Serie A 2016/2017

Кој ќе го освои Скудетото?

• Вкупно гласачи
    170
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
Брат, без разлика што јас навивам за Ливерпул, треба да се правам слеп при очи и да кажам дека Сколс, Ширер и Лампард пример не се легенди на фудбалот во Англија или и покрај тоа што не навивам за Италијански тим, да кажам дека Буфон не е легенда или пак Тоти пошто имал 10тина испади во 25 годишна кариера. Според мене а и според многумина, дефинитивно е таму некаде на врвот, поради знаењето и посветеноста и мислам дека е апсурд тоа да се оспорува.
Јас реков дека за талент и легенда е ама ЈАС ЛИЧНО поради карактер не би го ставил во ист кош со одредени играчи само ради помашање тоа е то. Јас не реков дека не е на вев или слично туку што ми смета и што ме спречва во истото. Тоти во секоја смисла на зборот во фудбалски квалитети беше играчиште.

Sent from my iPhone using Tapatalk

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
А јбг сега , не може сите да бидат светињи, мора баланс да се држи у унивирезумот и со по некој bad boy.
Излишна е веќе таа расправија, каков и да беше, не може никој да му го оспори се она фудбалско шо има\ше у себе. А тоа мора увек да се почитува.

Член од
16 април 2014
Мислења
7.410
Поени од реакции
11.898
Беше играчиште и беше легенда на калчото.Ама исто беше и гнаса.Ми текнува на многу ситуации каде што е немоќен фудбалски и прави глупави и идиотски испади.
Секој различно си ги гледа работите, јас и покрај испадите го ставам рамо до рамо со Занети,ДПиеро,Малдини,Буфон.
И не бидете смешни другари од Јуве, вие го оспорувате Тоти ради неговите испади кои биле во жарот на играта,а го величите Буфон кој што беше директно инволвиран во калчополи.Бидете малку реални.

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.947
Поени од реакции
8.857
Јас реков дека за талент и легенда е ама ЈАС ЛИЧНО поради карактер не би го ставил во ист кош со одредени играчи само ради помашање тоа е то. Јас не реков дека не е на вев или слично туку што ми смета и што ме спречва во истото. Тоти во секоја смисла на зборот во фудбалски квалитети беше играчиште.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Каков ти е тој кош??

Имаш посебен кош за Дел Пиеро кога падна во шеснаестерец, симулираше пенал, па се радуваше како мало дете кога го досудија и кога го постигна голот за победа мислам дека беше??

Кога правиш посебни кошеви(да кажам субјективни), еве да ти кажам и јас не би ставил Тоти во ист кош со останатите легенди, бидејќи фудбалски беше најпоткован, за степен подобар, ајде овие двајца беа дефанзивци, ама од Дел Пиеро со сигурност и можам да влезам во бесконечна дискусија со факти, анализи, аргументи дека Тоти индивидуално беше појак фудбалер од Дел Пиеро.

Никој во Италија не размислува така како вас, сите го ставаат рамо до рамо со останатите тројца капитени, па и Буфон може со нив, дури поголем дел го сметаат за најдобриот италијански фудбалер.

Али, крај краева не ми е ни гајле толку што мислите, може да се зборува од инат само, Тоти е величина невидена, ни испадите не направија фудбалскиот свет да го смета за таква легенда каква што е. :)[DOUBLEPOST=1496066518]

_predator_

Студент\Џаболебар
Член од
17 декември 2012
Мислења
2.254
Поени од реакции
2.461
Член од
1 септември 2014
Мислења
5.155
Поени од реакции
7.858
Што се чудите за мислењава на Деви Ангел не знам, човекот кај нив во фан клуб има пишано дека повеќе го сака Шик отколку Алексис Санчез во Јуве.........

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.262
Поени од реакции
18.478
Беше играчиште и беше легенда на калчото.Ама исто беше и гнаса.Ми текнува на многу ситуации каде што е немоќен фудбалски и прави глупави и идиотски испади.
Секој различно си ги гледа работите, јас и покрај испадите го ставам рамо до рамо со Занети,ДПиеро,Малдини,Буфон.
И не бидете смешни другари од Јуве, вие го оспорувате Тоти ради неговите испади кои биле во жарот на играта,а го величите Буфон кој што беше директно инволвиран во калчополи.Бидете малку реални.
Дали откри нешто што ниеден суд во светот го нема откриено :eek: ?

DeviAngel

Un vero cavaliere non lascia mai la sua signora
Член од
6 април 2010
Мислења
19.838
Поени од реакции
17.788
Што се чудите за мислењава на Деви Ангел не знам, човекот кај нив во фан клуб има пишано дека повеќе го сака Шик отколку Алексис Санчез во Јуве.........
Tи апчињата ги имаш згрешено а? Ај прочитаја причината убо.
Шик поќе го сакам јас. Санчез е запнат во Баерн :)
Извини можи да ми кажиш колку дресови има продадено Санчез? Слушам по броењето на истите си бил

Последно уредено:

Boom Shaka Lakka

Silence!! .. I kill you!
Член од
29 август 2008
Мислења
10.947
Поени од реакции
8.857
Повеќето не го ставаат Тоти во ист кош со останатите тројца, да не кажам за банална работа, а јас ни па воопшто фановите на Рома никад не сме напињале и да се избациме дека Тоти е подобар од Дел Пиеро, од некое си поштовање спрема човекот иако на пример имал и тој подли ситуации како таа со пеналот и неговото понашање(шо ја сметам за посрамна и понеморална од клоцата еден Балотели шо ја изеде, ама нејќам да навлегувам во тоа) и секад сум викал и двајцата си се јаки на посебен начин, без да го ставам Дел Пиеро ни милиметар подоле од Тоти во било што, а потсвесно сум си викал Тоти е целокупно појак од него, ама од поштовање таква дискусија не сум ни започнувал(а имам поткрепа да тврдам такво нешто), а вие тука го ставате во кошови дека не припаѓал со останатите тројца, мерите дали овие имале два или три испади, а Тоти имал десет.итнн.. стварно е тоа тупење, али ако, како за Тоти шо останало дека е гнаса, така и за Јувентус ќе остане дека се лоповски клуб, тоа ве боли, нели?? Епа јбг, шо има една поговорка, ти сакаш да ебеш а да не те ебат :toe:

Член од
16 април 2014
Мислења
7.410
Поени од реакции
11.898
Дали откри нешто што ниеден суд во светот го нема откриено :eek: ?
Па имаше уплати како што думаш во кои што беше инволвиран близок негов роднина.Собери 2+2 некогаш, немора сето да ти сервираат.
Не битно , да не ја труеме темава со истото веќе 10 години

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom