- Член од
- 17 октомври 2011
- Мислења
- 15.105
- Поени од реакции
- 37.567
Преместени 18 мислења во SPOILER FREE ТЕМАТА. За Don't Look Up продолжуваме таму.
Ревенант е чиста 10каПоише го хејтам Оскарот на Леонардо отколку самиот филм. Пошто да не беше Оскарот, филмов немаше ни да се дискутира многу, ќе си останеше на просекот наречен 7ца рејтинг.
Бреј 7 години поминале.
Браво за ефектите, тие и го извадија филмот... Колку и да се конфронтирам со голем број на љубители на ликот и делото на Лео за мене е многу просечен лик... Малце поспецифична улога за разлика од другите и толку. Симбол ми е за тип на филмови како Титаник ( и така ми е одбивен тој филм и страшно патетичен, па кога ќе ја слушнам песната ми се лоши).Ревенант е чиста 10ка
Шала на страна, филмот можеби е некој просек ама за мене има посебно значење. На визуелни ефекти работат у принцип многу компании и се сецка филмот на делови. Зависи од тоа што се бара, во просек во Македонија се работеа по 100-150 сцени од еден филм. Ревенант можеби 40% од вузиелните ефекти ги работевме тука, по 18 саати сме работеле дневно со месеци.
Дали е заслужен оскарот? Веројатно не споредено со тоа какви филмови имал Лео. Али сакам да верувам дека ние имаме придонесено за тој оскар
Vakvite filmovi mene mi se poise christmas movies od actual christmas movies. Ako gi gledas random se onaka, dodeka za vreme na praznicite imaat druga energija.Го начекав на тв (сега инстантно ќе добијам хејт од Джонтра) You've got mail а сум го гледал одамна и ми останал во сеќавање, и иако The Shop Around the Corner со Џејмс Стјуарт ми е помил, морав да го ѕирнам филмов од 90 некоја. Јас сум sucker за ромком филмови со Мег Рајан и уште си мислам море каква убајна беше женава тогаш, баш автентична и природна, и никогаш не сум имал впечаток дека е „жена од списание“ како познатите актерки од 90тите. Филмот не е лош ама не е ни најсјаен, ужасно паѓа во последната третина откако таа ќе ја изгуби книжарницата иако имаше безброј прилики да ја спаси - сметководителката ѝ кажа дека има еден куп пари и може да ѝ помогне. Од друга страна, Том Хенкс ем ѝ го зеде лебот ем не се понуди да ја компензира или недајбоже во име на љубовта да ја спаси книжарницата. Ама на крај кога ќе размислам си одговараа двајцата - тој не се ни потруди да ја намести косата цел филм а таа избра субмисивна врска со човек што ја остави без егзистенција. Абе ојте отепајте се и двајцата.
Ne znaev za ova. Bravo.Ревенант е чиста 10ка
Шала на страна, филмот можеби е некој просек ама за мене има посебно значење. На визуелни ефекти работат у принцип многу компании и се сецка филмот на делови. Зависи од тоа што се бара, во просек во Македонија се работеа по 100-150 сцени од еден филм. Ревенант можеби 40% од вузиелните ефекти ги работевме тука, по 18 саати сме работеле дневно со месеци.
Дали е заслужен оскарот? Веројатно не споредено со тоа какви филмови имал Лео. Али сакам да верувам дека ние имаме придонесено за тој оскар
I so ova se soglasuvam.Леонардо е неверојатно добар актер така да секој филм во кој што глуми почнува од 7 па нагоре.
Значи самата негова појава во филмот му дава оценка 7, потоа е многу лесно да се дојде до 8, 9...
Јас сепак мислам дека тоа му беше најдобра улога во животот.Дали е заслужен оскарот? Веројатно не споредено со тоа какви филмови имал Лео.
Мада е прилично добар и во Don't look up.. Ваљда дека ми нема таков типичен лепушкаст плавушан израз...Јас сепак мислам дека тоа му беше најдобра улога во животот.
Многу добри улоги има и тешко ми е да одберам. Мене на пример врв ми беше во Џанго и Блад Дајмонд, дури и во Волкот од Вол Стрит.Јас сепак мислам дека тоа му беше најдобра улога во животот.
Коа глумеше ретардиран во Што го јаде Гилберт Грејп и наркоман во Кошаркарски дневници бев убеден дека е ретардиран и наркоман,тие две улоги беа језиво реален портрет на нешто што мислам дека е тешко да се одглуми.Јас сепак мислам дека тоа му беше најдобра улога во животот.
звукот, колку што памтам, му беше лошРевенант е чиста 10ка
Еве го млад коа беше
Да го прочитав твојот коментар пред да го пуштам филмот, ќе спасев 2 часа од животот.
TrueЛеонардо е неверојатно добар актер така да секој филм во кој што глуми почнува од 7 па нагоре.
Значи самата негова појава во филмот му дава оценка 7, потоа е многу лесно да се дојде до 8, 9...
Нема везе. Филмот е забавен. Сум го глеал минимум три пати и ниеднаш околу празници.Takov isti mi e kate and leopold, vaka nikad ne bi go gledal. Ali ako e 28 dekemvri ne cekam ni pukanki.