Premier League - Season 2019/2020

Кој ќе биде шампион 2019/2020 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    280
Статус
Затворена за нови мислења.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.779
Поени од реакции
44.012
Тоа што ВАР не се користи во оваа ситуација не значи дека во оние во кои што се користи е непотребен :)
Да ама пак некој тим потенцијално останува оштетен во ваква ситуација, што значи дека основната цел на ВАРот секако не е исполнета. Затоа нема потреба да се претерува со мерење милиметри на офсајди.

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.032
Поени од реакции
2.055
Да ама пак некој тим потенцијално останува оштетен во ваква ситуација, што значи дека основната цел на ВАРот секако не е исполнета. Затоа нема потреба да се претерува со мерење милиметри на офсајди.
Кога станува збор за офсајд вар се користи исклучиво кога е постигнат гол, не за секоја офсајд ситуација. Тоа што го збориш би било премногу, ова сега не е. Според мене лично, и 10 минути нека потрошат ако треба, ако на крајот правдата е задоволена и еден тим не победи заради гол од 2 милиметри офсајд.

Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
О ова е clear and obvious error

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.054
Во Сериа А, Примера и ЛШ, вакви скандалозни одлуки после консултирање со ВАР, практично и нема.
Во Премиер Лига, ВАР-от е најлошото нешто што може да му се случи на фудбалот.
И да не ти набројувам понатака зашто има многу.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.779
Поени од реакции
44.012
Кога станува збор за офсајд вар се користи исклучиво кога е постигнат гол, не за секоја офсајд ситуација. Тоа што го збориш би било премногу, ова сега не е. Според мене лично, и 10 минути нека потрошат ако треба, ако на крајот правдата е задоволена и еден тим не победи заради гол од 2 милиметри офсајд.
Не е страшно ако некој тим победи од 2 милиметри офсајд, до сега тоа сигурно се има десено мал милион пати во фудбалот и никој никогаш не се побунил за тоа. Бар мое мислење, нормално. Пак ќе кажам, да се навратиме низ историјата на фудбалот со ваква технологија би се поништиле едно 10тина посто од головите и тоа сите до еден сме ги гледале како регуларни тие голови. :) Значи не е очигледна грешката = нема потреба од ВАР интервенција... ама јебига, кој сум па јас да кажувам. :D

Член од
24 март 2010
Мислења
15.328
Поени од реакции
26.278
Луѓе во 20ти години од животот се понашаат ко 80 годишни баби кога ќе видат компјутер...

Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Добро, тоа е веќе лична перцепција. За тебе милиметар офсајд не е офсајд, за мене е и нема што да се дискутира понатака.
Јас само не знам а би сакал да ми дадеш одговор на прашањето, ако милиметар офсајд не треба да се свири, два исто не треба, пет не треба, па да прашам, од колку милиметри треба да го свират како опсајц?

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Тотенхем "Поблиску до Ливерпул и Сити него ли Арсенал и Челзи" Хотспар се официјално поблиску до зоната за отпаѓање него ли топ 4 :)

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
И да не ти набројувам понатака зашто има многу.
Најмалку важниот дел од постот...

Веројатно има (читај знам), ама ни приближно колку што има во Премиер Лига. Буквално во еден термин, не во едно коло, туку во еден термин од 16:00 може да се забележат мининум 4-5 исклучително спорни ситуации.
Барем не свират вакви офсајди и не цртаат срамни линии.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.779
Поени од реакции
44.012
Добро, тоа е веќе лична перцепција. За тебе милиметар офсајд не е офсајд, за мене е и нема што да се дискутира понатака.
Јас само не знам а би сакал да ми дадеш одговор на прашањето, ако милиметар офсајд не треба да се свири, два исто не треба, пет не треба, па да прашам, од колку милиметри треба да го свират како опсајц?
Па очигледна грешка кај офсајд би дефинирал како офсајд што се гледа "од око". Полекуваш линија од последниот дефанзивец на екипата што се брани (како што се прикажуваше графички до лани кога даваа риплеј од головите) и гледаш дали е офсајд или не, без никакво повлекување паралели, дијагонали и цртање кружници. Верувај дека никој никогаш нема да се буни дека е оштетен. Ама the damage is done already.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Еден сантим. Колку што може човек да контролира нели.
Ете денеска еден милиметар од КОПАЧКАТА беа во офсајд. Ако се играше фудбал само по чорапи..можеби и не би било офсајд, нели? :D :D Не може да се поништи гол за нешто врз што нема контрола играчот.

Исто како што допирање на топката со рамо не e "игра со рака" иако рамото е дел од раката.
Исто како што удирање на топката со било кој дел од раката кога си во позиција на паѓање во својот шестнаесетник не се смета за пенал. А нели, било кој дел од раката е дел од раката исто така :)

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.779
Поени од реакции
44.012
Исто како што удирање на топката со било кој дел од раката кога си во позиција на паѓање во својот шестнаесетник не се смета за пенал. А нели, било кој дел од раката е дел од раката исто така :)
Oва е едно од поглупите правила реално. Би го сфатил у случај да се лизне играчот несакајќи и да паѓа. Но ако играчот оди со клизач со цел да ја сопре акцијата на тимот што напаѓа и при пад ја фати топката со рака тогаш, по мое мислење, треба да се свири пенал, пошто... кој го терал него да клиза уопште? Ако е веќе на земја и топката секако оди во него е друга приказна.

Член од
14 април 2012
Мислења
32.882
Поени од реакции
67.484
Добро, ипак Хазард не е иста позиција со Рашфорд и Тами, очекувано е ова
Сезоната со која е компарацијата со Абрахам е сезона кога Рашфорд играше крило.

Ваљда ја сфаќаш ретардираноста на оригиналната споредба?

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Тотенхем од еден од најорганизираните и балансирани екипи шо игра тимски фудбал, стана екипа шо се надева дека само Сон ќе направи некоја индивидуална мајсторија и дека топката некако ќе стигне до Кејн на шашма за да даат гол. Друга замисла немаат.

Не сфаќам како Покетино се уште им е менаџер коа е очигледно дека цела 2019та се у тешка надолна линија и секоја утакмица имаат некоја нова дијагноза на попреченост у играњето. Тоа што стигна у финале на ЛШ не треба уопште да се земе предвид. Време е да си бараат нов менаџер со свежи замисли, а Покетино да си бара нов проект. Буквално, не постои посоодветно решение у моментов од тоа двете страни да си бараат ново чаре за клубот/кариерата.

Член од
16 ноември 2007
Мислења
3.641
Поени од реакции
3.266
ВАР за Гендузи или не мора? Не бе, овие веќе тотално забегаја.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom