UEFA Champions League - Season 2020/21

Кој ќе биде шампион на Европа оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
^POV: ти си женскана од мемето со Мегваер

1622345444815.png

Член од
12 декември 2010
Мислења
10.655
Поени од реакции
11.732
●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●●
●●●●●●

Прегледај го приврзокот 296803Прегледај го приврзокот 296804Прегледај го приврзокот 296809Прегледај го приврзокот 296817Прегледај го приврзокот 296818

...и не нагињите се кроз прозор, бедници. :pos:
Си цитирал живи глупости као даде гол и све му е опростено, најјачи, балон д ор ке му дадат а уствари Маунт кој цица млеко без денар даден ви е носител цела сезона па не го есапите ни пола од ова.
Сега си замислувам што ке беше Вернер гол ако дадеше…

Sent from my iPhone using Tapatalk

Член од
3 ноември 2009
Мислења
6.952
Поени од реакции
41.188
Stavrogrinmintinvin i cel fan klub Manchester United na aparatima.

Chelsea :cuc::cuc::cuc:
Ngolo Kante :drk:
Баш напротив повеќето нормални форумџии честитаа и сите реално си пишаа дека Челзи беше подобриот противник вчера, и не само од фан клуб Јунајтед, туку и од Ливерпул, Арсенал итн...

Нормално секогаш има пациенти тука вклучувајќи те и тебе ради кои не може да се дискутира нормално без вакви хехе постови.

faust.mephistopheles

Aga Aganlija
Член од
9 декември 2014
Мислења
754
Поени од реакции
1.636
Ок, добро, читав коментари, очекував повеќе хејтерски коментари, ама ваљда сите дека не ги сакаат Сити па некако пообјективно сте го перцпеирале финалево.

Да беше ПЛ или да беше против екипа со фанови на форумов сигурно ќе имаше коментари "a be so naprai ni celzi nisto posebno sto igraa vrska nemaat"

Ок, добро имаше и некој глуп коментар за Вернер, ама ипак, делува дека паметни коментари на форумов имало денеска

Фала за честитките сите, со среќа нека ви е за вашите омилени екипи следна сезона, и да се надеваме вака, како з ачеститкиве за Челзи ќе се обединиме за позитивни коментари за нашите фудбалери за пар недели од сега.
Prvo cestitki za osvoenata titula, zasluzeno.
Citam komentari ko bajagi Celzi go rasturi City sto voopsto ne e tocno.
Tocno e deka Celzi iskina vo odbrana, deka City bese potpolno neutraliziran ama deka bese rasturen, ne bese. Mecot go resi polukontra koja rezultirase so gol. Slicna mozese da bide sutacijata od drugata strana (ako Foden poentirase i uste nekolku polusansi).
Golem propust na Pep so neigranje na DM (so ekipa kako celzi koi imaat nenormalno brza tranzicija od odbrana vo napad trebase da razmisli duri za dva DM a ne bez nieden). Verojatno sakase da dominira vo posed vo smisla "napadot e najdobra odbrana", sto znam.
Dodaten minus bese sto mnogu igraci potfrlija (Dr Bruyne iscena, duri nekolku pati se vide kako nonsalatno gubi dueli I topka, Mahrez edno 10x nepotreben poteg plus, Walker kako na pazarce zaletuvanja, Stones mnogu prostor ostavase, Bernardo... i.t.n).Preodna otcena spored mene Fernandinho, Sterling, Jesus, Diaz I Foden. Jebiga, premalku za LS titula. Celzi site do eden perfektno odigrano, do milimetar.
Pep e treneriste, nemoze da mu se devalvira uspehot radi Eden mec.
Simpaticna ekipa se City, ne znam zosto tolku hejt se mava. Se nadevam narednive godini na povtorno finale i barem ednas kruna.

Член од
24 октомври 2013
Мислења
12.192
Поени од реакции
26.997
Кој беше тој што напиша дека Канте бил "ок играч"?

Не може во тимот на сезоната во ПЛ средината да се замисли без Кевин, Канте и Бруно.

Сличен профил на играч е и Ндиди, ако Барселона го украде за 30-40тина мил., дефинитивно ќе ја зајакне средината и ќе има посериозни шанси догодина во ЛШ. Може евентуално годините на Меси и Агуеро (ако отиде) да бидат проблем, но и двајцата се игралишта.

Со оглед на ситуацијата во Барса и Реал, па и во Италија, и наредната сезона може да биде плодна за англиските тимови во Европа. Не сакам да ги потценам, потребни се ремонти, а притоа се во извесна финансиска криза. Може имаат добра младинска школа. Секако, и Баерн и ПСЖ може да (из)доминираат, ама и на нив им требаат засилувања.

Ова ќе биде интересен преоден рок каде мора Челси да ги ослободи вагоните кои ги влече со години. Ќе биде тешко, голем број на клубови се во криза.

И за Тухел. Може моралот им беше паднат после поразот од Лестер, влегоа во црна серија, ама покажува дека е фантастичен тактичар и мотиватор. После досадниот фудбал на Сари, очоболот на Лампард, а тука е и фудбалот без шанси на Конте, покажува дека негува и убав фудбал. Само мораат да се активираат напаѓачите.

Рудигер се издигна на едно ново ниво. Џејмс, во нормални прилики ќе беше продаден за 10тина мил во клуб ко Сотон. Одлично е тоа што Лампард, со краткиот ростер, им даде на сите шанса. Тука се и Маунт, Одои и Абрахам кои ќе имаат фантастични кариери. Само Абрахам и Одои мора да добиваат повеќе шанси.

Силва и Аспиликуета се одлични лидери. Одбраната со нив изгледа фантастично. Аспиликуета е многу потценет играч.

Фантастична игра и борбеност демонстрираа вчера. Уште еднаш, секоја чест и очекувам набрзо уште еден трофеј за лапне Тухел. :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.626
Поени од реакции
6.433
Заслужена победа не Челзи, заслужена титула. Подобри беа од своите противници во финалето, полуфиналето, четврт и осмина финалето. А прашање дали беа фаворити во пола од овие двомечи.
Канте е играчина. Вернер од друга страна тежок флоп. Имаше простор за контри, брз е, можеби затоа ви стои дека има движење што во ситуација 3 на 3 и баба знае каде да се движи. Кога одбраната е поставена Вернер е изгубен германец. Ако имат најмала шанса за Кејн или Халанд треба да одат Ол ин. Тухел ептен потценет тренер, си ги дочека 5те минути.

Пеп од друга страна значително им ја олесни работата на Челзи без играње на ДМФ и со играње на Стерлинг и Де Брујн на лажна 9ка. По којзнае кој пат сам си ја капа ќелавата тиква.

Член од
3 февруари 2019
Мислења
2.483
Поени од реакции
4.135
Честитки за навивачите на Челзи и hang in there за навивачите на Сити на форумов, ако постојат.
Постојат, горе-долу ти е иста фан база, во период на карамбол, добар дел се префрлаат и се фанови на Сити. Проверено и докажано.

Трибиани

Ванда Вештерката
Член од
21 јули 2018
Мислења
3.753
Поени од реакции
8.846
и Баерн и ПСЖ може да (из)доминираат, ама и на нив им требаат засилувања.

:)
На Баерн му треба засилувања?...на Баерн му треба само резерви иначе топ тим имаат...да не му беа повредени пола тим со ПСЖ и да искористеа некоја од милијарда шанси што ги имаа во Минхен сега можеби финале ќе играа...

Тоа ја објаснува убавината на ова натпреварување...што поради сплет на околности и малку среќа можиш да стигниш до крај и да се бориш за трофејот...иначе Челзи со ваков играчки кадар е научна фантастика да биди пред Манчестер Сити во ПЛ каде се играат повеќе натпревари....ама вака во нокаут систем можи да му се носи.

И нормално сеопфатната експертиза на сите каде поради еден натпревар се девалвира квалитетот на одредени играчи и тренери без да погледнат наназад колку успех имале тие истите.
Автоматски споено мислење:

Сличен профил на играч е и Ндиди, ако Барселона го украде за 30-40тина мил., дефинитивно ќе ја зајакне средината и ќе има посериозни шанси догодина во ЛШ. Може евентуално годините на Меси и Агуеро (ако отиде) да бидат проблем, но и двајцата се игралишта.
Не нема да имаат никакви шанси...Барселона и Реал Мадрид се поминат рок и се светлосни години зад Премиерлигашките клубови во секоја можна сфера освен реноме...во Англија фудбалот се игра 100 на сат...додека овие длабоко стагнираат.

Шпанските клубови можат да се кренат само со серизни инвестиции во суперзвезди и со млади играчи на повеќе позиции па колку толку да ги освежат составите.

Staufer

Драган Богдановски
Член од
17 јануари 2008
Мислења
16.629
Поени од реакции
22.365
Какво сеирџење овде имаше од дел на експертите за Тухел. Слободен е неслободен. Со ПСЖ и петгодишен ќе земе титула и што не знам. Ништо досега не покажал. Ете. Сметам дека во Челзи има добра експертиза за фудбал и ја искористија приликата да го земат. Мислам пред некое време имаше артикел кога Тухел и Абрамович зборувале. Абрамович му рекол нешто во смисла нека прави што прави во Челзи и за него само титули важат. Му се исплати.
Автоматски споено мислење:

1622366533977.png

Последно уредено:

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.762
Поени од реакции
52.738
Хаверц дресот порачан, спиење слабо, главата тапан, сите солзи потрошени, ставив милион срца тука. Пред да замарам цело лето...

1622367574533.png

Едно од најдобрите судења, секоја чест :cuc::cuc:

ElNinho

Мадридиста!
Член од
17 јули 2009
Мислења
20.967
Поени од реакции
57.733
Кој беше тој што напиша дека Канте бил "ок играч"?
Јас.

И беше паднат во форма.

Со Тухел сега не само шо е у форма него има и нова димензија во играта кај него. Исто и Жоргињо. Братот изигра сезона ко Пирло во прајтајм.

Тухел мислев дека е мех тренер и дека не го бива за тим каде што има ѕвезди. Што може и е така сеуште пошто тука му се погоди тим без изразити ѕвезди во составот и му беше оставено да си го комбинира тимот како сака. Фантастичен тактичар и мотиватор е ликот, тренер на сезоната без конкуренција, превзема тим кој паѓаше во амбис, го крена до титула во ЛШ и куп финале.

Сега наредната сезона ќе треба да покаже и дали знае да си го крои тимот по своја желба.

Јас да сум Абрамовиќ, сега му праќам 150 милиони на Леви, им праќам бланко чекови на Кејн и Рамос, и земам уште некој средњак по желба на Тухел да се шуња на клупа и имам тим кој може следната сезона повторно лагано да атакува на ЛШ, имајќи во поглед каква е состојбата во другите екипи.

А да сум па Хари Кејн и ми стигнат понуди од Челзи и Сити, не се мислам ни секунда кај да потпишам. Имаш во опција тим кој сиот напад ќе го гради врз тебе и тим во кој тренерот најверојатно нема да те игра во финале на ЛШ, пошто имал визионерско халуцинирање ден пред финалето. Совршен фит се Челзи и Кејн, win win за двете страни.

Ќелавата превара нека си го собере Грилиш и нека игра со три лажни деветки следното финале, може ќе победи.

Честитки до Челзијашите, презаслужена титула.

Kajgana Shop

На врв Bottom