Barem ne bile komedii.Muzika bese pricina zaso se otkazav od filmskiot klub. Me fatija 3 4 po red i bataliv.
Те снема од клубот, и од тогаш музички филмови не сме виделеMuzika bese pricina zaso se otkazav od filmskiot klub. Me fatija 3 4 po red i bataliv.
Јас бев твојот Џестер,првично сакав да ти предложам некоја постара комедија како Trading places или Stripes но знаев дека и другите ќе играат така па затоа се решив за некое feel good филмче и го одбрав овој филм бидејќи сметам дека 90% од денешниве комедии имаат не интелигентен хумор.Marley & Me (2008) - User reviews - IMDb
Marley & Me (2008) - Movies, TV, Celebs, and more...m.imdb.com
Има примеси на комедија, ама толку минијатурни, што никому (освен на тој што ми го предложи), ни на крај памет не би му дошло да го предлага филмов, тогаш кога треба да каже некоја комедија.
Филмов е драма, или драмедија, ако сакаме ептен да бидеме попустливи.
Тонот на филмот е драмски.
Приказна за развојот на едно семејство, која неправедно трае скоро два саати, со све телоп на крајот. Се жени главниот лик, се вработува на ново работно место. Покушаваат да напарават дете со жена му и после некое време успеваат, па им се раѓаат три едно по друго. Затоа типов повеќе работи и добива унапредување, па се селат и во поголема куќа.
Ете, тоа е буквално дејствието на целиот филм. Стварно. Ви го раскажав и не мора да го гледате.
Ах, да, имаат и едно куче кое е немирно и руши све наоколу по дома, а надвор скока по луѓе и сере на плажа.
Филмот ќе идат да го видат сите кучкари и уво ќе ги боли за развојот на семејството, исто како што Девил верс Прада (исто од авторот), добар дел ќе идат да го гледаат затоа што е сместен во сетинг на светот на високата мода и има модни референци, а не затоа што е тоа приказна за лоша шефица, што ги малтретира тие под неа.
Има неколку чеховови неиспукани пушки, ама тоа е ваљда, за да трае толку.
Дијалозите се паметни, а главните глумци глумат добро.
Колку што Битлџус им врска со хорор, толку има овој врска со комедија.
Небитно дали ми се допаднал. Проблемот е во тоа што не е баш комедија.Извини што не ти се допадна.
Јас мислам дека ви е одлична идејата за да се предложуваат адаптации на книжевни дела за месец Мај. Музичките се во ред идеја, но подобро е да останат за некој нареден месец.Дечки, прво среќен празник на сите!
А второ вака: мојот предлог за мај е филмски адаптации на книжевни дела. Најмногу зашто саемот на книга традиционално ни се одржува тој месец, а исто така и затоашто во литературното катче на форумов моментално се одвива овој челенџ, па очекувам доста инспиративен да биде за активните членови тука.
Ако се одлучите за музичка тема ќе мора малку да ја видоизмениме од замислата на Тајлерче, и да вклучиме секакви филмови што обработуваат музика за да го прошириме изборот.
Ако сакате ќе ставиме анкета со Злате или пишете во темава што како мислите.