The Big Bang Theory

• Креатор на темата Креатор на темата диме
  • Време на започнување Време на започнување

Кои се вашите омилени ликови во серијата? (најмногу три)

• Вкупно гласачи
    432
у секој момент треба да испадне на торенти 17-тата епизода... фрката ќе биде со прстенот од LOTR :tv:

my precious !
Gollum_emoticon_by_The_Fellowship.gif

у секој момент треба да испадне на торенти 17-тата епизода... фрката ќе биде со прстенот од LOTR :tv:

my precious !
Gollum_emoticon_by_The_Fellowship.gif

Си утнал малце, 3 30 по наше почнува епизодата, накај 4 и 5 ја има по торенти :)

Ја стаив да се симнува :vozbud:

оваа епизода беше врв на цела сезона! :vozbud:

Penny: FYI this is the bag from Victoria's Secret.
Leonard: I'm Out! :pos2::pos2::vozbud::vozbud:

SmileyROFLMAO.gif
!!!

леле неможам да се соземам, хахах непоновливи :vozbud:

штета голема, ми се чини дека останува уште само една епозода од сезонава :plac:
ќе паднам па у делириум ко со Саут Парк..

Mуахахаха, ѕверови, на почеток малце досадна епизода, ама натаму ѕверско. :D

• Ми се допаѓа
Reactions: wot
Дефинитивно се согласувам, една од најубавите, сум се смеел 2 саати без престан.:)

OK, пишав откако ја изгледав првата сезона, сега кога ја изгледав и втората и 10 епизоди од третата, еве до каде сум со импресиите од серијата:

Серијата многу се подобри од првите 7-8 епизоди. Втората сезона ми беше многу поинтересна и конечно некои епизоди почнаа да добиваат содржина, да се случува повеќе од една работа во нив и да се појавуваат интересни гости.

Шелдон е и понатаму (и ќе остане до крај) далеку пред останатите актери во серијата. Не е случајно што тој е единствениот актер кој до сега добивал номинации и награди.

Ликовите се премногу фејк (освен Пени) дури и за сит-ком. Шелдон е невозможен лик: возрасен маж кој нема потреба од секс, е биолошки невозможно суштество. Штета што го претвориле во подвижна енциклопедија која чита цитати, како оној во Time Mashine. Сепак, ќе прогледаме низ прсти за тоа, за облеката на Воловиц од репертоарот на црвенкапа, која не гик, туку ментално ретардиран човек не би ја облекол, тука некаде му прави конкуренција и Раж... Сепак се смешни сите овие тројца. За Леонард немам што да прокоментирам освен дека е најголемо промашување и серијата ќе беше многу посмешна ако Шелдон имаше вистински комичар за партнер.

Што се однесува до тоа колку се вакви ликови возможни, нема многу разлика помеѓу овие двајца:

090206_TV_bigbangTN.jpg

и овие двајца:

530.jpg

Добро е што креативниот дел на сценаристите проработел и што направија многу одлични епизоди, иако знаат да потфрлат. На пример, финалето на 2-ра сезона беше катастрофа, една од најлошите епизоди, иако во секоја серија е важно финалето да биде нешто навистина добро и да се случат некои позначајни работи.

Како и да е, серијата е добра. Уживам да ги гледам сит-комите вака наеднаш, а не една епизода неделно, затоа ќе почекам да заврши сезонава па ќе го изгледам остатокот. Се надевам дека ќе потрае уште некоја сезона, иако сеуште ми недостига The Class...

8/10

Се надевам дека ќе потрае уште некоја сезона, иако сеуште ми недостига The Class...

Морав да ти реплицирам за ова.

Нема комедија која ја напишал Дејвид Крејн, а да не е добра. После Friends дечкото ги создаде Joey и The Class и двете беа откажани од една стереотипна фраза " не е како Friends ". Неќам сеа да пишам многу текст, ем самиот се нервирам, а ем надвор од темата сум само ќе кажам дека стварно ептен ми е жал шо ги откажаја. Ми беа едни од најомилените комедии.

Леонард е катастрофа. Од изгледот па до гласот - катастрофа.

Инаку ја изгледав прва сезона и добра е, планирам да продолжам да гледам. Али не може со How I met your mother.

Инаку ја изгледав прва сезона и добра е, планирам да продолжам да гледам. Али не може со How I met your mother.

Да не беше Пени, ништо од Леонард. Затоа пак Шелдон е on another level. :vozbud:

Морав да ти реплицирам за ова.

Нема комедија која ја напишал Дејвид Крејн, а да не е добра. После Friends дечкото ги создаде Joey и The Class и двете беа откажани од една стереотипна фраза " не е како Friends ". Неќам сеа да пишам многу текст, ем самиот се нервирам, а ем надвор од темата сум само ќе кажам дека стварно ептен ми е жал шо ги откажаја. Ми беа едни од најомилените комедии.

The Class не беше Friends, ама беше единствена серија со потенцијал да биде. Имаше дури и петиции за да се врати. Ја спомнав 1-2 пати во темава затоа што The Class беше тргната токму за да направи место за The Big Bang Theory.

Гласот му е многу вештачки, нели? Зборува малку низ устата малку низ носот. Претерано е очигледно... незнам како им успеа да го утнат главниот лик. За среќа, Шелдон покрива за се :)

Незнам дали е форсирана од тие што ја изгледале втора и трета сезона, но јас штотуку ја изгледав првата сезона и не е нешто надпросечно. Мислам има хумор, ама онака, стабилен. Two and a Half Man повеќе ме смее, засега. Штета што се одлучив за оваа помеѓу истата и How I Met Your Mom. Помалку сезони ваљда, и дека почнуват FlashForward и остали.

http://instantbazinga.com/

Знае ли некој кога за прв пат се појави изразот базинга у серијата?
Знам втора сезона, на крајот негде, ама која епизода?

Ѕверска епизода.

Шелдон ќе треба да прими награда и прво ќе има голем страв, откако ќе го надмине ќе се начука и секако Шелдон ко Шелдон ќе се глупира.
ЈАКО!

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom