Што читате во моментов? (со краток коментар)

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
И Московски Вектор е многу добра. Ја добив како препорака, must read книга според другар кој никогаш не го интересирала литературата, и од чист куриозитет за тоа колку е тапа книгата, ја прочитав.

Премногу е интересна приказната, личи на секоја останата шпионска приказна, ама има некои многу интересни детали вметнато, и е добра, иако ме нервира тоа што американците можеа да се извлечат од секоја ситуација по некоја коинциденција. Ако имаш можност, прочитај ја.
Би имал можност, ако веќе не е продадена во книжарата кај што имаше попуст, беше 190 денари, наспроти овие две од Сложувалката кои беа по 290.
Уште една недела има од попустот, ако ја донесат пак обавезно ја земам, ако не имам уште да читам, не Ладлам, али други. Си читала некоја друга од него да ми препорачаш? Ја имаше и Париска опција ваму, а јас сум ги читал само Борновиот идентитет, и тоа на српски, многу одамна.

Член од
6 јануари 2010
Мислења
1.120
Поени од реакции
104
Би имал можност, ако веќе не е продадена во книжарата кај што имаше попуст, беше 190 денари, наспроти овие две од Сложувалката кои беа по 290.
Уште една недела има од попустот, ако ја донесат пак обавезно ја земам, ако не имам уште да читам, не Ладлам, али други. Си читала некоја друга од него да ми препорачаш? Ја имаше и Париска опција ваму, а јас сум ги читал само Борновиот идентитет, и тоа на српски, многу одамна.
Не читам таква литература. Јас сум повеќе по психолошкиот реализам, романтизам, а и криминалистика читам. Немам ништо друго од Ладлам читано.

Ама, колку што ми кажувале, мислам дека би ти се свиѓале и останатите негови книги. Приметив, по филмовите си. Ако се решиш да ја читаш Московски Вектор, нема да најдеш некоја голема разлика помеѓу пишаниот збор и некој амерички акционен филм со напредна технологија и добри специјални ефекти. Освен тоа што тука сам ја замислуваш ситуацијата и сам ја поставуваш сцената. Мислам, на тој принцип ги има пишувано книгите. И секогаш американците се спасуваат.

Борновиот Ултиматум ми ја имаат фалено, филмот многу ми се свиѓаше па сум со намера да ја читам, откако ќе завршам со Гете и Достоевски.

/gone/87

+++FOR CLEAN SKOPJE+++
Член од
30 март 2009
Мислења
1.769
Поени од реакции
119
.......моментално ја читам "Храна на љубовта" од Ентони Капела,и сега за сега импресиониран сум од книгата

Sofist?

Ула
Член од
11 јануари 2010
Мислења
160
Поени од реакции
12
Заговор на Третот небо - Џулио Леони.... ја барав веќе долго време иако ја имам во хрватско изданије но некако ми беше мн тешка за читање па ја добив како подарок за роденден во македонска верзија...инаку се однесува на една истрага која ја води Данте Алигери околу едно '' обично '' as always убиство и како што вели самиот автор ....'' Ова е Данте кој сакав да го учам '' :)

Член од
15 мај 2008
Мислења
947
Поени од реакции
99
"Дванаесет Искушенија" - Габриел Маркес

Осаменост, меланхолија, тага, провејуваат низ сите дванаесет раскази...

H

HITCH

Гостин
Денес ја зедов Страв и трепет од Амели Нтомб мала книгичка интересна, за релаксирање е супер

С

Сатори

Гостин
Официјално паднав на општата еуфорија.
Го привршувам Twilight серијалот.
:вештерче:

Член од
5 февруари 2007
Мислења
10.706
Поени од реакции
13.376
Bloodline by Sidney Sheldon. Во оригинал, на англиски, веќе на една третина. Лесно соџвакливо, стил кој не замара, таман за овие денови на постфакултативен стрес. Оценка 8/10 за сега.

Член од
2 август 2008
Мислења
743
Поени од реакции
460
Ќерката на чуварот на спомените
супер е сега за сега..
и истовремено и Кич Митологии-Венко Андоновски.. за Венко како и секој еден немам зборови!!! Гениј!!! Среќна сум што имаме вакви луѓе во државава наша.. исто така би сакала да ги прочитам Вештица и Папокот на Светот сега таман немам поише испити и ме фати книгоманија и ќе си го искористам слободново време : )))

Crazy in Love

Here's looking at you kid.
Член од
25 јануари 2007
Мислења
23.859
Поени од реакции
25.413
“Требаше да се сликаме, пред да се замразиме“ од Блаже Миневски. Не знам како да ја опишам книгава искрено, мешавина од сатира, иронија на едно време...

Ted Dettman4e

Real Optimist
Член од
25 јуни 2007
Мислења
1.697
Поени од реакции
56
Почнав да ја читам Бележникот на Михеланџело...Сега за сега ме заинтересира...а и понатам во план за читање ми е Аферата на Ван Гог..:smir:

џимеј

џимилино
Член од
4 март 2007
Мислења
10.391
Поени од реакции
25.192
Ловец на змејови - Халед Хусеини

Денес ја почнав и веќе прочитав околу 200 страни, што значи до пола од книгава можам да кажам дека е многу потресителна, тажна и морничава. Со секое наредно поглавје навлегуваш со мислите повеќе и повеќе во книгава дури да влезеш во психата на главниот лик.
Има и филм кој е базиран според книгава кој планирам да го гледам откако ке ја прочитам.
Засега оценава би била негде 8-9/10.

Kajgana Shop

На врв Bottom