браво за зоки , прав звер !!! многу квалитетна генетика упм :OЧеститки за Зоки , прво место во категорија до 85 килограми во Бугарија на European Men’s BB and CBB Championships .
Ај да видиме нешто за сериите некако чидно али никој нема прашано или напишано. Еве јас да прашам, јас вежбам вака за одделните групи на мускули.
Бицепс - 8 серии
Трицепс - 10 серии
Рамо - 12 серии
Гради - 14 серии
Грб - 16 серии
Нозе - 20 серии
Кое е вашето мислење, ок ли е вака треба ли негде да додадам или да одземам пишете кој е вашиот број на серии за одделни мускулни групи.
вежбаш за дефиниција, за маса или за сила??
За маса вежбам, иначе година дена вежбам во теретана а претходно година дена дома вежбав.Значи јас би рекол прво зависи колку време вежбаш која ти е целта па според тоа треба да се направи програма колку серии колку пауза итн...
не си прочитал добро ..не сум машко за да сакам плочки, туку имам вишка стомак, сеа за пред лето сакам да ми е раменБрат а да почнеш да трчаш ? ем побрзо ке набиеш кондиција ем побрзо ке ослабеш ?
No pain no gain !
пс:
Боли клипов ...
епа ако вежбаш за маса намали со серии прај ги само битните вежби за маса што се, на пример за гради само на бенч и на кос бенч... по 4 серии и за другите групи ке ти кажат у теретана кој ти се за маса вежби само тие прај гиЗа маса вежбам, иначе година дена вежбам во теретана а претходно година дена дома вежбав.
Па трчај бе девојче прави кардио вежби, неможе да биде попросто.не си прочитал добро ..не сум машко за да сакам плочки, туку имам вишка стомак, сеа за пред лето сакам да ми е рамен
викат со трчање, имаш добра кондиција ..али г`зот ти се смалува.. :SПа трчај бе девојче прави кардио вежби, неможе да биде попросто.
Ти ептен на готово сакаш, да ослабиш ама ништо да не вежбаш, може и така со диета ама кога ќе ја прекинеш ќе си го вратиш салцето .викат со трчање, имаш добра кондиција ..али г`зот ти се смалува.. :S
а баш си го сакам ваков ко шо ми е
така да, трчање отпаѓа ..др неш?
Ни на стероиди да си неможеш да очекуваш резултати за 2 недели, стрпи се.порано праев стомачни, по 50 на ден .. 2 недели така, и немаше ништо фајда ..пак си имаше салце :/
--- надополнето ---
пс: веќе 2 дена јадам само корнфлекс .. ништо друго ..
Не ја право оваа грешка молимте.Јаде си скоро се.Немој само една иста работа секој ден да јадеш.Намали со леб(по можност и воопшто не го јаде) и благо никако.А и за 2 недели ништо неможеш да направиш.Премногу мал период ти е тоа.порано праев стомачни, по 50 на ден .. 2 недели така, и немаше ништо фајда ..пак си имаше салце :/
--- надополнето ---
И вие девојките сте за ќотек, се ќе направите и на најригоронза диета ќе се ставите само да не се запотите .порано праев стомачни, по 50 на ден .. 2 недели така, и немаше ништо фајда ..пак си имаше салце :/
--- надополнето ---
2 недели се многу мал период во споредба со (претпоставувам) салото што го имаш наталожено до сега.порано праев стомачни, по 50 на ден .. 2 недели така, и немаше ништо фајда ..пак си имаше салце :/
--- надополнето ---