Саем на книгата

• Креатор на темата Креатор на темата Emma
  • Време на започнување Време на започнување
Нормални ли се овие од Академска бе, со златни корици да не е 1984. Јесте да е култна книга, ама 440 е многу за книжуле од стотина страници.

Нормални ли се овие од Академска бе, со златни корици да не е 1984. Јесте да е култна книга, ама 440 е многу за книжуле од стотина страници.
Книгата е 320 страни, на англиски. Во Икона ја имаше за 400 денари, ама не знам каков е преводот и не ми се ризикуваше. Дека е скапо, скапо е.

Книгата е 320 страни, на англиски. Во Икона ја имаше за 400 денари, ама не знам каков е преводот и не ми се ризикуваше. Дека е скапо, скапо е.
Ондак може со Енимал фарм сум се смешал, таа беше помала, али ај до 250 да идеа, 440 е многу. :)

@Feisty да не ти кршам филм, ама Метаморфозис од Кафка ја имаше издание на темплум за 150-200 со солиден наш превод.
И не ја пљукајте Академска, колку толку има некој добар попуст за разлика од Икона.
Орвел сеа е одново толку актуелен изглеа поради социјалниве мрежи. Пред 15 години да прашаш некој да ја читал 1984та те гледаат ко пао с`марса.

@Feisty да не ти кршам филм, ама Метаморфозис од Кафка ја имаше издание на темплум за 150-200 со солиден наш превод.
И не ја пљукајте Академска, колку толку има некој добар попуст за разлика од Икона.
Орвел сеа е одново толку актуелен изглеа поради социјалниве мрежи. Пред 15 години да прашаш некој да ја читал 1984та те гледаат ко пао с`марса.
До пред некој месец тие книги од ~450 денари беа по 350. И ако добар попуст е од 170 на 130, ок....

Попустот на Академска:

Регуларна цена на добар дел од книгите им е 350 денари. Знам пошто купувам од кај нив. Одам на саемов и гледам на истите тие книги залепена цена од 440 денари. Даваат 20% "попуст" и книгите повторно ги продаваат по 350 денари.

Али ок, им се простува. У секој случај се каде каде поефтини од Икона.

Попустот на Академска:

Регуларна цена на добар дел од книгите им е 350 денари. Знам пошто купувам од кај нив. Одам на саемов и гледам на истите тие книги залепена цена од 440 денари. Даваат 20% "попуст" и книгите повторно ги продаваат по 350 денари.

Али ок, им се простува. У секој случај се каде каде поефтини од Икона.
Епа тоа и ти го кажувам. 699 денари на 649 за наши стандарди е непоимиво, додека 440 е поприфатливо. Е сеа не е попуст, но... :D

Од Хенрик Сјенкевич With fire and sword дали ја има на македонски и каде ??
И Крстоносци дали може да се најде негде зашто чув дека се потрошила нема да ја печатат ....

Некој да пренесе искуство ако има нарачано книги од сајтов? http://m.bookdepository.com/

@Ska Maniac Крстоносци ја има во издание на Бегемот. Провери во неколку книжари ги продаваат нивните книги.

Некој да пренесе искуство ако има нарачано книги од сајтов? http://m.bookdepository.com/

@Ska Maniac Крстоносци ја има во издание на Бегемот. Провери во неколку книжари ги продаваат нивните книги.
Слободно нарачувај, претежно од таму купувам книги. Бесплатна е испораката и стасуваат за едно 10 дена затоа што од Англија ги праќаат книгите.

Можеш и преку betterworldbooks и abebooks, има користени книги во многу добра состојба.
Или да ја побараш книгата на betterworldbooks и да ја купиш истата од тој продавач преку abebooks, главно така поефтино испаѓа.

И од betterworldbooks имам нарачувано само што ги испорачуваат од америка и им требаат минимум 4 недели да стасаат. Една книга од нив не ми ни стаса за 2 месеци па ми пратија нова која пак и требаше 1 месец да стаса. Од abebooks немам нарачувано, но колку што знам, таа е претежно за second hand книги.
За мене http://www.bookdepository.com/ е број еден за избор на книги, добри цени и брза и бесплатна испорака.

Kajgana Shop

Back
На врв Bottom