Драга Кајгана (виртуелен дневник)

Член од
23 август 2013
Мислења
296
Поени од реакции
640
Драга,
Ја коа учев по дипломирање/матурирање родителите ти викаа „Ајде сега да те видиме дали ќе те биде или не.“ Welcome to the beginning of the rest of your life.
А, сега, некои плачат од радост и се убиваат од фалење зашто нивното четвороодделенче ги има сите петки у свидетелство.
Колку се менуваат работите, човече.

Џ

ЏинЏер

Гостин
K,

Прв пат отидов на забар кога имав 6 години. Цела ноќ не спиев од болки и рано утрото мајка ми ме однесе. Додека бев во чекална внатре имаше друго дете кое плачеше и врискаше толку гласно што мислам дека и до ден денес ми е останат во мозок миксот од неговите врисоци и зуењето на апаратите. Потоа дојдов на ред јас. И нормално, од пусти страв кога дојде докторката нејќев да отворам уста. Се обиде 2-3 пати да ме убеди, со убаво, па со лошо, и на крај ме избрка. Се вратив дома, си ги истрпев болките и од тогаш се плашам од заболекари и одам само кога морам (5 пати последниве 20 години, од кои сите 5 изобилуваат со трагикомични случки).

Денес решив да бидам возрасна и без посебна причина да отидам на контрола. Издржав поправање на умник и чистење на камен без да пуштам солза, без да се онесвестам и без да го зграпчам докторот за нога (да, и тоа се има случено :D). Се гордеам со себе.

Сега уште да го надминам стравот од птици, хеликоптери и грмење и ќе биде човек од мене.

Член од
6 септември 2007
Мислења
8.215
Поени од реакции
8.314
Sportvision со онлине нарачки магаре и музика која багра работи таму, нарачуваш трењерки они ти носат 2 пара исти и курирот ти вика не ги зимаш 2 пара? хаха
денес ми стига нова пратка на испратница 4 производа пишува, отворам пакетот внатре 3 производа.

Arwen Undómiel

don't quit the chase
Член од
28 јануари 2016
Мислења
209
Поени од реакции
429
Повеќето 27-годишни најверојатно се журкаат во 1:30 по полноќ во сабота навечер.

Јас седам во целосна темница на мојот балкон уживајќи го свежиот воздух кој оваа летна ноќ може да го понуди. Пијам студено чоколадно млеко и јадам банана. Толку е темно, што не можам да си ги видам рацете додека уживам во моите вкусни грицки.

Црно-темна јас на црно-темен стол на црно-темен балкон, јадам црно-темна банана, пијам црно-темно чоколадно млеко, во ноќ без месечина.

Речиси како и да не се случува. Јас сум невидлива, не можам да бидам видена. Едно со темнината. Јас сум мракот, јас сум движење.

Залак банана, голтка чоколадно млеко. Перфектно.

Последно уредено:

Bojan Van Buuren

Колектор
Член од
11 април 2008
Мислења
8.394
Поени од реакции
12.058
Шо е со македонскиве "музички ѕвезди" шо почнаа да прават песни на енглески ?

Демек македонскиот јазик ви беше пречката за светска слава ?

Они уште не знаат да читаат и пишуваат на македонски, почнале да прават енглески песми...

Sent from my SM-G935F using Tapatalk

ShakaZulu

" Тој Сум Бре "
Член од
29 јули 2008
Мислења
3.307
Поени од реакции
3.696
КГН... пред 7-8 год другарче ме прашуваше како да направи голем принт скрин од фб со сите шернати објави и статуси во корист на партијата негова зошто од штаб му барале да однесат на усб колку се интернет активни за нив... јбг ми падна жал и му објаснував пола саат додека сфати...

го вработија
стана директор таму
избриша фб профилот полн со тие работи и не ме прифати за пријател на новиот...

не ми е до фб

до тоа што едно здраво од кренатата глава некако му е тешко да кажи па и ја врти на страна...

Рудници и

ООЗТ Рудници и железарница - Скопје
Член од
9 декември 2009
Мислења
12.166
Поени од реакции
18.212
Драга.мор,

Пак дрмат, не се спиет вака ебати и земјотрес и природа и теории на заговор.И уште лает џукелине надвор ко.мрднати, сите деној предосеќање упм.И ние станавме џукели.Истресени и ненаспани :cautious:

Kajgana Shop

На врв Bottom