Еве ме, пак, ко Laura, воскреснат. Исто ко Laura што успеа да ги воскресне
@123456 и
@__Vita____ , и ни донесе нов „секташ“ во „сектавa“,
@Beric Dondarrion , и се надевам ќе остане да не дружи подолго, ќе види дека и не сме така лоши тука (за сите тројца особено се радувам). Laura успеа да натера дури 15-мина да ја гледаат, што е најголем број гледачи во последните 4 филма. Ја испуштија:
@bobipp - прв неизгледан филм
@Setsuko - втор неизгледан (жолт картон)
@Imperatorot и
@Shawn Spencer - трет неизгледан (црвен картон, кој знаете, ништо не значи освен што ве носи на дното на листата предложувачи).
Средната оценка за Laura е 7,3 (без оценката на
@Beric Dondarrion која не ја видовме).
LAURA
Јас па ич не сакам црни чаеви и
@Corvus го знае тоа, затоа веројатно сто пати ми го имаше предложено филмов пред да дојде предлогот во клубов, и сега се покајав што 100 пати ја „изигнорирав“. Ова беше до некаде преблаго за да можам да го сместам во ист кош со било кој друг ноар кој сум го гледал. Веројатно затоа и толку ми се допадна. Од старт имав забелешка за приказната од типот: како можеле да не познаат дека не е Лаура убиената, се додека не дознав дека на убиената и било пукано в лице. Првиот дел ме потсети на Rebecca, зашто почна со истрага за убиство на ликот по кој е насловен филмот, па претпоставив дека истиот нема да биде присутен до крај, ама набрзо ја отфрлив таа идеја. Искрено, мене не ми беше толку mindblowing твистот со враќањето на Лаура зашто нели знаев дека е ноар, а до тогаш не видов силен женски лик кој е една од карактеристиките на ноарите, па така, кога детективот влезе во нејзиниот стан, си сипа од алкохолниот пијалак додека одеше од соба во соба, и додека свиреше драматичната музика, ја очекував Лаура да се појави од позади некоја сенка, со пиштол в рака, и да му свирне куршум в чело, or something, и мислев дека ќе има таков некој твист дека го исценирала своето убиство. Ама твистот за мене беше што до крај не го најдов силниот женски лик тука. Лаура не беше femme fatale, туку жртва. Затоа филмов мене ми го немаше во целост тој ноар вајб, плус и далеку поведар и понаивен беше од било кој ноар кој сум го гледал, а со тоа и погледлив. 8/10 од мене (оценката е вметната во тој просекот од погоре). Одличен предлог,
@Corvus , big like.
Вие веќе почнавте, па само да потврдам дека продолжуваме до 30.05.2021 со Arkansas на
@SK-92 . Тоа е негов четврт предлог во клубот, по The Professor and the Madman, The Limits of Control и The Immigrant, сите предлози во вториот дел од клубот, кога имавме малку поинакви правила. Ќе видиме што ќе донесе овојпат.
Листата на членови во клубот е update-увана.
Letterboxd листата исто така.