Што читате во моментов? (со краток коментар)

Член од
13 декември 2009
Мислења
1.307
Поени од реакции
647
"Книга на крвта" од Клајв Баркер. Неколку хорор приказни од човекот за кој Стивен Кинг кажа дека е иднината на овој жанр. Посeбно е интересно кај Баркер тоа што злото секогаш победува, а познат е и по серијалот Hellraiser.

nameleess

N/a
Член од
9 јануари 2010
Мислења
299
Поени од реакции
25
уште неам почнато ама планирам да ги фатам од JR Ward - the black dagger brotherhood па да прашам: чинат??? :)

ова као оф топик испадна,па да се вратам во контекст: последна ја читав цвеќиња на злото од Шарл Бодлер

С

Спенсер

Гостин
прееска во школо набрзинка ја пролистав ''бивши фактор''... досадно,па ми даде една другарка... :pos2::pos2: добро книгиче...

K

kaiser soze

Гостин
"Американска Трагедија'' од Теодор Драјзер.Едно од најсовршените дела на американската книжевност.Инаку книгата го обработува животот на
едно американско религиозно семејство,особено на момчето Клајд Грифитс,неговите мечти,проблеми,целиот негов животен пат.

Psyside

Nocturnal
Член од
30 јануари 2009
Мислења
18.737
Поени од реакции
18.483
"Американска Трагедија'' од Теодор Драјзер.Едно од најсовршените дела на американската книжевност.Инаку книгата го обработува животот на
едно американско религиозно семејство,особено на момчето Клајд Грифитс,неговите мечти,проблеми,целиот негов животен пат.
Многу многу, добра книга!

Член од
5 декември 2009
Мислења
439
Поени од реакции
66
Престиж- Кристофер Прист, но искрено не ми се допаѓа, лесна е за читање ама некако станува досадна :toe::smir:
Ја имам дома. Ја немам прочитано али за филмот слушнав дека бил многу добар.

Се надевам дека таа че биде следната книга која че ја читам.

Ја читам (поточно сум при крај) една од најубавите книги.

"Страници на нашата љубов" или "The Notebook" - Николас Спаркс.

Како и предходната книга од Николас Спаркс која ја прочитав ("Чекори за сеќавање") и оваа книга ме воодушеви. Стварно Н. Спаркс е талентиран за ваков жанр на романи - љубовни.

Земајќи еден стар, излитен бележник еден маж почнува да ја чита, со глас исполнет со сеќавања, тажната приказна за двајцата несреќни љубовници и нивното долго и трогателно патување кон среќата.
„Јас сум обичен човек, со обични мисли, што живее обичен живот. Не постојат споменици во моја чест, а моето име наскоро ќе биде заборавено, но јас љубев со сето свое срце и душа и за мене тоа секогаш беше доволно.“
Вака започнува овој возбудлив роман кој е двојна приказна за љубовта, изгубена и најдена, и борбата на еден човек да допре до срцето на другиот, кој веќе ги изгубил сеќавањата за најдрагоцените мигови од својот живот што полека згаснува.
Страници за нашата љубов е книга за магијата на љубовта, онаа вистинската и трајна, која ве води на патот по незгасливиот премин меѓу вашето срце и душа, што само љубовта умее да го отвори.
Блескајќи со убавина која ретко може да се најде во литературата денес, овој роман го сместува Николас Спаркс во редот на класичните раскажувачи со уникатна способност да проникне во единствената емоција која навистина ни значи.
Романот доби и своја екранизација во истоимениот филмски хит од 2004 година, кој, исто како и книгата, ги освои симпатиите на публиката и критичарите.

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
"Без збогување" од Линвуд Баркли. Книгава е ФАНТАСТИЧНА! Денес почнав да ја читам и сигурна сум дека ќе ја завршам вечерва. Толку е уплеткана, мистериозна, те тера да мислиш, добро е разработена, а се работи за едно 14 годишно девојче, кое по караница со нејзините легнува да спие и наредното утро кога станува нејзините родители и братот се исчезнати и ги нема повеќе. Не се пронајдени ниту тела, ниту ништо... и сите се чудат како е можно само таа од сите да остане во куќата и да не чуе ништо. По 25 години, жената со маж и 8 годишна ќерка повторно се надева дека ќе дознае нешто повеќе и ќе ја прекине таа 25 година агонија која ја прогонува. Сега за сега... на книгава и давам чиста 10ка!:vozbud:

ViktorRedDEvil

Red Army
Член од
10 октомври 2009
Мислења
383
Поени од реакции
8
Ne bas vo momentot pred eden mesec ja procitav Digitalna tvrdina od Den Braun mnogu interesna kniga triler.

NIght_Elf

High Priestess
Член од
15 јуни 2007
Мислења
479
Поени од реакции
13
Коцкар - Достоевски. Одлична книга како и сите од Достоевски

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257

Сега прочитај ја Титан, мислам дека е исто убава ако не и подобра, вреди да се прочита, за да можеш да направиш една слика, на Америка во времето на развој, ќе ја најдеш Македонија, истото сега кај нас се сличува

Член од
25 септември 2008
Мислења
8.785
Поени од реакции
1.555
Бон тон, професорката по макеоднски ни ја препорача.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
Ќерката на чуварот на спомените- Ким Едвардс.. убава книга е и брзо се чита :smir:

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Розата на Севастопол - Катерина Мекмехон, почетокот ветува многу, се надевам нема да се разочарам.

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Роберт Ладлам - Сложувалката на Парсифал.

Уф, ова е книга, а не јас. Книџиште! Се мислев дали да ја купам оваа или Московски вектор, ама се решив за оваа.
Во два дена го прочитав првиот дел, околу 400 страници. Отидов сношти до книжара и го купив и вториот, исто околу 400 страници, еве сега само што ја завршив.
Некогаш вакви трилери, лесни за читање ми се потребни после неколку потешки прочитани книги изминативе две недели.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Роберт Ладлам - Сложувалката на Парсифал.

Уф, ова е книга, а не јас. Книџиште! Се мислев дали да ја купам оваа или Московски вектор, ама се решив за оваа.
Во два дена го прочитав првиот дел, околу 400 страници. Отидов сношти до книжара и го купив и вториот, исто околу 400 страници, еве сега само што ја завршив.
Некогаш вакви трилери, лесни за читање ми се потребни после неколку потешки прочитани книги изминативе две недели.
И Московски Вектор е многу добра. Ја добив како препорака, must read книга според другар кој никогаш не го интересирала литературата, и од чист куриозитет за тоа колку е тапа книгата, ја прочитав.

Премногу е интересна приказната, личи на секоја останата шпионска приказна, ама има некои многу интересни детали вметнато, и е добра, иако ме нервира тоа што американците можеа да се извлечат од секоја ситуација по некоја коинциденција. Ако имаш можност, прочитај ја.

Kajgana Shop

На врв Bottom