Доволно сум стопен јас мислам сеа сакам да го затегнам и да си се оформува предниот дел (стомачните) ама и страничниот некако слабо.....E од кај го извади сеа ова, дека од праење стомачни ќе се рашириш у стомакот?
Треба прво кардио за да го стопиш вишокот, па после со стомачни ќе се стегнеш.
Јас вежбам full body тренинг веќе скоро година. Моментално вака нешто правам:Туку колку од вас имат искуство со full body тренинг ? Моментално сум на таква програма , вежбам цело тело , 3 пати неделно е тежинскиот тренинг , 4 дена кардио .
не ме разбра , full body у ЕДЕН тренинг сите мускулни групи во еден ден ја правам веќе една недела и вака ми иде тренингот :Јас вежбам full body тренинг веќе скоро година. Моментално вака нешто правам:
понеделник-стомачни
вторник-раме
среда-грб и трицепс
четврток-пауза
петок-нозе
сабота-гради и бицепс
недела-велоспиед
Пред се почнав со full body затоа што е добра за нафрлување на маса а бев прилично слаб кога почнав затоа што бев велосипедист . Во првата година качив околу 10кг со неа.
Пример 0,4л обезмастено млеко+50гр овес ако си при пари може да додадеш доза веј во оваЗдраво дечки, ќе може ли некој да ми издвои неколку примери за доручек и вечера,што најчесто конзумирате?Иначе јас вежбам редовоно,но бев во Америка и се врататив со малце поголем стомак Па направив програма за исхрана,внимавајќи на тој детал,но ми фалат идеи за доручекот и вечерата?
П.С: сигурно веќе некој дал примери за ова,но веќе прочитав 20 страни но не најдов ништо,па ако не ви е тешко ќе го ценам тоа..
пробај изгуглај го ова "P90X.Xtreme.Workout.Series.COMPLETE PACK.DVDrip.Xvid-SCP"Дечки, ај на некој ако му е "при рака" и ако не му е тешко нека ми пушти торент или линк од P90X тренингот на темава или по пп ако е забрането тука. И што мислење имате за него? Цел ми е да стопам доста масни наслаги..
Нема ништо лошо во тоа, ако сакаш спартански изглед.не ме разбра , full body у ЕДЕН тренинг сите мускулни групи во еден ден ја правам веќе една недела и вака ми иде тренингот :
- Склекови 2 x 20
- Склекови со подигнати нозе 2x 15
- Pull ups на разбој 8 x 3
- Chin up 8 x 3
- Dips за гради 8 x3
- Супер сет за рамо со мала килажа ( латерално и предно рамо ) 8 x3
- Biceps curl 8 x3
- Triceps dips 10 x3
- Трапез 10 x3
- Квадрицепс 3x 8
- Листови 3x 12
- Стомачни 4 вежби со 4 серии x 20
Понеделник , среда и петок вака , другите денови HIIT кардио и обичен џогинг
http://www.bodybuilding.com/exercises/detail/view/name/pullupsНема ништо лошо во тоа, ако сакаш спартански изглед.
Само, незнам како ја правиш оваа вежба - Pull ups на разбој?!
Брзина да..Но би додал снага.. За оптимално пробај да идеш на низок процент на телесни масти и да вежбаш компоунд вежби.. тогаш ќе го намалиш успорувањето.. Ако можеш да приметиш сите борци УФЦ,кик бокс итн итн се со низок бодифет.. салото доста смета како за кондиција така и за брзина..Мислам дека е за овде прашањево.
Дали ако вежбам со тегови дали би изгубил брзина на раце?