Што читате во моментов? (со краток коментар)

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
The left hand of God - паралелна сегашност, инаква реалност, вонвременски, битка за себепронаоѓање, вера пртоив слобода, натуреност и догма против слободоумие, жед за премоќ и превласт, а се поврзано околу судбината на едно момче и неговиот суров живот, неговата љубов и изневера и потребата на догмата за доминација.

Ова као за ВикторЧе да не ме забрише, оти нели сеа е поглавен на темава!

Официјално паднав на општата еуфорија.
Го привршувам Twilight серијалот.
:вештерче:
Јас го завршив, одамна, интересно како успеав да се вовлечам во книгите, а воедно и да се одморам од секојдневието.
Љубов, интрига, желба за припадност, инаквост!

С

Сатори

Гостин
Јас го завршив, одамна, интересно како успеав да се вовлечам во книгите, а воедно и да се одморам од секојдневието.
Љубов, интрига, желба за припадност, инаквост!
Делиме впечатоци. :)
Мене ме фасцинираше нејзината дуалност, иако карактерите на останатите ликови во книгата не се доволно добро разработени, текот на нејзините мисли е ... одвратен и толку привлечно реален во исто време што ја мразиш, ја сакаш, ја сожалуваш, се индентификуваш и на крајот се надеваш за неа.
Одлично за одвлекување од реалноста. :)

NIght_Elf

High Priestess
Член од
15 јуни 2007
Мислења
479
Поени од реакции
13
Еве само што ја завршив Сидарта од Херман Хесе. Преубава книга, ја прочитав во еден здив

Divider

Seraphim
Член од
24 февруари 2005
Мислења
27.337
Поени од реакции
3.062
Делиме впечатоци. :)
Мене ме фасцинираше нејзината дуалност, иако карактерите на останатите ликови во книгата не се доволно добро разработени, текот на нејзините мисли е ... одвратен и толку привлечно реален во исто време што ја мразиш, ја сакаш, ја сожалуваш, се индентификуваш и на крајот се надеваш за неа.
Одлично за одвлекување од реалноста. :)
Неснаоѓањето на ликот, во сопствената дуалност, наспроти поларизираноста на обата клана, вклопено со моменти на себепотрага на младичот со кој е обземена и финишот за склоп на деловите во една целина придонесува за квалитетен одмор во дувлата на фантазијата и оттргнување од секојдневијата во кои пливаме!

Setsuko

Модератор
Член од
29 јануари 2006
Мислења
6.406
Поени од реакции
5.973
„Браќата Карамазови“ од Достоевски.

Почнав и прочитав некои 100тина страни. Ако некоја книга јако ме здрмала и ми го заматила мозокот ова е тоа. Фасцинантен талент за градење психолошки карактери, теории, аргументи, факти сплотени во една целина што восхитува. Претешко за сфаќање и доживување во вистинската смисла на зборот.

Не сакам да спомнувам ништо за содржината затоа што ме восхитија многу други нешта пред сè. Револуција во мозокот ми се случи при 3 прочитани глави и чувствував дека морам да одморам некако па да продолжам понатаму. Ако постои некаков гениј во руската реалистичка литература зборуваме токму за овој, Достоевски!

Брокер

Broker of the Year
Член од
25 јули 2009
Мислења
1.227
Поени од реакции
257
Еве членот над мене ме инспирира и јас да напишам што читам, во моментот иако немам многу време сепак наоѓам време и во моментот ја читам "Ловец на змејови" авторот е Хосеини Халед, книгата е издадена во 2003, негова прва книга и беше доста успешна, авторот е потекло од Авганистан, а живее во Америка, во книгата го опишува животот од неговата 12та година па се до 2003 кога и ја завршува книгата, секојдневно читаме и слушаме за конфликтите во Авганистан, во книгата е опишан животот и случувањата во Авганистан од очите на едно богато дете, како бега во Америка за време на конфликтот, како почнуваат од 0 со неговиот татко, интересна книга мислам дека секој треба да ја прочита.

Член од
21 декември 2009
Мислења
19
Поени од реакции
1
„Под мермерно небо„ од Џон Шорз...Интересна книга...За Индија,за изградбата на Таџ Махал...Ми се допаѓа...

Член од
6 јануари 2010
Мислења
55
Поени од реакции
19
Девојката со портокали, Јустејн Гордер заеба работа....книгата воопшто не ми се допаѓа.

Г

Господ

Гостин
После долго време правам ресет на серијалот Автостоперски водич низ галаксијата:pos2:

Член од
20 мај 2008
Мислења
961
Поени од реакции
43
Ја завршив пред некој ден “Розата на Севастопол“. Историско-љубовно четиво во кое се испреплетени семејните односи. Дејството се случува за време на Кримската војна. Препорачувам да го прочитаат сите што сакаат историски романи.

krstenik

first things first
Член од
24 август 2009
Мислења
525
Поени од реакции
21
„Пеколен Фактор“ од Роберт Ладлам. Одлична, возбудлива приказна. Книгава нема да ја испуштите од раце се додека не ја прочитете. :)

Петра П.

насмевка
Член од
16 јануари 2008
Мислења
2.724
Поени од реакции
6.298
Гол Човек- Игор Џамбазов ( ко да не знаевте :P ) Интресна ми е ... нема некој кизнај колку добар речник ... ама солидно :smir: и доста добри споредби прај .. и има некои јаки мисли

statusQuO

Модератор
Член од
18 јуни 2008
Мислења
13.038
Поени од реакции
7.617
Колиба - Вилием Пол Јанг
Само ми изгледа тешка книга па се думам дали да престанам да ја читам за да си ја прочитам на распустов, да ја сварам полесно.

Kajgana Shop

На врв Bottom