Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.538
Поени од реакции
9.589
Пријателот испадна дека бил син на мајката на дечкото што ја оженил сестрата на мајка ми која го оставила како мал кај жената што работела на нива кај дедо ми кој ја варал баба ми со бабата на пријателот. Крај на сапуницата. Конец.

Башка што ќе ти се слики од три жени на форум. Нема доволно ни за мис да правиме, па да се праќаат цицки во пп за лајкови. Еее тоа било теленовела со цицката тогаш.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.839
Поени од реакции
6.449
Echt jetzt?? @wot
Денес на враќање од Џим, сонце печи, денот и небото јасни. Сепак, синилото и градскиот пејзаж ко да беа прекриени со сив инстаграм филтер. Нешто не им даваше на боите да пукнат со сиот свој блесок и слава. Бар не во моиве очи.
Решив да пешачам пошто теретаната ми е блиску до станот. Врвам така сам низ маалските улици, извонредно тивко, вообичаено саботно е така во мојата населба, а и низ работната недела. Урбаната тшината ме лечи. Стојам пред врата, клучот врака, ми текна дека изминатите 10 минути пешачење, мозокот не ми беше воопшто уклучен, немав ниту една мисла. Дури ни на боите ни на сивилото не ми текна.

Како човек кој поминал низ...многу добро и многу зло, за 30ет години, исто ко за 300та, си честитав себе си, што успеав да се исклучам на краток период.
Со полна пареа до 60ет кеј, не ме плашат седи влакна. Заприметив дека последниве години, редовно си давам 1на или 2ве години плус. Кога ќе ме прашаат колку сум стар не им ја кажувам актуелноста, туку им велам, за 6ет месеци ќе бидам 30ет. Како да трчам натака.
Не сакам назад на 20ет, ох јеботе не сакам воопшто назад на 20ет.

Поздрав до Господин Господин (господин на квадрат? или квадратен корен од господин??) Müller со Богата сиротиња на Александра Пријоввич, ама ремек делото ќе го слушате во друга ставриева прилика.
Ова не е пост за него, ова е пост за мене.

Последно уредено:
Член од
9 јануари 2021
Мислења
1.021
Поени од реакции
1.079
Ако сакаш да бидете христијани, тогаш не е доволно да ставите крст, не е доволно да ги читате правилата, не е доволно да држите пост, не е доволно да се причестите. Ова мора да донесе некои многу важни плодови.
Дали сте биле навредени?
Прекрасно: ви беше дадена шанса да простите. Покажете му на Бога своето простување во тајност, бидејќи само ако го правите тоа тајно, Господ, „кој гледа тајно, ќе ве награди јавно“. Простете во длабочините на срцето, не виткајте ги усните, не плачете. Простите, докажите дека воопшто не ти се важни ниту парите, ниту мислењето на луѓето, ниту вашата гордост, дека ви е важно само да го прифатите словото Божјо, дека ви е важно само да имате љубов, дека не сакате да се одвратите од Неговата љубов, дека навистина сте го прифатиле зборот, дека сте навистина христијани.
Протоереј Димитриј Смирнов

Член од
4 август 2018
Мислења
1.560
Поени од реакции
3.352
Ден Водици..,,натпреварувачите" облечени скоро сите во исти маици (ко ракометната репрезентација)..од страна обезбедени нуркачи со опрема со све кои пратат опасно што се дешава на ,,теренот"..На ТеВе се зборува за психо-физичката подготвеност на кандидатите кои се пријавиле да скокаат по крстот и ти гледаш(то ест Ја) и коментираш во себе-Ма немој да ме јебеш бре!Во вакви лицемерни глупости и сценски настапи нема шанси да учествувам..што подалеку од мене..

Samurai Jack

Penspinner
Член од
15 април 2012
Мислења
3.667
Поени од реакции
8.725
Пошо америве се буквално стари европејци, од каде таа глупоќа, европејциве не се толку глупи, еве ни ChatGPT нема одговор, феномен.

Византиецот

Codename Duchess
Член од
14 март 2021
Мислења
2.839
Поени од реакции
6.449
кеј,

Ако сте мирни че има слики од македонски сребрен бам (вел, не толку сребрен уште се познаваат бронзени линии од Портофино летоска, и покрај тони лосион со витамин Ц) кај шо лежи на (истуткани) чаршафи во хотел Krallerhof, соседна Австрија. Ако не тетките на хоуп, бар нешто друго да видите, ХАХАХАХАХ! @Darling да видиш како the twink terraformed into a twunk, ова ти иди ко кјут лице - ко твинк, ама на тело некако хенки-пенки.

Седнав на шанк во тоа хотелот полупразен и му реков на келнерот, сина лагуна - во чаша за коњак че те молам, бите. Ме погледна замислен, му вратив - некои од нас, Господ ги создаде забавни.
Почна да го спрема, додадов, само измешај Curaçao со Вотка, без лимонадата, бите. Го фати смеа.

Посебно 'ртките по ставрева линија да се мирни. Forbes greatest, street mixtures - over 60ty.
Ова 'ртките ќе биди новото тетките во мојот (богат) вокабулар.

you're lonely now, and I hate it. Could've taken you places.

Ingvar

MONAD
Член од
28 март 2020
Мислења
4.177
Поени од реакции
9.677
ДК, денот е таков каков што самите ќе си го направиме да биде. А од друга страна све е ствар на перцепција. Замисли дека си у некоја нуклеарна подморница и 6 месеци не ни изронуваш на површина....јадеш, сереш и ако можеш да го издркаш по некад и тоа е премиум у тоа железо дебело неколку cm. И те вадат да го видиш денот баш каков што е денеска. Ја мислам земја ќе бацувам у таа ситуација.

Член од
30 октомври 2022
Мислења
665
Поени од реакции
1.764
Во последно време најмногу ме нервира поговорката-Тоа шо нема да те убие ќе те направи појак.Како бе огромни количини на секојдневен стрес ќе те направат појак?Со тоа шо ќе те стегнит инфаркт или ќе добијаш чир на желудник?:cautious:

YuZe

Sic Semper Tyrannis
Член од
22 септември 2005
Мислења
2.002
Поени од реакции
2.326
Драга К,

Пред 2 години изгубив еден пријател од на работа заради инцидент поврзан со LSD дрога. Млад, 2 години помлад од мене, потекло од Филаделфија, класично американче. Во исти тим бевме, јас го тренирав кога влезе во компанијата. Еден есенски Понеделник, не свика шефицата на состанок и вика колегава почина преку викенд. Здрав прав беше, без никакви медицински мани. Почнаа многу работи да се слушаат на работа дека колегата починал од давење и дека ситуацијата била сериозна.

Што точно се случи, колегава со девојката и негов другар, се надувале LSD, изгледа ја погрешиле дозата или незнам што, испадна на крај дека другарот негов го задави со раце додека женска му ги гледала. Најлошата работа е што одкако го убиле, другарот негов и женската го извадиле надвор и го ставиле да лежи во двор. Другарот негов доби затвор, а женската остана со трауми.

Затоа полека со дроги и глупости. Се од трава појако не е на арно.

Последно уредено:

Хоуп

ümid edirəm
Член од
13 април 2012
Мислења
2.538
Поени од реакции
9.589
Лифтот расипан месец и нешто и мачење по скали. Еден месец се вртев во круг ко ненормална, накај лифтот, па накај скалите, од навика. Едвај се навикнав на скалите. И толку па сум се навикнала што една недела лифтот работел, а јас дури сега дознав.

Не го ценев ич, ама кога го изгубив сфатив колку многу ми значел. хе хе

Благословена е секоја зграда која има лифт.

Del Boy

You plonker!
Член од
28 септември 2012
Мислења
12.414
Поени од реакции
38.935
Се сеќавам еднаш со Џонтра исековме слика од фацата на Флешот. Јас ја ставив муцката на профилна, а Џонтра носот и цвикерот. Џонтра постираше па потоа јас оддолу, и испадна цела фаца. :pos: :pos: :pos: :pos: :pos:

До ден денес се смејам кога ќе ми текне. Братот Златкивичиус ни даде по 5 казнени, али рака во оган ставам дека и он се смеел како блесав додека ги бришел постовите.:pos::pos:

Kajgana Shop

На врв Bottom