UEFA Champions League - Season 2020/21

Кој ќе биде шампион на Европа оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    104
  • Гласањето е завршено на .
Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.281
pep spored mene e mozda najdobar trener koga e vo prasanje fudbal vo liga bidejki on e odlicen vo toa da voigra tim na nacin da bide dominanten na golem del od natprevarite i toa mu nosi mnogu bodovi, no e tolku dobar koga se vo prasanje poedinecni natprevari na najvisok level. vo utakmici od CL najbitno e da postavis tim koj ke bide pred se kompakten i cvrst vo defanzivata i ke znae kako da ja umrtvi ofanzivata na protivnikot, znaci mnogu pogolem fokus treba da bide na defanzivata. pep toa go ignorira i na tolku bitni natprevari idiotski se trudi pred se da ima golem posed, a so toa nazad ostava prostor za evtini golovi.

zaradi toa finaleto bese history reloaded i e smesno sto man city se racunase kako golem favorit. za mene pre bese nesto vo pravec 50/50, a cuvstvoto mi kaza deka pep povtorno ke ja useri rabotata. no aj, prilicno mlad e za trener, mozda nekogas ke si ja uvidi greskata i nesto ke smeni.
Кратко речено, Пеп има фетиш да доминира и му се одби тоа од глава. Ептен го тупат кога сакаат да влезат со се топка во гол, место да шутираат. За многу брзо Челзи се регрупираат.

ПС: 100% уште вечерва Арапиве пуштаат адвокати во Лондон и Бирмингем за Кејн и Грилиш

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Честито на сите навивачи на Челзи. Иако го ебавте Баерн 2012 на среќа и незнаевте како победивте тогаш :P вечерва од се срце сакав да победите и тоа со минимум 3 разлика за да го помочате преварата од тренер Гвардиола. Уште кога дојде во Баерн го пцуев пошто знаев таа генерација ќе ја посере и дека без Меси, Чави и Иниеста нема никогаш да види ЛШ. Нема ни вечерва нити во иднина да освои. Иако Вернер утнува , тоа младо трио напред од Масонот, Хавератц и Вернер треба да се задржи пошто има да газат.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ок, добро, читав коментари, очекував повеќе хејтерски коментари, ама ваљда сите дека не ги сакаат Сити па некако пообјективно сте го перцпеирале финалево.

Да беше ПЛ или да беше против екипа со фанови на форумов сигурно ќе имаше коментари "a be so naprai ni celzi nisto posebno sto igraa vrska nemaat"

Ок, добро имаше и некој глуп коментар за Вернер, ама ипак, делува дека паметни коментари на форумов имало денеска

Фала за честитките сите, со среќа нека ви е за вашите омилени екипи следна сезона, и да се надеваме вака, како з ачеститкиве за Челзи ќе се обединиме за позитивни коментари за нашите фудбалери за пар недели од сега.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.294
Поени од реакции
19.760
Добро ти е позната сликата, знаеме.
Оригиналната е со тебе на каучот.
Автоматски споено мислење:

Сестра ти не се слага за ова :(
Реалната слика е оваа. Ти пропадна букакето, од толку најави цела сезона, ова ќе и правиме на Чолисмо она ќе и правиме на крајот со прстето во газето.
Одлогирај се од форумот оти се избрука во сите теми, дното го пробуши со твоите експертизи и бламови.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.936
Поени од реакции
67.639
Не измислувал Пеп топла вода, цела сезона игра со лажна 9ка, откако увиде дека Жесус е пациент и не може да биде стартер.Изгледа првпат ги гледате од декември навака. Родри е дрво цела сезона, додека згреши што не го играше Фернандињо (мада секако не би добил премногу). Исто играњето на Стерлинг беше ризичен потег, ама можам да разберам што пробувал со него да постигне.
Во последните 60 натпревари, Пеп стартувал 60 пати со еден од Родри или Фернандињо т.е класичен DM. Јеботе, ја лаик пишав у 10-та минута дека е симптоматично што нема DM, па неколку минути подоцна почнаа глупостите на Стоунс, зошто немаше кој да го штити просторот пред него и направи Челси 3 шанси за гол. Да беше некој напаѓач кој е во форма, ке беше минимум 2-0 за Челси до 20-та минута. До толку му беше утната формацијата.

И не е Стерлинг проблемот денес, туку Бернардо Силва, 0 придонес, за сметка на DM-oт што не играше. Тек Агуеро што не го пушти порано и го играше најкреативниот играч толку напред што топка не допре цел меч(Здраво Оле Гунар). Ова не е Фулам па вакви експерименти да поминат со вакви рокади и заебанции, каде и да изгубиш, имаш уште мечеви да ја исправиш грешката. Тука секоја грешка скапо се плаќа. Каков и да е Агуеро, не му даваш само 20 минути во ЛШ.

Секоја чест на Тухел и на Челси, секоја грешка на Пеп ја казнија. Келавиот уште 400 години нема да земе ЛШ. Со оваа негова фудбалска утопија да освои уште една ЛШ во Барселона 2011 стил, тешко до титула каде што само еден меч решава.

Член од
5 март 2018
Мислења
17.294
Поени од реакции
19.760
Once you hit max level you stop levelling up :D

Уф не знам дали некој пишал нешто ама..

Торес?

Торес не знам дали освои ПЛ со нас, знам осови ЛЕ, ЛШ, а освои и СП и ЕП ме риз сега да мислам, ама мислам Торес има све освоено
Торес нема ПЛ освоено, уствари Торес нема со ниеден клуб титула во првенство. :(

Член од
19 ноември 2020
Мислења
2.524
Поени од реакции
9.405
Ок, добро имаше и некој глуп коментар за Вернер, ама ипак, делува дека паметни коментари на форумов имало денеска
Вернер има лоша реализиација и тоа најмногу заради психички план. Трча ко луд, не за џабе секогаш влегува во шанса пошто ја чита играта и знае каде да втрча, се враќа назад и помага во одбрана и единствена мана му е реализација која мислам да проработи на психички план ќе се среди.

Член од
26 јануари 2019
Мислења
3.634
Поени од реакции
5.628
Добро ти е позната сликата, знаеме.
Оригиналната е со тебе на каучот.

Сестра ти не се слага за ова :(
Опа јади си сеа казнени за навреда. Продолжи си сеа со бламажата. :icon_lol: :icon_lol: :icon_lol:

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Вернер има лоша реализиација и тоа најмногу заради психички план. Трча ко луд, не за џабе секогаш влегува во шанса пошто ја чита играта и знае каде да втрча, се враќа назад и помага во одбрана и единствена мана му е реализација која мислам да проработи на психички план ќе се среди.
Дап. Реално, не можам ни јас да го бранам како напаѓач. Лош напаѓач е за Челзи сезонава.

Ама одличен играч е.

И тоа е тоа што хејтери на Бензема на пример не го сфаќаат.

Бензема е одличен напаѓач.

А бараат да е одличен играч.

Еве, после оваа сезона на Бензема и Вернер може да се види разлика меѓу добар играч и добар напаѓач.

Во право си, трча ептен, тактички е добар, помага во екипата и се ова што кажа е точно...ама, како напаѓач...баш тоа главното фали.

Здравје, после притисоците што ги има, само нека му донесат топ напаѓач...ќе фунцкионира топ, и луѓето нема толку да ги гледат неговите недостатоци како напаѓач, ама ќе ги гледаат добрите страни како играч.

Паметен пост, се сложувам (y)

Член од
29 јануари 2010
Мислења
1.619
Поени од реакции
1.551
Честитки до навивачите на Челзи , докажаа дека потценети екипи задаваат фатални удари . Тухел опасно добро си го знае занаетот и секој динар што го добива , вреди.

Него што се понаша овој Stealth како жена у пмс?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
И чек малце..дали тоа беше Матеја Кежман во Арена Спорт студиото?

Леле, ептен се сменил/остарел, ич не го познав...

Член од
10 декември 2010
Мислења
6.607
Поени од реакции
8.281
Дап. Реално, не можам ни јас да го бранам како напаѓач. Лош напаѓач е за Челзи сезонава.

Ама одличен играч е.

И тоа е тоа што хејтери на Бензема на пример не го сфаќаат.

Бензема е одличен напаѓач.

А бараат да е одличен играч.

Еве, после оваа сезона на Бензема и Вернер може да се види разлика меѓу добар играч и добар напаѓач.

Во право си, трча ептен, тактички е добар, помага во екипата и се ова што кажа е точно...ама, како напаѓач...баш тоа главното фали.

Здравје, после притисоците што ги има, само нека му донесат топ напаѓач...ќе фунцкионира топ, и луѓето нема толку да ги гледат неговите недостатоци како напаѓач, ама ќе ги гледаат добрите страни како играч.

Паметен пост, се сложувам (y)

Морам да признаам дека сте покреативни од Ливерпулци во опишувањето на неспособностите на напаѓачите. (y)
Од дефанзивен напаѓач до одличен играч (ама не напаѓач).

#НоХејт

Kajgana Shop

На врв Bottom