ПЕТА во Америка бараат донации, али оди да видиш какво планско работење удараат со ликови на терен 24/7 шо на професионален начин се справуваат со агресивни кучиња. Овие дегените кај нас освен да протестират пред вардариште и да плачат по нет ништо друго незнаат.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.736
Поени од реакции
43.857
Дечкиве од погоре изгледа не го сфатиле проблемот, што се криви сите кучиња на светов што некој ротвајлер кој имал ретардиран сопственик, не знаел да си го воспита кучето, или уште полошо самиот го поттикнувал на агресивност нападнал група на луѓе? Што е криво кутрево на видеото што ќе го ставам подоле и со што заслужува тоа да биде отруено?

И како тоа што некој се бори против идиотите кои ставаат отров по улици значи дека го става животот на кучето пред животот на човекот? Знам дека мундите беа ептен досадни со агресивната кампања за веганство периодот кога се формираа, но во последен период стварно си ја вршат работата за која и постојат уствари и им помагаат на беспомошните животни кои ги наоѓаат повредени/оставени низ градовите.

Значи се знае каде е проблемот број еден, во државата/општините кои буквално немаат мрднато со прст околу ова прашање. Нека изградат пристојни shelter-и, нека стерилизираат се живо и диво и нека вработат неколку луѓе кои ќе бидат задолжени да се грижат и да им најдат дом на кучињата. Дури се кладам дека ќе има и милион волонтери баш од таа Анима Мунди кои ќе помогнат уште побрзо да се среди проблемот. Се што треба да направи државата е да реши да одвои некоја пара, ама ќе треба да си скинат господата од парите што им влегуваат директно во џебот.

Јас единствено не ги оправдувам тие што колнат по децата и најмилото на трујачите, пошто реално не е некое детенце криво што татко му/баба му се идиоти без два грама во главата. Исто како што не е секое куче криво заради нападот на ротвајерот од некни. Но се најлошо за монструмите кои се задоволуваат со тоа што убиле некого и неможам да сфатам како "си ги шитат децата", а оставиле отров на сред булевар, пред Сити Мол, пред било кое училиште/игралиште. По светот нема улични кучиња, па ваквите ретарди удираат по луѓето.

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Самите си го креираме животот. Никој не може да ти помогне ако ти сам не се решиш да го направиш првиот чекор кон промена.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.476
Поени од реакции
114.375
Не Боро, не алудирав на таа случка што ја раскажа ти, всуштност не ни знам што се десило, алудирав на човекот од пред некој месец што го утепа кучето на плоштад. Па му протестираа пред куќа, дремеа, урлаа, леле мене да ми дојдат така ако не им искочам со базука и да ги гаѓам сите ја Стефан да не се викам. Единствено човекот згрешил што го утепал кучето апла на јавно место со СЕКИРА, малце невкусно за на такво прометно место, ама па од друга страна и го разбирам до негде затоа што му дошло мрак пред очи оти му нападнало член од фамилијата повеќе пати.

Точно е дека не се сите кучиња криви што институциите не ги згрижиле на местата на кои треба да бидат згрижени, ама не може јас да оставам некоја џукела да ми напаѓа деца и фамилија. Пишав дека сум строго против колективно труење, сепак не сме 17 век и да живееме со такви размислувања и да правиме такви работи, ама треба под итно надлежните да ги засукаат ракавите и да го решат проблемот. Зошто да чекаме некое од тие кучиња скитници да нападне некој човек?

Ф

Флеш

Гостин
Светски Гинисов рекорд денеска постави ја Вип ....За нова кабелска инсталација на веќе постоечка кабелска инсталација,им требаше 3 саата .... од 14 како шо дојдоа,до 17 саат сеа .... Бараа на која бандера,кои спојки,слаб сигнал,па 60 требало,испаднало 52,па ајде појачало,па ајде картичка за кабелска на телевизор,па да испадне на крај заврши,ќе дојдеме утре да дозавршиме да стаиме уше една спојка:LOL::facepalm: Вип,на твоја услуга....3 саати ќе се вртат,да сфатат како каблите,спојки итн ,па да им заврши смена,се глеаме утре ....:ROFLMAO:

Член од
1 јуни 2011
Мислења
25.918
Поени од реакции
41.884
Им завидувам на оние што имаат несоница и секоја вечер си седат до касно и гледаат фудбал, филмови, серии и малку време поминуваат во спиење.

А јас сум во кома 5 секунди откако главата ќе ја ставам на перница, било во кое време и било каде. Вчера си легнав во 19:30, па сабајле до 6 како пензионерите. :LOL:
Почнувам да се сомневам дека жена ми во кафето/чајот ми става лекови за спиење за да не ја замарам и на раат да си седи секоја вечер. Може и излегува навечер кој ја знае. :cautious: :D

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.394
Поени од реакции
25.213
Им завидувам на тие што имаат несоница и гледаат фудбал, филмови, и тие што легнуваат одма после 5 секунди на перница. Јас уморен/неуморен, додека не размислам што се ми е згрешено во животов од настанокот до денес и додека убаво не ме изгризе совеста, не заспивам.

Kajgana Shop

На врв Bottom