Дали би простиле неверство?

• Креатор на темата Креатор на темата city
  • Време на започнување Време на започнување

city

Модератор - технократ!
Член од
1 март 2005
Мислења
2.780
Поени од реакции
276
Дали би простиле неверство во врска и во брак?И доколку би простиле под кои услови?

Би си простила доколку имам јака причина ... :icon_lol: :nesvest:
Шала на страна ... би простила само на почеток на врска, кога е онака све полабаво за да свати дека нема да го има она што го има со мене и со друга. Потоа нема ни да помисли на тоа, па не мислам ни јас за понатаму:pipi:

Досега не сум се нашол во ваква ситуација но ајде ќе се ставам... доколку сега би решавал дефинитивно би расчистил со зборот НЕ но све си има своја околност и во зависност од ситуацијата.Доколку особата отворено ми признае и притоа ми даде дознаење дека сеуште ме сака и дека чувствата кон мене сеуште и се активни тогаш има простор за дијалог.Но доколку ја фатам на дело и доколку ме лажела и прикривала тогаш одговорот е НЕ и терам у пизду материну.

Да се прашвев пред еден месец ќе речев НЕ. Ама сепак зависи од причините најмногу (дали јас сум ја варал па таа да врати или сме биле во тој период налутени па ради тоа...), имам една минимална граница на толеранција.

Сум пробала....ама не иде...добра школа во секој случај. Сега сум сигурна дека никогаш не би простила, никому!!!

Познавајќи се себеси никогаш не би простила,и одма го бришам тој човек за век и веков, едноствно не ќе можам да поднесам.

Imam prosteno,iako ke toa me progonuva i muci cel zivot

Ne znam mislam deka ne bi prostila nikogas, ama pa nejkam da zboram od kaj da znam so me ceka vo zivotot zato poarno da si cutam.

Мислам дека не би можела да простам неверство, зошто ако еднаш ме изневери ќе си игра на таа карта дека ќе му простам, па може да му се случи повторно.

Абе ако не ја сакам, ич не ми е гајле, нек си продужи не и се лутам ич, ќе се напраам малце загрижен вамо таму, па ќе бидам европеец и така, ама ако ми ја стекнала довербата и ја сакам, има да ја утепам:pishtoldz.

Мислам јас не би и сметал во ниедна одлука, нека си каже што и лежи на душа, ама ако е до толку расипана да може да биде толку блиска и да вара... не гарантирам :bip:

Ако дошло до неверство...Тешко... И да простам не верувам дека врската ке може да опстане. Чим неверството влегло во една врска значи дека таму нема љубов.

Зависи од тоа како дошло до неверството. Ако го залапала некоја типка и на него ми требале неколку сец да се освести пред да се тргне - да.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom