- Член од
- 14 август 2008
- Мислења
- 2.441
- Поени од реакции
- 1.013
Да? Препорачај материјали, јас сум апсолвент на медицина, би ме интересирало да прочитам.Тоа е сложена биохемија, за што немам време да објаснувам
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Забелешка: This feature may not be available in some browsers.
Да? Препорачај материјали, јас сум апсолвент на медицина, би ме интересирало да прочитам.Тоа е сложена биохемија, за што немам време да објаснувам
Гледам пишувате трчање, па ме интересира има сличен ефект пример орбитрек или треба стрикно класично трчање ? Нормално ова трчање да биде комбинирано со стомачни вежби.
Odlicen e i orbiterekot,plus koa si na orbitrek gi stedis zglobovite,so trcanjeto gi napregas i zglobovite,taka da,samo furaj na orbitotГледам пишувате трчање, па ме интересира има сличен ефект пример орбитрек или треба стрикно класично трчање ? Нормално ова трчање да биде комбинирано со стомачни вежби.

)))Значи најбитно е да се потиш, да топиш поткожно масо ткиво, така да и орбитрек е добра слоуција. Мада јас сум повеќе за џогиниг у природа.
Зборот ми е, за да бидат видливи или истакнати стомачните тој индекс што ја покажува количината на маснотии што се содржи во вашето тело треба да биде понизок од 12%. А за да го постигнете тоа, треба да се храните здраво. А за здрава исхрана би напишал во друг пост. Значи тука на кратко, избегнувајте масна храна, алкохол, јадете претежно зеленчук и овошје. Смислете си добар план за вежбање, имате илјадници програми на интернет - бесплатно. Или импровизирајте. Ако сте почетници доволно е да правите најмалку 200 обични стомачни (crunch-гуглајте и ќе видите како се прават), а ако не сте знаеле и склековите доколку ги правите со правилна форма ги активираат стомачните мускули. И како што реков трчајте за да ги истакнете, ама не маратонски по 40 минути или 15 километри. Подобро, истрчајте се во парк 15 минути со 70% темпо да почувствувате да ве „стегаат“ стомачните мускули исто како кога правите вежби. Тоа значи дека сте ги активирале мускулите. Толку од мене накратко...Праев операција на слепо црево и поминаа 6 месеци а докторот ми реце 4 да мирувам и баш пред некој ден пробав да праам стомацни и осетив слаба болка . Дали е дека не е уште добро заздравен мускулот или дека е послап на тоа место кај што сум сечен па затоа ме боли?