Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата city
  • Време на започнување
Член од
25 јануари 2007
Мислења
3.176
Поени од реакции
106
Тешко простувам јас .. не сум баш од тие ама зависи у каква ситуација ке ме фати можеби па ке сум расположен па и ке простам .. ама незнам за тоа уште не ми се случило..( дај боже да не се случи )

Picasso`

Schizophrenic!
Член од
26 јануари 2007
Мислења
4.149
Поени од реакции
197
Лејди Сатори напиша:
Обично јас сум таа која изневерува , а не таа која ја изневеруваат , така да , најверојатно ако му биде жал и направи нешто стварно фино за мене , можеби би му простила , ама не сум сигурна ... ќе видиме ако се случи.:angel1:
I sigurno ubavo se custvuvash koga izneveruvash a ?

Член од
12 март 2007
Мислења
140
Поени од реакции
1
Vo vrska da bi prostila ama bi vratila so ista mera, ama vo brak ne, nema sansi.:back:

Член од
20 февруари 2007
Мислења
97
Поени од реакции
0
pa ne bi prostila neverstvo,zato sto ako nekoj te izneveril ne te cenel i vrednuval dovolno.koa ke izneveris nekogo(i da ne si go sakala)se cuvstvuvas mnogu loso,kako da se rusi svetot nad tebe.ali vo sekoj slucaj ne treba da postoi neverstvo,a ako sakas da go napravis toa raskini ja prethodnata vrska ili .........................:toe:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
SRCE I DUSA напиша:
Vo vrska da bi prostila ama bi vratila so ista mera, ama vo brak ne, nema sansi.:back:
Ако враќаш на некој со иста мера, значи не си простил. Кога ќе простиш се ослободуваш од негативни чувства и не те тера да бидеш ист како оној кој те повредил.
Наместо да продолжите да се трудите врската да ја доведете во ред (штом веќе си преминал), вие се замарате со (демек) израмнување на сметките. Или бркај си го животот напред или труди се да ја вратиш врската во нормала (ако е можно).

Член од
12 март 2007
Мислења
140
Поени од реакции
1
Fortune напиша:
Ако враќаш на некој со иста мера, значи не си простил. Кога ќе простиш се ослободуваш од негативни чувства и не те тера да бидеш ист како оној кој те повредил.
Наместо да продолжите да се трудите врската да ја доведете во ред (штом веќе си преминал), вие се замарате со (демек) израмнување на сметките. Или бркај си го животот напред или труди се да ја вратиш врската во нормала (ако е можно).

Jas bi minala pokraj toa no nema da mu ostanam dolzna zosto mi gi povredil cuvstvata mora i toj da go oseti istot filing a ustvari i sto toj mora da znae deka sum go izneverila toa ke bide moja tajna, moj kec vo rakavot zosto ako nekoj ednas te izneveri zosto mislis deka toa nema da go stori povtorno. obicno ne sum zlopamtilo no vo vakvi situacii....a bez problem ke se potrudam da ja dovedam vrskata vo red,dokolku e toa mozno.:zlo:

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
SRCE I DUSA напиша:
...moj kec vo rakavot zosto ako nekoj ednas te izneveri zosto mislis deka toa nema da go stori povtorno.
Ова болдираново... За себе зборуваше или за дечкото?:smile2:

Поглупаво ми нема од тоа да му враќаш на некој ако те изневерил. Ако треба нешто да му се врати, ќе му се врати и без да се спушташ толку ниско. Интересна работа е што луѓево не оправдуваат неверство, а всушност се подготвени да го направат истото. И тоа за што? За да му вратат бе:icon_lol:

PSYtisfaction

Царевата ќерка
Член од
30 јуни 2006
Мислења
3.922
Поени од реакции
527
Не знам каква би била ситуацијата, ама најверојатно не би простила.:toe: Дури и да простам...Не верувам дека би можела пак да бидам со тој човек.

Fortune

шодаенешчо
Член од
9 мај 2005
Мислења
12.493
Поени од реакции
183
PSYtisfaction напиша:
Не знам каква би била ситуацијата, ама најверојатно не би простила.:toe: Дури и да простам...Не верувам дека би можела пак да бидам со тој човек.
Еее па и ти. Прости и врати му се за да му вратиш.

Член од
12 март 2007
Мислења
140
Поени од реакции
1
Zosto da mu ostanam dolzna.ali cim tolku bukvalno go mislis toa ke mu vratam so ista mera da probam so drugi zborovi da objasnam: ne mora so izneveruvane tuku ima iljada i eden nacin da mu vratam na primer da mu ja puknam gumata na kolata:pos2:

Bada Bing!

шшшшшш
Член од
14 јули 2006
Мислења
2.671
Поени од реакции
114
^ Колку си зрела срце и душа.

Член од
12 март 2007
Мислења
140
Поени од реакции
1
Bada Bing! напиша:
^ Колку си зрела срце и душа.
Vidi sea de pa i ti ne me fakaj za zbor toa mi bese prvo so mi padna na um.Dobro de vie luge se svakate zdravo za gotovo.:zlo: :pos2:

ПрИтИ_гРл

Unforgivable ♥
Член од
6 јуни 2006
Мислења
2.554
Поени од реакции
22
па сеа засиви за каков вид на неверство зборуваме...има многу начини...би простила ако се работи на почеток на врска...ако онака е лабаво али со надеж дека нема да се повтори истото!

Ако е на некоја сериозна врска-е тогаш не знам-убаво би размислила...

прочитав некаде вака пижуваше- ...па иако ме изневеруваше со други сепак мене секоја вечер ми плачеши и ме молеше да бидиме заедно...ич не ме болеше дека бил со друга-кога во душата знаев дека единствено мене МЕ САКА!... -зборува мажена девојка!

[MkD]Scout

~Fade to Black~
Член од
28 јануари 2007
Мислења
1.485
Поени од реакции
9
ПрИтИ_гРл напиша:
прочитав некаде вака пижуваше- ...па иако ме изневеруваше со други сепак мене секоја вечер ми плачеши и ме молеше да бидиме заедно...ич не ме болеше дека бил со друга-кога во душата знаев дека единствено мене МЕ САКА!... -зборува мажена девојка!
мислам дека имав прочитано и јас нешто слично на ова..
Девојката колку само била во заблуда..а тој типот колку бил значи предобар лажго! Ако толку сакаш па што и да се случи нема да изневериш! Доколку мислиш дека сакаш некого и пак изневериш верувај во заблуда си..(не мислам на тебе Прити)
Отворено зборувам дека никогаш во животот не би изневерил па во која и да било ситуација!
а да ме изневерат никогаш тоа не би го простил па колку и да била лоша ситуацијата! во никој случај мислам дека тоа не би требало да се прости бидејки исто е да му го дадеш некому се она што го поседуваш а тој да го продаде..бидејки ти си и ја дал довербата твоја и веруваш дека те сака или било како..а таа особа безгрижно изведува неверство!
ако сакаш некого да го повредиш..немој со неверство највеке боли ако те сака!

Член од
5 февруари 2007
Мислења
4.059
Поени од реакции
2
Зависи но мислам дека не би...многу е понижувачко...

Kajgana Shop

На врв Bottom