Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Конечно се враќам на себе. Се` уште има многу работи што ме потсетуваат на неа(а, иронично-никогаш не се оствари во стварноста). Не можам да слушам некои бендови, не сакам да се потсетувам на некои концерти кои се случиле тука. Тешко ми е кога ќе поминам покрај рекорд, таму требаше да се сретнеме. Ама, ќе биде подобро.
Аман веќе, аман. Патетичен си ко осмоодделенка после првата кавга со дечкото.

Имај милост, луѓе те читаат.

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.948
Поени од реакции
25.467
Седиме со шведскиот Ози Озборн во канцеларија и пукаме дед метал до даска. Прекрасен завршеток на работното време. :D

Последно уредено:
Член од
8 јануари 2013
Мислења
5.163
Поени од реакции
13.391
Жалам што ќе го кажам ова, бидејќи и јас до скоро возев велосипед и го користев како превозно средство, но денешниве велосипедисти станале најпримитивни и најсељачки суштества. Се однесуваат како само за нив да е се, и како они да имаат секаде предност. На Партизанска во случај ако чекаш автобус и мора да си застанат на патеката ебана нивна за точаци, они ќе свират, ќе те пцујат и ќе ти викаат како немаш култура. А во повеќе наврати во текот на денот особено кога им завршуваат часови на ученици или пак е шпиц термин, на станиците има и по 50+ луѓе, што е невозможно сите да ги собере во тоа пределот за постојка со настрешница и што треба човек да прави пошто ете градот така направил. Да земаат луѓето да скокаат еден преку друг кога поминува точак или да чекаат автобус во влезовите на околните згради само за да не се на нивната патека за точаци, или да идат на булеварот само за да има да поминат велосипедите, за они да не свират и да не те пцујат пошто нели ти си крив требало да леташ, треба да чекаш на станицата кај што нема гужва за да не си на патеката за точаци... А истите тие велосипедисти што ти свиреле ги гледаш следниот ден сега на патеката за пешаци нели на внатрешната страна на Партизанска што е, и секако... повторно ти свират нив им е тесно мора да поминат, ти свират и да имаат место и да немаат за да поминат. И повторно те пцујат, само овојпат во пцовката не додаваат “ова е велосипедска патека, таа е за пешаци“, секако нели :) ... Да не кажам што на Водно неконтролирано се спуштаат на удолница и што летаат и може било што да соберат ако им искочи нешто на патот, во делови каде што поминуваат пешаци. Ти ако не внимаваш не дај боже, те собира и последиците се повеќе од сериозни и за двете страни. А 2% дали има што се симнуваат со разумна брзина, со кочење и контролирано возење. Да и на крај за шлаг на тортата ќе ти доаѓа некој ќе те снима како си трчал на патеката нивна за велосипедисти, според нив ти треба да трчаш по тоа нивите на кеј со дупки од кои секој може да се повреди и треви што до пред да ги искосат (мината недела) беа и повеќе од метро високо... Секоја чест за 10% од возачите на велосипед кои се разумни и имаат разбирање за тоа каква е инфраструктурата и какви се можностите на велосипедистите, пешаците, луѓето што трчаат и слично, а овие што пцујат со пцовки што не сакам да ги цитирам и кога се во право и кога не се, браво кажувате сељаци биле без култура луѓето што ви стоеле на патеката, а вашата култура е на завидно ниво, свири, пцуј, заканувај се, така сите ние ќе полетаме за вие да си шибате (n)(n)

Член од
28 јуни 2013
Мислења
316
Поени од реакции
1.940
Џабе ми стискавте лајкови вчера, сабајле врнеше.

Секогаш можело полошо и затоа никогаш не треба да ја предизвикуваш судбината.
На работа лошо, една лоша вест за губење на член од фамилијата на многу блиска личност, снемува струја, мислиш дали ти се расипал лаптопот или се изгубило куцаното во ворд, друга лоша вест за развод на родителите на друга блиска личност. Излегуваш да трчаш после дожд оти ќе збудалиш инаку од денов, те прска една кола, ги валкаш белите патики ( многу нормално, кај тргна да трчаш после дожд со бели патики глупа една ), пола пат вирови. Ти се јавува татко ти и ти вика дека кога побарал препорака за тебе рекле дека не им било нив обврска да даваат препораки, ама ај може ќе направеле исклучок. Моја грешка што не си ја побарав кога требаше. Уште една причина зошто не сакам македонски работодавци. Друга причина зошто не сакам македонски работодавци што во 21ви век тие бараат да им пратиш по пошта сиви и диплома и еднорог и такви ствари. П О П О Ш Т А. Убијте се. И сеа јас треба моиве да ги малтретирам да средуваат се, а јас ниту ја сакам работава ниту бутур, него дека е во Охрид и дека е платата добра. И ако допрам до интервју и ќе им го плеснам тоа. Многу порано го поминав делот на допаѓање на работодавци кои никогаш нема да те ценат доволно ниту да пробат да откријат колкав капацитет си.

Денов предолг, италијансково вино грдо. Пијам вода и не си ја замислувам дека е нешто друго. Остарев у пичку матер..
Мора да ги оставам цигарите Кајги. Си зедов три кутии за два месеци и решив секој ден да пушам по една цигара за да ми стигнат. Се држам сега за сега ама ќе морам пак да ги откажам.

Знаев дека се е премногу добро да биде вистинито. Како ловец чекав од која страна ќе ми избие лошото. Можеби има уште.. Останува да видиме во текот на утрешниот ден.

По трет пат измени.
Денов оди само со една песна и тоа е следнава.

Пуштете си го зеењето во празно на најјако.

Последно уредено:
Ф

Флеш

Гостин
Despacito, I don't know the lyrics so i say Dorito, I don't eat my breakfast so i bought Borrito, I want to visit my uncle Pasqquito, :kezec:

Член од
13 јуни 2015
Мислења
42
Поени од реакции
122
Согледувам дека интересно било да си ставиш сликиче со анимација.
Си бев така зачитана кога се штрекнав од сликичето на ,,katinakatalina''. Бев во 20 секундна дилема дали вистински трепка или сепак трипам.

Cassaro

Паразит
Член од
15 февруари 2012
Мислења
3.318
Поени од реакции
10.354
Комарци и муви се еден од најјаките докази дека Господ не ја создал земјава.Ти ебам створењата некорисни

Sungerot Bob

Живеј го животот
Член од
7 август 2012
Мислења
32.391
Поени од реакции
36.508
Драга Кајгана,
Ете конечно Македонец да победи на Ѕвездите на Гранд и тоа со песна од Тоше на Македонски. На толку гласови добиени, значи дека публиката го сака. Се надевам дека конечно ќе настане нова Македонска музичка ѕвезда и дека ние ќе имаме со што да се фалиме и гордееме пред другите. И мислам дека државава треба на човекот да му направи/одржи еден пречек:)

Член од
12 февруари 2014
Мислења
7.948
Поени од реакции
25.467
Денес го јавнав магарето и кинисав накај градот. Кога се бавиш со земјоделие мораш да имаш материјал... Го натоварив магарето и тргнав накај дома додека е ден, чунки долг е патот до село.

20170629_123541.jpg

Каде и да одиш, калта од опинците не ја вадиш. :icon_lol:

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.672
Поени од реакции
34.139
Draga dzesika,

Daylight, I wake up feeling like you won't play right
I usually know but now, that shit don't feel right
It made me put away my pride
So long, you made a nigga wait for some so long
You make it hard for a boy like that to go wrong
I'm wishing I could make this mine, oh

S

silmarillion

Гостин
Ова се тие денови кога по фирми се дознава која е трудна.

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Не ми смета мене ни топло ни ладно, сакам и снег ама сакам и на базен да си одам како човек без 5 јакни на тебе, но на зима на ФБ ми сметаат секојдневни скриншотови од телефони каде што RealFeel викало дека е -15 наместо -10 а на лето ми сметаат исто така слики од температурата на шалт таблата. :tapp: тоа па тоа, тоа па тоа, како цела држава да живееме во Groundhog day само што место ден, годината се повторува. Како не ви здосади еден исти pattern со години. Лето/зима е, колку треба да е температурата, да стави некој скриншот на Ојмјакон отиден, да сфатам, ама од Карпош 4... :tapp:

Kajgana Shop

На врв Bottom