Стомачни мускули

• Креатор на темата Креатор на темата mister_lova
  • Време на започнување Време на започнување
Еве една добра работа за зацврстување на стомачните мускули со само 8минути дневно вежбање.

п.с. Кој од првпат успее следејќи го видеово да издржи 8 минути има од мене гајба пиво за подобар стомак;)

Ги правам редовно, 2-3 пати во неделата.

Иначе левел 2 сум :D

Не можам ни левел 1 бе по 15 повторувања у серија правам ама со време ќе стасам и до левел 1 =)

ма пробав не бидува, се изморувам а ти за левел 2 ми зборуваш :D се заебавам правам и јас ама уште сум на почеток :)

За почеток (првите две недели) треба само првите две вежби така?
После другите?

Имав делумно доволни стомачни и ги сакав највеќе од се на моето тело и проаѓав време во теретана на нив 40% од тренинзите плус секојдневно домашни тренинзи, за се да биде топ ми забранија секакви тренинзи , па дека тоа не ми беше доволно ми забранија и секакви физички активности што ми вклучуваше и боди-билдинг... со што, сега, одвај се познаваат :(

Имав делумно доволни стомачни и ги сакав највеќе од се на моето тело и проаѓав време во теретана на нив 40% од тренинзите плус секојдневно домашни тренинзи, за се да биде топ ми забранија секакви тренинзи , па дека тоа не ми беше доволно ми забранија и секакви физички активности што ми вклучуваше и боди-билдинг... со што, сега, одвај се познаваат :(

зошто ти забраниа?

ај ако може некој д ами каже каква храна е добра(поволна) за стомачните мускули.. :)

Еве една добра работа за зацврстување на стомачните мускули со само 8минути дневно вежбање.

п.с. Кој од првпат успее следејќи го видеово да издржи 8 минути има од мене гајба пиво за подобар стомак;)

Едно од најдобрите видеа што сум ги видел и применил вежбите од него.. Сеуште сум до левел 2 али ефектот е голем.. Не голем број на повторувања со одлични резултати..

ај ако може некој д ами каже каква храна е добра(поволна) за стомачните мускули.. :)
Исто како и за другите мускулни групи. Стомачните се составени од мускулни влана како и останатите мускули и за нивна градба се потребни избалансирани односи на протеини, јагленигидрати и здрави масти.
За добри јх, здрави масти и протеини ќе впишиш на google и ќе го конзумираш тоа.

Најпоблематични за оформување и задржување се поради тоа што кај машките вишокот масти се задржува во пределот на стомакот, за разлика што кај женските повеќе е во делот на задникот ( што немора да значи дека кај секој е баш така).

Внесувај големо количество на вода за да се забрза метаболизмот и да се исфрлат токсините од телото и намалија количината на сол во најмало ниво бидејќи натриумот ја задржува водата во организмот и со тоа ја прави кожата подебела.

Шеќери, алкохол и брза храна заборави зошто ќе немаш прогрес !
--- надополнето: Aug 8, 2011 3:23 PM ---
Која е причината поради која ти забранија, кој здраствен проблем ?

Абе луѓе , едноставно е .. правите кардио , по можност да биде H.I.I.T. така ќе има голем ефект , не правите стомачни секој ден , пошто им треба одмор да се регенерираат , правите ги 4-5 пати неделно . Внесувајте барем по 30 г протеин на секој 3-4 часа дневно , и може да јадете благо , али да не претерувате , пример еден сладолед и едно чоколатце на ден е прифатливо. И правите различни стомачни , за горни , средни и долни . Најдобри се leg raise , crunches итн , видите на Google или bodybuilding.com има доста инфо , ме мрзи сеа да пишувам :) , правите ги по 3-4 серии , со по 15-20 повторувања , со 10-15 секунди одмор меѓу сериите и 2 мин одмор меѓу вежбите .

според мене за почеток трчањето е една од најдобрите вежби за стомачни, како прво не може да се направат стомачни мускули ако има сало, а со трчањето тоа се топи и воедно се зацврствуват. одам на теретана веќе цела година и ако нешто најмалу вежбам таму тоа се стомачните а не можам да се пожалам дека имам проблем со нив затоа што практикувам трчање а јадам се што ми се пријаде макар да значи тоа брза храна повеќе пати во неделата

Брат ја трчам 3 години секој ден па пак неам стомачни - да не речам иам пивски стомак (трчам по 4-5км најмалце) + пешачам т.д тоа со исхраната има и те КАКВА врска .... :)

Поздрав.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom