Филмови, режисери, актери: Генерална дискусија

Член од
29 јуни 2014
Мислења
26.205
Поени од реакции
42.949
најдобар филм на ди каприо се знае, волкот од волстрит. Сцената кога се тепаат наклукани на куејлудс со џона хил е пример за глума на двајца ретардирани луѓе. Така добро доловена мислам тоа нема да се деси пак у историјата на филмот.

Член од
9 февруари 2016
Мислења
1.489
Поени од реакции
3.682
Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Underground како што го сфатив јас, зборува за тајните на семејство кои се кријат во подрум или во плакар, како што е изреката, а речиси секое семејство има нешто такво ... и мене ми се допадна кога го гледав на времето :)

Член од
14 август 2006
Мислења
45.364
Поени од реакции
84.593
Underground како што го сфатив јас, зборува за тајните на семејство кои се кријат во подрум или во плакар, како што е изреката, а речиси секое семејство има нешто такво ... и мене ми се допадна кога го гледав на времето :)
не е тоа

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Што не е тоа?
Ваљда ова не е тоа

Член од
3 март 2020
Мислења
2.413
Поени од реакции
5.066
Ваљда ова не е тоа
Помислив дека зборувам за друг филм :D
Па добро, досега се покажа дека јас и Берик имаме различно толкување за ист филм, така што веројатно и за овој филм е исто: поинаку го толкуваме :)

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Марк Рајланс органски не го поднесувам така да баш ми дојде добро улогава да можам да го хејтам на раат (уствари уште сум изнервиран што му го зеде Оскарот на Сталоне)
Не му го зел. Си го заслужи максимално.
Јакиот па Сталоне со тоа восочната фаца што не му се мрда.

Таа година ако не беше Рајланс, од номинираните Том Харди највеќе заслужи, па и Рафало штакурац.

Него, глеам сеа таа година кај жените и не ми е јасно како не зема Џенифер Џејсон Леј за Heightfull eight. Толку ли е добра Викандер у таа Данска девојка?

Последно уредено од модератор:
Член од
26 февруари 2016
Мислења
5.419
Поени од реакции
13.591
Не му го зел. Си го заслужи максимално.
Јакиот па Сталоне со тоа восочната фаца што не му се мрда.

Таа година ако не беше Рајланс, од номинираните Том Харди највеќе заслужи, па и Рафало штакурац.

Него, глеам сеа таа година кај жените и не ми е јасно како Џенифер Џејсон Леј за Heightfull eight. Толку ли е добра Викандер у таа Данска девојка?
Работата е што Сталоне ги зеде сите можни релевантни награди таа година освен Оскарот. Јас се кладам дека Рајланс не ни мислел дека ќе победи. Академијата си има некои предрасуди и се гледа тоа од километар. Сталоне никој не вика дека е добар актер, напротив еден од полошите е. Ама конкретно во Creed искина и ги изненади сите. Ама ете дека е Сталоне нема Оскар за него пошто не е таков тип на актер. Од исти причини Џим Кери нема ниедна номинација иако заслужува барем три плус и Оскар за The Truman Show.

Џ

Џонтра Волта

Гостин
Работата е што Сталоне ги зеде сите можни релевантни награди таа година освен Оскарот. Јас се кладам дека Рајланс не ни мислел дека ќе победи. Академијата си има некои предрасуди и се гледа тоа од километар. Сталоне никој не вика дека е добар актер, напротив еден од полошите е. Ама конкретно во Creed искина и ги изненади сите. Ама ете дека е Сталоне нема Оскар за него пошто не е таков тип на актер. Од исти причини Џим Кери нема ниедна номинација иако заслужува барем три плус и Оскар за The Truman Show.
Како бе не очекувал, прв фаворит беше Рајланс и најочекуван Оскар беше таа година.
Ништо нема освоено Creed, грешка си нешто.

Од какви причини немаат Оскари Кери и Сталоне не сфаќам?

Kajgana Shop

На врв Bottom