Ке биде за стално според мене...И во онлајн обложувањето има вложувања во софтвер дополнително вработени информатичари кои ке ја одржуваат страната и не верувам дека ако е само за неколку месеци некој ќе се замара да воведува таква новост, башка што тоа е нешто ново кај нас и ќе треба време народо да се навикне на ова обложувањеЗнае ли некој конкретно и ако се донесе таа уредба со законска сила со која ќе им се овозможи на кладилниците во државава ( Спорт Лајф, Моцарт, Златна копачка) да можат преку интернет да организираат игри и понуда за обложување, колку ќе биде времетраењето на таа уредба со законска сила?
Дали таа уредба ќе трае постојано или ќе биде со временски ограничено времетраење?
Џабе ако пример кладилниците можат само сега да имаат обложување преку интернет во ситуација кога сега нема спортски натпреварувања и квалитетна понуда. И после кога ќе почнат спортските натпреварувања ако пак се се врати на старо да може само државна видоелотарија да организира интернет кладење, тогаш џабе е се ова.
Кој ти јави?И Евротип воведува деновиве онлајн кладење, 10/10 нема шанса за пад бајо мој.
Кој да му јави, сама требаше да знајКој ти јави?![]()
Ке биде за стално според мене...И во онлајн обложувањето има вложувања во софтвер дополнително вработени информатичари кои ке ја одржуваат страната и не верувам дека ако е само за неколку месеци некој ќе се замара да воведува таква новост, башка што тоа е нешто ново кај нас и ќе треба време народо да се навикне на ова обложување
Реално, нема никаква логика после укинување на вонредна состојба да се укини онлајн обложувањето. Зошто тогаш обложувалниците би платиле одредена сума за лиценци, би ангажирале луѓе за водење на онлајн кладење и слично?Пендо изјавил дека уредбите со законска сила кои се донесени за време на вонредна состојба, после укинување на вонредна состојба ќе треба да бидат потврдени од Собранието. Со други зборови ова сега што е за интернет кладење, после уинување на вонредна состојба ќе треба во Собрание да се изгласа закон со кој се овозможува на сите кладилници во државата да организираат интернет кладење.
![]()
Лидерската меѓу 10 и 12 мај, Пендаровски ќе размисли два пати дали ќе биде единствениот кој ќе ја продолжува вонредната состојба - 24info.mk
Лидерската средба би се одржала во периодот меѓу 10 и 12 мај, а потврда за учество на неа дале лидерите на СДСМ и ВМРО-ДПМНЕ, Зоран Заев и Христијан Мицкоски, како и лидерите на албанските политички партии и од власта и од опозицијата. Ова вчера во интервју за „360 степени” на Алсат М го изјави...24info.mk
Ами сеа за кладење шо прајме?Заборавете кладење на онлајн co Skrill и NETELLER почнаа да затвараат акаунти како луди мене двата главни персонални акаунти ми ги затворија и thank god што немав пари на нив и некако успеав да ги извадам сите пари кои ми беа на интернет.Кладењето засега е умрена приказна за мене, а вадев големи пари и уредно живеев од кладилниците.Македонските кладилници го погодија најлошиот момент да отварат онлајн кладење.
Od koga voa ???Заборавете кладење на онлајн co Skrill и NETELLER почнаа да затвараат акаунти како луди мене двата главни персонални акаунти ми ги затворија и thank god што немав пари на нив и некако успеав да ги извадам сите пари кои ми беа на интернет.Кладењето засега е умрена приказна за мене, а вадев големи пари и уредно живеев од кладилниците.Македонските кладилници го погодија најлошиот момент да отварат онлајн кладење.
Се сложувам со тебе, но едно не ми е јасно што видов во уредбата дека ова ќе важи за време на вонредната состојба и 6 месеци по укинувањето на вонредната состојба..валјда потоа само ќе се продолжуваат лиценцитеРеално, нема никаква логика после укинување на вонредна состојба да се укини онлајн обложувањето. Зошто тогаш обложувалниците би платиле одредена сума за лиценци, би ангажирале луѓе за водење на онлајн кладење и слично?
Реално, нема никаква логика после укинување на вонредна состојба да се укини онлајн обложувањето. Зошто тогаш обложувалниците би платиле одредена сума за лиценци, би ангажирале луѓе за водење на онлајн кладење и слично?
По некоја логика сигурно си велам дека го имале предвид, никој не би инвестирал милиони за само 3/6 месеци, колку и да е.Ќе треба после укинување на вонредна состојба, со закон да се официјализира дозволата интернет обложување да можат да имаат и другите кладилници освен државната видеолотарија.
Црно на бело ќе треба да има закон, овие уредби важат само одредено време.
Затоа и кладилниците ќе треба да внимаваат, да не се залетуваат и да плаќаат пари за лиценци и информатичари за системот за интернет кладење, а после да извисат по некое време.