Многу многу, добра книга!"Американска Трагедија'' од Теодор Драјзер.Едно од најсовршените дела на американската книжевност.Инаку книгата го обработува животот на
едно американско религиозно семејство,особено на момчето Клајд Грифитс,неговите мечти,проблеми,целиот негов животен пат.
Ја имам дома. Ја немам прочитано али за филмот слушнав дека бил многу добар.Престиж- Кристофер Прист, но искрено не ми се допаѓа, лесна е за читање ама некако станува досадна :smir:
"Американска Трагедија'' од Теодор Драјзер.Едно од најсовршените дела на американската книжевност.Инаку книгата го обработува животот на
едно американско религиозно семејство,особено на момчето Клајд Грифитс,неговите мечти,проблеми,целиот негов животен пат.
И Московски Вектор е многу добра. Ја добив како препорака, must read книга според другар кој никогаш не го интересирала литературата, и од чист куриозитет за тоа колку е тапа книгата, ја прочитав.Роберт Ладлам - Сложувалката на Парсифал.
Уф, ова е книга, а не јас. Книџиште! Се мислев дали да ја купам оваа или Московски вектор, ама се решив за оваа.
Во два дена го прочитав првиот дел, околу 400 страници. Отидов сношти до книжара и го купив и вториот, исто околу 400 страници, еве сега само што ја завршив.
Некогаш вакви трилери, лесни за читање ми се потребни после неколку потешки прочитани книги изминативе две недели.