Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

• Креатор на темата Креатор на темата tha CaspeR
  • Време на започнување Време на започнување
Го начекав на тв (сега инстантно ќе добијам хејт од Джонтра) You've got mail а сум го гледал одамна и ми останал во сеќавање, и иако The Shop Around the Corner со Џејмс Стјуарт ми е помил, морав да го ѕирнам филмов од 90 некоја. Јас сум sucker за ромком филмови со Мег Рајан и уште си мислам море каква убајна беше женава тогаш, баш автентична и природна, и никогаш не сум имал впечаток дека е „жена од списание“ како познатите актерки од 90тите. Филмот не е лош ама не е ни најсјаен, ужасно паѓа во последната третина откако таа ќе ја изгуби книжарницата иако имаше безброј прилики да ја спаси - сметководителката ѝ кажа дека има еден куп пари и може да ѝ помогне. Од друга страна, Том Хенкс ем ѝ го зеде лебот ем не се понуди да ја компензира или недајбоже во име на љубовта да ја спаси книжарницата. Ама на крај кога ќе размислам си одговараа двајцата - тој не се ни потруди да ја намести косата цел филм а таа избра субмисивна врска со човек што ја остави без егзистенција. Абе ојте отепајте се и двајцата.

Поише го хејтам Оскарот на Леонардо отколку самиот филм. Пошто да не беше Оскарот, филмов немаше ни да се дискутира многу, ќе си останеше на просекот наречен 7ца рејтинг.

Бреј 7 години поминале. :eek::eek::eek::eek:
Ревенант е чиста 10ка :D

Шала на страна, филмот можеби е некој просек ама за мене има посебно значење. На визуелни ефекти работат у принцип многу компании и се сецка филмот на делови. Зависи од тоа што се бара, во просек во Македонија се работеа по 100-150 сцени од еден филм. Ревенант можеби 40% од вузиелните ефекти ги работевме тука, по 18 саати сме работеле дневно со месеци.
Дали е заслужен оскарот? Веројатно не споредено со тоа какви филмови имал Лео. Али сакам да верувам дека ние имаме придонесено за тој оскар :D

Шала на страна, филмот можеби е некој просек ама за мене има посебно значење. На визуелни ефекти работат у принцип многу компании и се сецка филмот на делови. Зависи од тоа што се бара, во просек во Македонија се работеа по 100-150 сцени од еден филм. Ревенант можеби 40% од вузиелните ефекти ги работевме тука, по 18 саати сме работеле дневно со месеци.
Дали е заслужен оскарот? Веројатно не споредено со тоа какви филмови имал Лео. Али сакам да верувам дека ние имаме придонесено за тој оскар :D
Браво за ефектите, тие и го извадија филмот... Колку и да се конфронтирам со голем број на љубители на ликот и делото на Лео за мене е многу просечен лик... Малце поспецифична улога за разлика од другите и толку. Симбол ми е за тип на филмови како Титаник ( и така ми е одбивен тој филм и страшно патетичен, па кога ќе ја слушнам песната ми се лоши).
Секогаш сум за поспецифични ликови нпр Роберт Дауни.. Можеби не е плафон како глумец ама има некоја налудничава нишка што дава длабочина на ликовите што ги игра...

Леонардо е неверојатно добар актер така да секој филм во кој што глуми почнува од 7 па нагоре.
Значи самата негова појава во филмот му дава оценка 7, потоа е многу лесно да се дојде до 8, 9...

Го начекав на тв (сега инстантно ќе добијам хејт од Джонтра) You've got mail а сум го гледал одамна и ми останал во сеќавање, и иако The Shop Around the Corner со Џејмс Стјуарт ми е помил, морав да го ѕирнам филмов од 90 некоја. Јас сум sucker за ромком филмови со Мег Рајан и уште си мислам море каква убајна беше женава тогаш, баш автентична и природна, и никогаш не сум имал впечаток дека е „жена од списание“ како познатите актерки од 90тите. Филмот не е лош ама не е ни најсјаен, ужасно паѓа во последната третина откако таа ќе ја изгуби книжарницата иако имаше безброј прилики да ја спаси - сметководителката ѝ кажа дека има еден куп пари и може да ѝ помогне. Од друга страна, Том Хенкс ем ѝ го зеде лебот ем не се понуди да ја компензира или недајбоже во име на љубовта да ја спаси книжарницата. Ама на крај кога ќе размислам си одговараа двајцата - тој не се ни потруди да ја намести косата цел филм а таа избра субмисивна врска со човек што ја остави без егзистенција. Абе ојте отепајте се и двајцата.

Vakvite filmovi mene mi se poise christmas movies od actual christmas movies. Ako gi gledas random se onaka, dodeka za vreme na praznicite imaat druga energija.

Takov isti mi e kate and leopold, vaka nikad ne bi go gledal. Ali ako e 28 dekemvri ne cekam ni pukanki.

In this one, Liev Schreiber's Stuart pulls his great-great-grandfather, Leopold, from 1876 through a time portal and into the present day. While in 2001, Leopold falls in love with Stuart's ex-girlfriend, Kate. The ending sees Kate traveling back to 1876 with Leopold, marrying him, and becoming Stuart's great-great-grandmother. Issues of sleeping with your great-great-grandson aside, this opens up a nasty causality loop and makes absolutely no sense.

Abe ajde. :vrtioci:

Ne znaev za ova. Bravo.
I mene REvenant mi e 10ka, najmnogu radi efektite i celosnoto emersive experience radi niv. Vakov film ne nacekuva na tv dzohehehntra, se simnuva bluray i se gleda so site saltanati.

Леонардо е неверојатно добар актер така да секој филм во кој што глуми почнува од 7 па нагоре.
Значи самата негова појава во филмот му дава оценка 7, потоа е многу лесно да се дојде до 8, 9...

I so ova se soglasuvam. :D

звукот, колку што памтам, му беше лош

али другото ми беше океј

Бреј колку остарел Меколи Калкин

Прегледај го приврзокот 317756
Еве го млад коа беше :D

568a7e0684258cb474350551cab6d8e0.jpg

True
Дури и Инсепшн има седмица од мене.
Автоматски споено мислење:

Takov isti mi e kate and leopold, vaka nikad ne bi go gledal. Ali ako e 28 dekemvri ne cekam ni pukanki.
Нема везе. Филмот е забавен. Сум го глеал минимум три пати и ниеднаш околу празници.

најдобар филм на ди каприо се знае, волкот од волстрит. Сцената кога се тепаат наклукани на куејлудс со џона хил е пример за глума на двајца ретардирани луѓе. Така добро доловена мислам тоа нема да се деси пак у историјата на филмот.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom