Боди билдинг и теретани - прашања, одговори, заблуди, совети...

Misery

30% off
Член од
3 април 2011
Мислења
1.598
Поени од реакции
2.394
Уште едно прашање , за цврсти стомачни - редовно ги правам меѓутоа некако минативе 3 месеци правење немам некој резултати. Некој вежби за стомачни потешки што ќе ме изгорат да можам да си ги дооформам до крај на јуни ?

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
Барам по ова темиве не можам да најдам некоја која ми е соодветна за прашањево па ајде да си ја пробам среќата овде.
Сакам да почнам да возам ролери, ем за кондиција, ем за да симнам некое кило. Е сега ме интересира колкава минутажа е доволна за да се постигне тој ефект, со напомена дека одамна немам возено ролери макар што на времето цепав и тоа доста километража со нив. Значи со колкава минутажа да започнам?
Ти одговорија, додека не се испотиш :)
И намали јадењето :)

Seniorita

џм..
Член од
11 април 2011
Мислења
1.344
Поени од реакции
681
некое решение да се израмни стомакот кај нас девојките,сеа за пред лето?
:/

RocknRolaa

Rafa Para Siempre
Член од
21 февруари 2010
Мислења
6.869
Поени од реакции
9.740
Ти одговорија, додека не се испотиш :)
И намали јадењето :)
Е тука драги мои е и проблемот. Јас не се потам. Сум трчала и по 4 километри наеднаш без престан, и ниту капка пот немало на мене. Имам чуден организам, дури и во лето не се потам, а камоли со вежбање. Затоа прашувам за минутажа, оти ако чекам да се испотам ќе ме стрефи инфаркт :pos:

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
Е тука драги мои е и проблемот. Јас не се потам. Сум трчала и по 4 километри наеднаш без престан, и ниту капка пот немало на мене. Имам чуден организам, дури и во лето не се потам, а камоли со вежбање. Затоа прашувам за минутажа, оти ако чекам да се испотам ќе ме стрефи инфаркт :pos:
земи јади љути фафаронки мора да се испотиш

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Уште едно прашање , за цврсти стомачни - редовно ги правам меѓутоа некако минативе 3 месеци правење немам некој резултати. Некој вежби за стомачни потешки што ќе ме изгорат да можам да си ги дооформам до крај на јуни ?

Но гледај да ти направиш коректно и точно на број :)
Лесен кардио тренинг од 10 минути, потоа стомачни 10 минути, и пак на кардио уште некои си десетина минути.

И внимавај на исхраната. Мрсно, благо поретко.

Пробај да пиеш по 4-5 литри вода на ден.
Можеби имаш недоволно количество на вода па телото само не дозволува екстра потење за што ќе ја исфрли потребната количина на вода.

Noorotic

пецач на риби
Член од
22 февруари 2011
Мислења
892
Поени од реакции
383
Ај да видиме нешто за сериите некако чидно али никој нема прашано или напишано. Еве јас да прашам, јас вежбам вака за одделните групи на мускули.

Бицепс - 8 серии
Трицепс - 10 серии
Рамо - 12 серии
Гради - 14 серии
Грб - 16 серии
Нозе - 20 серии

Кое е вашето мислење, ок ли е вака треба ли негде да додадам или да одземам пишете кој е вашиот број на серии за одделни мускулни групи.
вежбаш за дефиниција, за маса или за сила??

Член од
30 јули 2009
Мислења
1.770
Поени од реакции
1.058
Накратко само, нови информации од купот кој се одржа во Бугарија, нашиот шампион Зоки Колевски го освои првото место
на купот и им го зема златото... повеќе информации наскоро :)

Член од
14 ноември 2009
Мислења
17.322
Поени од реакции
15.576
И јас сум трчал по 10 километри па не сум се потел, ама сум трчал и 300 метри и сум се потел :)
Значи, ако возиш ролерки не вози за да го гледаш вардар и машките, туку да се испотиш :) Значи, вози побрзо, динамично, не можам повеќе да ти кажам зашто неам возено ролерки од мал, али ако трчаш подобро истрчај побрзо а помала километража отколку да трчаш 10 километри со споро темпо, значи истото и за ролерките би требало да важи.

Член од
28 јули 2008
Мислења
10.785
Поени од реакции
3.522
Ај да видиме нешто за сериите некако чидно али никој нема прашано или напишано. Еве јас да прашам, јас вежбам вака за одделните групи на мускули.

Бицепс - 8 серии
Трицепс - 10 серии
Рамо - 12 серии
Гради - 14 серии
Грб - 16 серии
Нозе - 20 серии

Кое е вашето мислење, ок ли е вака треба ли негде да додадам или да одземам пишете кој е вашиот број на серии за одделни мускулни групи.
Значи јас би рекол прво зависи колку време вежбаш која ти е целта па според тоа треба да се направи програма колку серии колку пауза итн...

O

Orion.

Гостин
Каде во Скопје можам да купам боја за натпревар и колку е цената?

Mj

Маестро
Член од
25 јануари 2008
Мислења
754
Поени од реакции
212
Пробај палео диета во комбинација со било каков начин на вежбање секој ден. Не е битно дали ќе пешачиш, трчаш, ролаш, возиш точак, правиш стомачни или било каква друга физичка активност. Битното е секој ден. И не постои точен број на сетови, повторувања на стомачни или дистанца на км за трчање, пешачење или слично бидејќи твоите нивоа на кондиција и сила се непознати.

Член од
23 јуни 2008
Мислења
9.265
Поени од реакции
5.045
Брат а да почнеш да трчаш ? ем побрзо ке набиеш кондиција ем побрзо ке ослабеш ?

No pain no gain !

пс:
Боли клипов ...

|И.И|

говно интерашко
Член од
24 јуни 2008
Мислења
5.572
Поени од реакции
6.701
Честитки за Зоки , прво место во категорија до 85 килограми во Бугарија на European Men’s BB and CBB Championships .

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
За стомачни дефинитивно 90% исхрана.. Без разлика колку кардио правите за да ви се оформат и долните стомачни тое е ептен тешко.. Освен кај фудбалерите кои трчаат по сат ипол на тренинг и јадат што ќе стигнат и пак имаат стомачни..
Но за секој нормален човек само средена исхрана.. Сега башка во лето полесно ќе ви биде ако не јадете мрсно,пржено.

Kajgana Shop

На врв Bottom