Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Бравос за Колевски.

Префриганиот!

(Простор за Реклама)
Член од
16 декември 2007
Мислења
1.203
Поени од реакции
73
Честитки за Зоки , прво место во категорија до 85 килограми во Бугарија на European Men’s BB and CBB Championships .
браво за зоки , прав звер !!! многу квалитетна генетика упм :O

AceCaleb

Деспот на Адот
Член од
31 декември 2007
Мислења
5.902
Поени од реакции
11.241
Ај да видиме нешто за сериите некако чидно али никој нема прашано или напишано. Еве јас да прашам, јас вежбам вака за одделните групи на мускули.

Бицепс - 8 серии
Трицепс - 10 серии
Рамо - 12 серии
Гради - 14 серии
Грб - 16 серии
Нозе - 20 серии

Кое е вашето мислење, ок ли е вака треба ли негде да додадам или да одземам пишете кој е вашиот број на серии за одделни мускулни групи.
вежбаш за дефиниција, за маса или за сила??
Значи јас би рекол прво зависи колку време вежбаш која ти е целта па според тоа треба да се направи програма колку серии колку пауза итн...
За маса вежбам, иначе година дена вежбам во теретана а претходно година дена дома вежбав.

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Брат а да почнеш да трчаш ? ем побрзо ке набиеш кондиција ем побрзо ке ослабеш ?

No pain no gain !

пс:
Боли клипов ...
не си прочитал добро ..не сум машко за да сакам плочки, туку имам вишка стомак, сеа за пред лето сакам да ми е рамен :)

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
За маса вежбам, иначе година дена вежбам во теретана а претходно година дена дома вежбав.
епа ако вежбаш за маса намали со серии прај ги само битните вежби за маса што се, на пример за гради само на бенч и на кос бенч... по 4 серии и за другите групи ке ти кажат у теретана кој ти се за маса вежби само тие прај ги

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
не си прочитал добро ..не сум машко за да сакам плочки, туку имам вишка стомак, сеа за пред лето сакам да ми е рамен :)
Па трчај бе девојче прави кардио вежби, неможе да биде попросто.

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
Па трчај бе девојче прави кардио вежби, неможе да биде попросто.
викат со трчање, имаш добра кондиција ..али г`зот ти се смалува.. :S :D

а баш си го сакам ваков ко шо ми е :D
така да, трчање отпаѓа ..др неш?

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.270
Не се смалува гзот, него се топи сланината на гзот и станува цврст. Ипак твоја волја.
Ако нејќеш да ти се смали, пробај со точак...ама штом се топи сало, се топи од сегде, пак ќе ти се намали задниот дел а најнакрај стомакот (првин раце, нозе). и не е толку битно само трчање или само вежбање ако не смениш храна, повеќе салати, помалку масно.

Мада за месец дена до јули не знам, треба ептен да запнеш.

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443
викат со трчање, имаш добра кондиција ..али г`зот ти се смалува.. :S :D

а баш си го сакам ваков ко шо ми е :D
така да, трчање отпаѓа ..др неш?
Ти ептен на готово сакаш, да ослабиш ама ништо да не вежбаш, може и така со диета ама кога ќе ја прекинеш ќе си го вратиш салцето :).

Инаку рецептот е прост: Мораш да внесеш помалку калории одошто трошиш и тогаш телото ќе почне да ги топи масните наслаги. И обратно, кога внесуваш повеќе калории одошто трошиш телото несогорените ги траложи како масни наслаги или нагалено кај вас девојките салце :).

Чим не сакаш џогинг ти остануваат возење точак и ролерки како и обавезно стомачни како би удрила баш на таа партија. И не се плаши нема да добиеш плочки, не се добиваат така лесно дури и да сакаш ама стомачните мускули ќе ти се зацврснат што за девојка е одлично.

И обавезно смали внес на бел леб, тестенини од бело брашно, пржени, тешки и масни храни како и бел шеќер во големи количини инаку ќе имаш слаб резултат.

За другото не му мисли пак ќе ти остане округло ако не претераш во екстрем :).

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
порано праев стомачни, по 50 на ден .. 2 недели така, и немаше ништо фајда ..пак си имаше салце :/

--- надополнето ---

пс: веќе 2 дена јадам само корнфлекс .. ништо друго ..

Член од
8 февруари 2009
Мислења
911
Поени од реакции
173
порано праев стомачни, по 50 на ден .. 2 недели така, и немаше ништо фајда ..пак си имаше салце :/

--- надополнето ---

Ни на стероиди да си неможеш да очекуваш резултати за 2 недели, стрпи се.
Смени нешто немој да јадеш само корнфлекс ќе го нарушиш метаболизмот, тогаш па ич нема резултати да видиш, намали со калории, благо и масно не ни помислувај.

Член од
24 јануари 2011
Мислења
523
Поени од реакции
148

--- надополнето ---

Не ја право оваа грешка молимте.Јаде си скоро се.Немој само една иста работа секој ден да јадеш.Намали со леб(по можност и воопшто не го јаде) и благо никако.А и за 2 недели ништо неможеш да направиш.Премногу мал период ти е тоа.

--- надополнето ---

Него ја сакав да прашам нешто друго.Денес после долго време конечно и мене вагата да ми се насмее :):).Презадоволен од мојот успех околу намалување на килограмите сакам да прашам дали би били добро сега да земам некој топач за уште побрзо да продолжам со топење на салото или да си продолшам и како до сега????????

Kaiser

Hidden Fortress
Член од
6 мај 2011
Мислења
3.202
Поени од реакции
2.443

--- надополнето ---

И вие девојките сте за ќотек, се ќе направите и на најригоронза диета ќе се ставите само да не се запотите :).

Јас не би симнал стомак за 2 недели па не ти :). Ќе ти треба многу ригорозен тренинг и тешка диета за 2 недели да стопиш сало ама не ти ја препорачувам затоа што нема да имаш траен ефект а ќе го замориш екстремно оргазнизмот.

Тоа што јадеш само конфлекс 2 дена е многу будалесто (без лутење :)) ама ако си запнала терај само не ти е воошто здраво а уште помалку умно :).

Нормално ќе ти требаат аколу 2 месеца за лежерно и со траен ефект да симнеш салце на стомак.

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058

--- надополнето ---

2 недели се многу мал период во споредба со (претпоставувам) салото што го имаш наталожено до сега.
За рамен и стегнат стомак, исхраната има уддел дури 90% !

Јас досега само една сезона имав видливи стомачни (симетично оцртани) и тоа со најригирозната исхрана (велам исхрана, не диета)

Според мене осмислена од непрофесионален нутриционист може да има само јо-јо ефект, а тоа по завршувањето со истата, килограмите да се вратат во поголем број.

Одсекогаш сум го кажувал истото... јадете што сакате (мрсното и благото да не бидат приоритет)
НО по малку, повеќе пати во денот. На тој начин ќе го забрзаш метаболизмот, и ќе трошиш повеќе калории.
Никогаш нема да бидеш гладна, резултатите од забрзаниот метаболизам ќе ги забележиш за кратко време.

Член од
28 март 2006
Мислења
17.787
Поени од реакции
12.270
Метаболизмот и јадењето се многу зависни едно од друго. Мозокот, телото работи во одбрана на своите функции па ако намалиш јадење, телото добива сигнал да се намали/успори и метаболизмот. Ептен треба пазење со рецептите за слабеење оти ако сега не осетиш, постојат шанси во старост да се осетат тие пореметувања и проби...ако сакаш Сењорита да си го зачуваш здравјето, добронамерно.

Kajgana Shop

На врв Bottom