Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
26 јуни 2013
Мислења
3.597
Поени од реакции
14.641
загадено нема везе коа ја слушам кларио се ми е чисто ко суза

I could be a pretty girl
I'll wear a skirt for you
I could be a pretty girl
Shut up when you want me too
I could be a pretty girl
Won't ever make you blue
I could be a pretty girl
I'll lose myself in you

има деветнаесче ^_^

Natural-girl

Morphine
Член од
16 октомври 2007
Мислења
3.462
Поени од реакции
5.246
Еве што пиша мудриот Тихомир Јанчовски на фејсбук :

Маглата си има и своја убавина, не е толку страшна. Скопје без маглите не би било тоа што е, нема да е истиот град. Најубавата и најгустата магла тука се случи 1989 година, и траеше повеќе од еден месец. Се сеќавам убаво, кога во декември таа година се враќавме од турската чаршија дома (а чаршијата беше многу живо место и заглавувавме до доцна) на мостот Гоце Делчев се разминувавме со луѓе без да ги видиме. Ноќно време, одиме по мостот, слушаме муабет и чекори што се засилуваат, и се разминуваме со луѓето на мостот без да ги видиме. Потоа, чекорите и разговорот стивнуваат и се губат. Само звуци и белина - нема слика. И тоа беше чудесно. Уличните светилки едвај се наѕираа. Не знам кој друг град може да се пофали со такво маглиште. Луѓето тогаш ги паркираа колите кај ќе стигнат и си одеа дома пешки оти слабо им се гледаше. Ми текнува и на едни стихови каде Ице Вртев кажуваше дека ќе се изгуби во скопските магли... и нема да се врати никогаш. Друго време, и друга перцепција. Не гледам зошто маглите се доживуваат како нешто лошо и ужасно. Не ми е јасно.
Добро, друго е загадување, друго е магла као само магла, можно е и магла без загадување, и веројатно Тихомир зборува за такво нешто. Си помислив на луѓето во тоа време, во кое не сум била ни родена, дека можда, али само можда, живееле некако послободно од нас, рачунајте не се ни замарале кај се паркираат. Сега за да се паркираш имаш триста правила каде и како смееш, и како ти функционира телефонот дури, за да го направиш тоа по пропис. Не знам зошто дури мене ме фати некоја носталгија читајќи го овој негов пост, по некое друго време во кое луѓето можда, и само можда, не биле толку опседнати со себе и своето значење. Малце повеќе знаеле да живеат ли, појма немам.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Од сабајле на фб - магла, загадено, бљак, мљак, не се дише, ау, бау.

Приквечер - афтерворк во Сокаче, Боемска, излагање на цигари, после пак нека е кафанче, пак искачање на цигара, па Балет за крај на денот.

Како еден пациент на тетка ми (онколог е), има канцер и место да запре со цигари сместа и да проба да си го пролонгира животот, по две кутии на ден тера и се жали не можел да дише, ништо чудно и тој да има маска купено деновиве. :toe:

Јас онака, ја отстранував една бемка во вторникот па сем што бев кај ортодонтката ова сега ќе ми е прво излагање од дома неделава, одам и јас да подишам малце ;)

Член од
30 јули 2014
Мислења
5.465
Поени од реакции
17.963
Пред месец дена добивам приватна порака од лице кое имаше отворено тема за совет за поефтино дневно сместување во градов, што се вика " краток боравак", за да си ја носел швалерката на секс. Пишуваше на темата со месеци, па Леандра го дупеше како останаа неебани жените со такви мажи.

Тоа беше пред 3 години, можеби и нешто повеќе. Од истиот лик пред месец дена ми стига порака, да сум го советувал што да каже неговата швалерка која е од друг град на нејзиниот љубоморен сопруг кој не работи и има слободно време и ја терал он лично да ја носи со кола до градот каде треба да се сретнат со ебачот. Значи јас да му дадам предлог за каква лага она да измисли. И на крај да му расцепат главата. Ок.

Пред недела дена ми стигна порака од дечко кој бил за лабав муабет откако му кажав дека не сум девојка, а пред тоа уште членот да си го сликаше за да ми се претстави мислејќи дека сум female.

Сеа ми стига порака од дечко кој сака да биде доминиран и има фит фетиш, ама не може да најде девојка за тоа зашто го гледале како пореметен и настран. И што да правел сега. Не дека не сме сексуално затворено општество кое после ствара фрустрации и психички девијации - зборам за девојките, дечкото ок ништо страшно фетиш фантазија се тоа е нормала. Ок и тоа.

Не знам дали повеќето од вас имаат вакви искуства, али брате ние сме комплет за ремонт у главата. Стварно коренот е во сексот.

Член од
2 септември 2013
Мислења
258
Поени од реакции
238
кајги шу прајме со воздухот, новиот татко почна со веќе видени финти да не врти... (тотално неочекувано од нивна страна) .... :cautious::cautious:

smihajlo

Superposition, Relentless
Член од
11 август 2010
Мислења
3.743
Поени од реакции
4.501
ДК

Господ ако гледа се, кога се врти накај Македонија затворени му се очите.

Член од
30 август 2017
Мислења
998
Поени од реакции
1.434
Дали сум јас со овој заклучок дека психологијата вика оној што постира често на социјалните мрежи е осамена личност се чуствува како тавок вклучувајќи ме и мене

shutrak

opsenar
Член од
3 јуни 2011
Мислења
37.614
Поени од реакции
31.436
,,,kaj i da e vrti chasot kon deset a po temive seushte nema karanici i tepachki,,,shteta,,,duvna vetre i tolku beshe,,,:shok2:,,,

Член од
23 август 2013
Мислења
296
Поени од реакции
640
Некогаш изгледа толку лесно да оставам, да се откажам, да кренам раце и да речам, „ Малинче, ти ова го можеш, стани од масата и седни на маса во чие друштво убаво се чувствуваш.“
Секоја вечер легнувам со таа помисла и секое утро се будам со неговата насмевка и таа насмевка крши се што е ѕид, бариера којашто од вечерта цврсто сум ја поставила, наоѓам оправдување за работите коишто сум ги дознала и си велам
„И онака карактерот ти е нула моментално, ако веќе не планираш да се откажуваш, немој ни да кукаш, освој го. Обиди се. Прво, многу му значиш, второ, те запозна со малтене сите роднини, трето. ТУКА Е, кај него си, каде и да оди, на крај безбедното пристаниште си му ти. Уште си тоа ти. Потруди се така и да остане, кога веќе немаш моќ да покажеш која си и колку вредиш и колку заслужуваш. Вистината е таа, не е најкарактерниот човек на светот, не за џабе толку години неженет и покрај тоа што не практикува разуздан стил на живот и дел од него всушност сака да се смири. Ти прифати. Врската ви беше во огромна криза, живо чудо што уште не сте раскинати. Кога веќе свесно, на овие години и зрелост и покрај тоа што имаш услови за самостоен и независен живот, ти избираш да се бориш како во петнаесетти век кога задржувањето на маж значело одржување егзистенција, штом не сакаш да се спасиш по пократкиот пат, тогаш во оваа позиција дади се од себе. Ако не биде ништо од тоа, ни вака ни така нема да биде ништо од тоа, освен времето што ќе изгубиш? А што ако не изгубиш?“

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Дел од луѓето што не сакаат кучиња, не ги сакаат, затоа што ги потсеќаат на селата од кај што доаѓаат :смајлисоопинци:

bucio

Урбан индијанец.
Член од
8 јули 2008
Мислења
16.330
Поени од реакции
7.799
Ме малтретираат да барам мали игри за на УСБ, онаа со картите ја најдов а други вика :neetaka:.

Kajgana Shop

На врв Bottom