ОФИЦИЈАЛНО :
НАЈДОБРИОТ ГОЛМАН НА ДЕНЕШНИЦАТА ЈА ПРОДОЛЖУВА
КАРИЕРАТА НАДВОР ОД БАВАРИЈА!
Според германски
Bild, неколку часа по полноќ, беше комплетиран трансферот на чуварот на мрежата на германски Баерн од Минхен, Мануел Нојер. По низа преговори помеѓу управните одбори на двата клуба, конечно дојдоа до заедничко решение, па така чуварот на мрежата од сега па натаму ќе ги брани боите на португалска Бемфика. Клучниот сегмент во реализацијата на овој трансфер беше амбициозноста на еден клуб како што е Бемфика, бидејќи бележи голем напредок во своите игри , а со самото тоа и во своите достигнувања. Покрај тоа, Нојер би имал одлична прилика да работи со голем број ѕвезди како што се Рамос, Маскерано, Маркизио, Игуаин и други.
Новинар : Господине КаWa, што беше пресудно за реализација на овој трансфер, кој како бомба одекна во светската фудбалска јавност?
Тренерот на Бемфика, КаWa : Па да бидам искрен, пресудно за овој трансфер да се реализира , не беа само квалитетите на еден голман како што е Нојер , туку голем удел има и моето искуство како поранешен голман, па во него препознав дел од своите особини и неговиот карактер и неговиот менталитет се победнички, а тоа е клучна алка за да бидете играч на еден тим како што е Бемфика.
Новинар : Господине Нојер, како се одлучивте за промена, дали целта беше нов предизвик, со оглед на тоа дека со Баерн освоивте се што можевте?
Нојер : Ja, die wichtigste Grund wär der neuen Herausforderung. Ich habe Bemfika gewählt, weil ich eine neue Seite in meinem Leben umdrehen möchte. Die Spieler sind sehr gut, in der letzte Saison haben Sie der erste Platz gewonnen. Der Fans sind auch fantastisch und ich hoffe ,dass ich ihre Unterstützung habe.Meinem Ziel ist ein Drittel des Wettbewerbs meine Netz , leer zu halten.
Новинар : Ви благодарам на интервјуто и ви посакуваме многу успеси.
Нојер : Danke Bruder (данке бруда)
Новинар : Полижеш ми муда.
![Кул :cool: :cool:](/styles/default/xenforo/smilies/cool.png)