Premier League - Season 2019/2020

Кој ќе биде шампион 2019/2020 во ЕПЛ?

• Вкупно гласачи
    280
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
8 септември 2008
Мислења
11.858
Поени од реакции
10.230
О ова е clear and obvious error

Sent from my JSN-L21 using Tapatalk

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
ВAР е најглупавото нешто што е воведено во светот на фудбалот последниве години.

Поништен е гол за еден миниметар "офсајд"

Додека се дешава ова, гарантирам дека постојат 20+ фаули, офсајди и што ти уште знам што нема да бидат сменети како одлука поради тоа што..што има бе ВАР тогаш да се користи нели?

Одзема 3 минути од играта, се губи жарот, и да му ебам мајката, ако дојде време за БУКВАЛНО ПОЛА МИЛИМЕТАР да се поништи гол, прашање на време е кога за секој мал фаул ќе има пауза од 2-3 минути за да се провери од повеќе страни дали е нешто пенал или не.

Исто така, да не зборуваме за тоа колку не се конзистентни одлуките и колку пати работи што се гледаат и БЕЗ ВАР не биле сменети како одлука и покрај тоа што постои овој маестрален систем.

Радува и фактот што ова се случи на меч меѓу очаен Тотенхем и Шефилд Јунајтед, за да не излезат некои со
"hehe taka treba, samo vi smeta koga e protiv vas heheehhe i pola milimetar e biten prashaj ja zhena ti haahha", па може сите фанови да се спојат и да кажат дека ВАР е по непотребен од политички партии во БЈРМ

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.779
Поени од реакции
44.012
Убаво вака што само три месеци после тоа што го зборев на старт на сезона почнувате да ми ја сфаќате поентата. :P

Invader

I am not in danger, I am the danger!
Член од
17 ноември 2008
Мислења
18.021
Поени од реакции
22.930
Ама и милиметар во офсајд е офсајд хехехе. Алоо идиоти, ВАР требаше да биде само за очигледни грешки на судииве, а не 5 минути ќе гледаме дали имало офсајд за пичкино влакно или не. Ваквите ситуации се решаваат во рок од 10 секунди, стопираш слика кога се подава топката, ако видиш со „голо око“ дека е во офсајд судиш офсајд и готово, ако не го признаваш голот.. а не пола саат да црта некои глупи линии.

Член од
1 јули 2008
Мислења
2.032
Поени од реакции
2.055
Не знам што се буните, и пола милиметар да е офсајд си е офсајд. Фаул на пример е нешто што никогаш нема да може да се процени со помош на технологија, секогаш судијата ќе одлучува и секој си има различен критериум, некои на пример не судат пенали од 90та натаму :icon_lol: ама барем офсајд и гол линија ситуации секогаш можат да се судат 100% точно. Милион вакви ситуации имало во минатото, Мурињо сеуште плаче за голот на Гарсија од пред 15 години, да имаше тогаш ваква технологија во фудбалот тоа не би било случај.

dragonsky

Hate leads to suffering
Член од
25 декември 2010
Мислења
43.412
Поени од реакции
85.364
Ако ја допреше топката..кој и да беше во шестнаесетникот на Спарс, ќе беше офсајд ради раката :D

Член од
23 август 2010
Мислења
39.854
Поени од реакции
116.054
Каква срамота се Тотенхем, секој напад е шанса/полушанса за Шефилд.

ManUtdChampions

Lleyton Hewitt
Член од
5 февруари 2009
Мислења
32.779
Поени од реакции
44.012
Не знам што се буните, и пола милиметар да е офсајд си е офсајд. Фаул на пример е нешто што никогаш нема да може да се процени со помош на технологија, секогаш судијата ќе одлучува и секој си има различен критериум, некои на пример не судат пенали од 90та натаму :icon_lol: ама барем офсајд и гол линија ситуации секогаш можат да се судат 100% точно. Милион вакви ситуации имало во минатото, Мурињо сеуште плаче за голот на Гарсија од пред 15 години, да имаше тогаш ваква технологија во фудбалот тоа не би било случај.
Да ама и кога ќе даде судијата гол аут место корнер или свират аут по грешка за екипата што ја исфрлила топката надвор исто се менува буквално цел тек на играта, плус екпата што напаѓала губи потенцијална шанса за гол. Оти во овој случај не се користи ВАР? :)

Член од
26 јануари 2009
Мислења
7.617
Поени од реакции
6.418
Варот е добра работа но ако се користи правилно. На светското и во ЛШ се користеше доста добро и освен можеби некој ситни пропусти немаше вакви грешки. Ова англичаните незнам дали се глупи или глумат дека се.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Да стварно, срамота. Или па ако не го погодат британскиот акцент дабетер.
Да не знаеш и првпат да се среќаваш со името е разбирливо. Али да знаеш дека екипите се викаат Лестер и Борнмут, и пак да го изговараш као ретард, треба да си посебна категорија на глупо.

Член од
29 јануари 2015
Мислења
7.278
Поени од реакции
20.260
ВAР е најглупавото нешто што е воведено во светот на фудбалот последниве години.

Поништен е гол за еден миниметар "офсајд"

Додека се дешава ова, гарантирам дека постојат 20+ фаули, офсајди и што ти уште знам што нема да бидат сменети како одлука поради тоа што..што има бе ВАР тогаш да се користи нели?

Одзема 3 минути од играта, се губи жарот, и да му ебам мајката, ако дојде време за БУКВАЛНО ПОЛА МИЛИМЕТАР да се поништи гол, прашање на време е кога за секој мал фаул ќе има пауза од 2-3 минути за да се провери од повеќе страни дали е нешто пенал или не.

Исто така, да не зборуваме за тоа колку не се конзистентни одлуките и колку пати работи што се гледаат и БЕЗ ВАР не биле сменети како одлука и покрај тоа што постои овој маестрален систем.

Радува и фактот што ова се случи на меч меѓу очаен Тотенхем и Шефилд Јунајтед, за да не излезат некои со
"hehe taka treba, samo vi smeta koga e protiv vas heheehhe i pola milimetar e biten prashaj ja zhena ti haahha", па може сите фанови да се спојат и да кажат дека ВАР е по непотребен од политички партии во БЈРМ
Во Сериа А, Примера и ЛШ, вакви скандалозни одлуки после консултирање со ВАР, практично и нема.
Во Премиер Лига, ВАР-от е најлошото нешто што може да му се случи на фудбалот.

Заебете ,,два милиметри, два милиметри, офсајд е офсајд". Поентата на ВАР-от е сосема поинаква и замислата на творците сигурно не им била ваква. Употребата на истиот е нејасна, честопати тенденциозна и служи во функција на заштита на главниот арбитар. Судиите во собата прават се што можат за да му го зачуваат угледот на колегата на терен.
И тоа е само во Англија. И тоа се само Англичаните, кои по навика уништуваат се што е добро и вредно на светот и кои успеаја за три месеци да ја обесмислат една од најреволуционерните новини во историјата на играта.

Патем, на Сон против Лестер му поништија скоро идентичен гол.
Како и да е, не постои компјутер и луѓе (болдирано) што ќе ме натераат да верувам во офсајдов и веродостојноста на геометријава.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom