- Член од
- 10 октомври 2011
- Мислења
- 6.168
- Поени од реакции
- 10.136
Ја поддржувам идејата на Корвуфче
Ај по твое нека еДечки, прво среќен празник на сите!
А второ вака: мојот предлог за мај е филмски адаптации на книжевни дела. Најмногу зашто саемот на книга традиционално ни се одржува тој месец, а исто така и затоашто во литературното катче на форумов моментално се одвива овој челенџ, па очекувам доста инспиративен да биде за активните членови тука.
Ако се одлучите за музичка тема ќе мора малку да ја видоизмениме од замислата на Тајлерче, и да вклучиме секакви филмови што обработуваат музика за да го прошириме изборот.
Ако сакате ќе ставиме анкета со Злате или пишете во темава што како мислите.
Marley and Me, на неколку места, успева да те изненади, да ти ги изневери очекувањата, на добар и на лош начин.Има неколку чеховови неиспукани пушки, ама тоа е ваљда, за да трае толку.
И намештајот, или им е нов, штотуку купен (нон-стоп купуваат нов), или им е уништен, изгризан (пред купување).Ах, да, имаат и едно куче кое е немирно и руши све наоколу по дома, а надвор скока по луѓе и сере на плажа.
Но, пред да го роди првото, доживува спонатн абортус.Покушаваат да напарават дете со жена му и после некое време успеваат, па им се раѓаат три едно по друго.
Би требало првиот торент да го симне.De, toj sho mi e mene da mi objasni kade da go gledam filmov, bidejki jas ne mozam da go najdam ni na torent, ni na striming.
https://letterboxd.com/film/heroes-wanted/
btw film so rejting 2/5? seriozno?
Предобар филм и мислам дека е права штета што е црнобел. Баш сакам да видам како би изгледал во боја.Јас го добив филмот
Some Like It Hot
Романтична комедија од 1959 година. Редовно се наоѓа на листите на најдобри комедии.
Станува збор за двајца музичари во Чикаго, кои случајно стануваат сведоци на мафијашка пресметка. Со цел да не бидат пронајдени, решаваат да се приклучат на еден женски оркестар кој ќе свири во Флорида. Секако облечени како жени.
Станува збор за еден исклучително динамичен и енергичен филм. Под режисерската палка на Били Вајлдер, кој на еден мошне сатиричен начин го подбуцнува тогашниот општествен и социјален живот, вклучувајќи ја прохибицијата, мафијата. Духовито си поигрува со табу теми за тоа време како слободни љубови, со некои елементи на трансексуалност. Изобилува со слатки рафални дијалози, интересен стилски хумор. Се на се една симпатична и интересна комедија.
Тони Кертис - вистински убавец Појава, шарм, харизма. Мерлин Монро (Златен Глобус - најдобра глумица во комедија 1960) сексипил, стилска појава. И глас и стас. Одлична костимографија.
Моќен спој на убавина и искуство. Џек Лемон, срцка.
Драги Џестер, ти благодарам на предлогов. Навистина ми се допадна. Вистинско уживање цели 2 часа.
П.С. Well, nobody's perfect
Преубава сценографија, костимографија. Мерлинка ептен гламурозна. Со Кертис вистински филмски пар Вистинска штета што е црно бел.Предобар филм и мислам дека е права штета што е црнобел. Баш сакам да видам како би изгледал во боја.
wild guess - Corvus ти го предложилаЈас го добив филмот
Some Like It Hot
Романтична комедија од 1959 година. Редовно се наоѓа на листите на најдобри комедии.
Станува збор за двајца музичари во Чикаго, кои случајно стануваат сведоци на мафијашка пресметка. Со цел да не бидат пронајдени, решаваат да се приклучат на еден женски оркестар кој ќе свири во Флорида. Секако облечени како жени.
Станува збор за еден исклучително динамичен и енергичен филм. Под режисерската палка на Били Вајлдер, кој на еден мошне сатиричен начин го подбуцнува тогашниот општествен и социјален живот, вклучувајќи ја прохибицијата, мафијата. Духовито си поигрува со табу теми за тоа време како слободни љубови, со некои елементи на трансексуалност. Изобилува со слатки рафални дијалози, интересен стилски хумор. Се на се една симпатична и интересна комедија.
Тони Кертис - вистински убавец Појава, шарм, харизма. Мерлин Монро (Златен Глобус - најдобра глумица во комедија 1960) сексипил, стилска појава. И глас и стас. Одлична костимографија.
Моќен спој на убавина и искуство. Џек Лемон, срцка.
Драги Џестер, ти благодарам на предлогов. Навистина ми се допадна. Вистинско уживање цели 2 часа.
П.С. Well, nobody's perfect
Не знам кој е мојот Џестер, многумина го гледалеwild guess - Corvus ти го предложила
Не сум јас, јас на џонтра му го дадов Најс Гајс, ама фала што помисли на менеwild guess - Corvus ти го предложила