Ти одговорија, додека не се испотишБарам по ова темиве не можам да најдам некоја која ми е соодветна за прашањево па ајде да си ја пробам среќата овде.
Сакам да почнам да возам ролери, ем за кондиција, ем за да симнам некое кило. Е сега ме интересира колкава минутажа е доволна за да се постигне тој ефект, со напомена дека одамна немам возено ролери макар што на времето цепав и тоа доста километража со нив. Значи со колкава минутажа да започнам?
Е тука драги мои е и проблемот. Јас не се потам. Сум трчала и по 4 километри наеднаш без престан, и ниту капка пот немало на мене. Имам чуден организам, дури и во лето не се потам, а камоли со вежбање. Затоа прашувам за минутажа, оти ако чекам да се испотам ќе ме стрефи инфарктТи одговорија, додека не се испотиш
И намали јадењето
земи јади љути фафаронки мора да се испотишЕ тука драги мои е и проблемот. Јас не се потам. Сум трчала и по 4 километри наеднаш без престан, и ниту капка пот немало на мене. Имам чуден организам, дури и во лето не се потам, а камоли со вежбање. Затоа прашувам за минутажа, оти ако чекам да се испотам ќе ме стрефи инфаркт
Уште едно прашање , за цврсти стомачни - редовно ги правам меѓутоа некако минативе 3 месеци правење немам некој резултати. Некој вежби за стомачни потешки што ќе ме изгорат да можам да си ги дооформам до крај на јуни ?
Лесен кардио тренинг од 10 минути, потоа стомачни 10 минути, и пак на кардио уште некои си десетина минути.некое решение да се израмни стомакот кај нас девојките,сеа за пред лето?
:/
Пробај да пиеш по 4-5 литри вода на ден.Е тука драги мои е и проблемот. Јас не се потам. Сум трчала и по 4 километри наеднаш без престан, и ниту капка пот немало на мене. Имам чуден организам, дури и во лето не се потам, а камоли со вежбање. Затоа прашувам за минутажа, оти ако чекам да се испотам ќе ме стрефи инфаркт
вежбаш за дефиниција, за маса или за сила??Ај да видиме нешто за сериите некако чидно али никој нема прашано или напишано. Еве јас да прашам, јас вежбам вака за одделните групи на мускули.
Бицепс - 8 серии
Трицепс - 10 серии
Рамо - 12 серии
Гради - 14 серии
Грб - 16 серии
Нозе - 20 серии
Кое е вашето мислење, ок ли е вака треба ли негде да додадам или да одземам пишете кој е вашиот број на серии за одделни мускулни групи.
И јас сум трчал по 10 километри па не сум се потел, ама сум трчал и 300 метри и сум се потелЕ тука драги мои е и проблемот. Јас не се потам. Сум трчала и по 4 километри наеднаш без престан, и ниту капка пот немало на мене. Имам чуден организам, дури и во лето не се потам, а камоли со вежбање. Затоа прашувам за минутажа, оти ако чекам да се испотам ќе ме стрефи инфаркт
Значи јас би рекол прво зависи колку време вежбаш која ти е целта па според тоа треба да се направи програма колку серии колку пауза итн...Ај да видиме нешто за сериите некако чидно али никој нема прашано или напишано. Еве јас да прашам, јас вежбам вака за одделните групи на мускули.
Бицепс - 8 серии
Трицепс - 10 серии
Рамо - 12 серии
Гради - 14 серии
Грб - 16 серии
Нозе - 20 серии
Кое е вашето мислење, ок ли е вака треба ли негде да додадам или да одземам пишете кој е вашиот број на серии за одделни мускулни групи.
Пробај палео диета во комбинација со било каков начин на вежбање секој ден. Не е битно дали ќе пешачиш, трчаш, ролаш, возиш точак, правиш стомачни или било каква друга физичка активност. Битното е секој ден. И не постои точен број на сетови, повторувања на стомачни или дистанца на км за трчање, пешачење или слично бидејќи твоите нивоа на кондиција и сила се непознати.некое решение да се израмни стомакот кај нас девојките,сеа за пред лето?
:/