Secret Movie Jokester

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.130
3 Idiots (2009)

Индиска комедија/драма од 243 минути. Трет индиски за мене по тој со пијанистот од филмскиот клуб и Slumdog millionaire (знам дека е британска продукција али цел е Индијци :D).

Добар филм ако се одземат тие индијските џиџи-миџи танци што ги практикуваат во секој филм. Тука за среќа само 3-4 пати имаше вакви ствари.

Ко почна сцената со авионот си викам ова ќе биде некоја преценета индиска ствар, али после добро се разви.

Најинтересно ми беше тролањето што му го правеше Ранџу на Виру(с) и другиве професори, тролањето со говорот на Чатур беше исто така цепки.
Имаше добри поенти ко: „Треба да се бориме за знаење, а не за оцени“, нешто што и кај нас ептен е застапено. Филозофијата што ја практикуваше Ранџу ''All is well'' (или како што ја изговараше Ал ис вел :D).

На некој начин филмов со All is well си го поистоветив со една мисла, која откако ја слушнав се обидувам и јас да ја практикувам. Имено: „Ако имаш некој проблем што можеш да го решиш, немаш причина за грижа. Ако имаш некој проблем што не можеш да го решиш, е дури тогаш воопшто немаш причина за грижа.“

Како во секој индиски и овде имаше нафрлано повеќе жанрови, де драма, де комедија, де мјузикл (со денсањето и пеењето), па малце и сај-фај со породувањето, али ме бендисаа пораките што ги носи и ме насмеа, па ќе замижам на некои нелогичности.
Оцената нека биде 4/5.

Фала за предложувачот. По пораката што ја добив, би рекол дека е @santelli или @Violetova, али не знам дали се пријавени.

Последно уредено:
Член од
18 март 2019
Мислења
445
Поени од реакции
2.045
What We Do in the Shadows

0 комедија
0 хорор
бар мене не ме насмеа и исплаши
kkшшш kkkшшшш поглупо здравје
Сори :(
Мислам дека поентата не е да биде хорор, повеќе впечаток на пародија ми остави. Мене ми се свиѓа таков саркастичен хумор мислев ќе те насмее. Филмот сам по себе е глуп, ама тежок човек си 5000 филма имаш изгледано, едвај најдов нешто што го немаш гледано. :D
Жалам, више срече други пут.

Член од
10 октомври 2011
Мислења
6.165
Поени од реакции
10.130
Исправка. Филмот што го гледав е 2 саати и 43 минути, а не 243 минути.

Да беше 4 саати, ќе барав јажето од @123456 :D

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Фала за предложувачот. По пораката што ја добив, би рекол дека е @santelli или @Violetova, али не знам дали се пријавени.
Јас не сум, еве да го намалам списокот на можни предложувачи :D

Член од
12 мај 2014
Мислења
1.152
Поени од реакции
2.730
3 Idiots (2009)

Индиска комедија/драма од 243 минути. Трет индиски за мене по тој со пијанистот од филмскиот клуб и Slumdog millionaire (знам дека е британска продукција али цел е Индијци :D).

Добар филм ако се одземат тие индијските џиџи-миџи танци што ги практикуваат во секој филм. Тука за среќа само 3-4 пати имаше вакви ствари.

Ко почна сцената со авионот си викам ова ќе биде некоја преценета индиска ствар, али после добро се разви.

Најинтересно ми беше тролањето што му го правеше Ранџу на Виру(с) и другиве професори, тролањето со говорот на Чатур беше исто така цепки.
Имаше добри поенти ко: „Треба да се бориме за знаење, а не за оцени“, нешто што и кај нас ептен е застапено. Филозофијата што ја практикуваше Ранџу ''All is well'' (или како што ја изговараше Ал ис вел :D).

На некој начин филмов со All is well си го поистоветив со една мисла, која откако ја слушнав се обидувам и јас да ја практикувам. Имено: „Ако имаш некој проблем што можеш да го решиш, немаш причина за грижа. Ако имаш некој проблем што не можеш да го решиш, е дури тогаш воопшто немаш причина за грижа.“

Како во секој индиски и овде имаше нафрлано повеќе жанрови, де драма, де комедија, де мјузикл (со денсањето и пеењето), па малце и сај-фај со породувањето, али ме бендисаа пораките што ги носи и ме насмеа, па ќе замижам на некои нелогичности.
Оцената нека биде 4/5.

Јас бев :rolleyes: Не знаев само како ќе реагираш дека е индиски и дека трае 3 саати:D

Mark Renton

I live by the tune, I die by the book
Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
Предлог, една тема да се користи за Secret Movie настани, модератор нека менва насловот и ликови кои се пријавиле, а не изгледале филм да бидат банирани од тема и така ќе се реши проблемот со не гледани и не пратени филмови.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Предлог, една тема да се користи за Secret Movie настани, модератор нека менва насловот и ликови кои се пријавиле, а не изгледале филм да бидат банирани од тема и така ќе се реши проблемот со не гледани и не пратени филмови.
И како ќе пише членот у темата откако ќе го изгледа филмот ако е баниран од тема?

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
И како ќе пише членот у темата откако ќе го изгледа филмот ако е баниран од тема?
Зборам за тие досега шо биле пријавени, а не исполниле, да бидат банирани. Ти ако се пријавиш денес и утре не си изгледал или предложил филм во дадениот рок, те банираат за понатаму да не се пријавуваш оти не си исполнил ветено и проблем решен.

Corvus

Latrodectus
Член од
24 јануари 2011
Мислења
4.002
Поени од реакции
15.328
Зборам за тие досега шо биле пријавени, а не исполниле, да бидат банирани. Ти ако се пријавиш денес и утре не си изгледал или предложил филм во дадениот рок, те банираат за понатаму да не се пријавуваш оти не си исполнил ветено и проблем решен.
Колку членови небанирани од темата очекуваш да има за пар месеци?
До сега има 10тина што немаат рецензии пишано вкупно од изминативе месеци, тоа се 1/3 од просечниот број на пријавени членови секој месец. Ќе останете 3ца што ќе си давате филмови.

Предлогов секако не проаѓа, само сакам да ти ја покажам апсурдноста негова.

• Љубов
Reactions: wot
Член од
30 мај 2009
Мислења
10.155
Поени од реакции
23.299
Jim & Andy: The Great Beyond

Докторски одбран документарец за филм кој не ми е гледан. Документарец за снимањето на Man on the moon и method acting-ot на Jim Carrey , кој станува опседнат од Andy Kaufman и наводно го доловува перфектно. Од виденото во документарецот, филмот секако нема да го гледам, ни па нешто повеќе ме интересира method acting.

Фала за "комедијата".

Mark Renton

Член од
12 ноември 2009
Мислења
5.374
Поени од реакции
4.918
Колку членови небанирани од темата очекуваш да има за пар месеци?
До сега има 10тина што немаат рецензии пишано вкупно од изминативе месеци, тоа се 1/3 од просечниот број на пријавени членови секој месец. Ќе останете 3ца што ќе си давате филмови.

Предлогов секако не проаѓа, само сакам да ти ја покажам апсурдноста негова.
OK boss

wot

aloof
Член од
20 мај 2008
Мислења
19.653
Поени од реакции
34.082
Jim & Andy: The Great Beyond

Докторски одбран документарец за филм кој не ми е гледан. Документарец за снимањето на Man on the moon и method acting-ot на Jim Carrey , кој станува опседнат од Andy Kaufman и наводно го доловува перфектно. Од виденото во документарецот, филмот секако нема да го гледам, ни па нешто повеќе ме интересира method acting.

Фала за "комедијата".
SORRY IF I ANNOYED YOU WITH MY FRIENDSHIP

Ok, long shot ali na tolku komedii predlozeni u imbox prosla godina morase da probam nesto razlicno. Tehnicki se vodi komedija, no e samo izgovor za dobar predlog-dokumentarec.

Also, prviot sto go sretnav. Odlozuvav do posledna min. Ne ni znam koga gledav posledno samiot komedija. Mozda lani toj filmot/skrienata kamera na Eric Andre.

--

Jas sum za ban site sto uste zborat za baniranje clenovi ako ne gledale/predlozile. Ama placenje sekoja nova tema...

Член од
7 јули 2013
Мислења
1.816
Поени од реакции
11.881
Еден предлог, доколку продолжиме со играва следниот месец да биде музички месец, да предложуваме филмови за музичари/музички бендови и слично.

Што велите? :angel:

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.463
Поени од реакции
3.601
Еден предлог, доколку продолжиме со играва следниот месец да биде музички месец, да предложуваме филмови за музичари/музички бендови и слично.

Што велите? :angel:
Многу лоша идеа.

Kajgana Shop

На врв Bottom