Premier League - Season 2016/2017

Кој ќе биде шампион во оваа сезона?

• Вкупно гласачи
    218
  • Гласањето е завршено на .
Статус
Затворена за нови мислења.
Член од
22 јули 2010
Мислења
32.528
Поени од реакции
81.967
Па не ми е јасно тогаш кога сте свесни дека не го бива составот, зошто Клоп ви е во устата? Еве ти го спомена и колегата погоре исто така.
Мондо, му пишав пред некој ден на Виндфакер, сега ќе ти пишам и тебе. Грдо е малку да се објаснуваш за работи во кои што не си во целост упатен. Јас го прозвав Клоп затоа што Клоп сам изјави (без никој да го тепа по уста) дека е задоволен од овој состав, дека ова е составот кој го сакал и дека со овој состав ќе освојува. Ако (ничим изазван) дал таква изјава, тогаш имам право како навивач да барам да победува мртви екипи ко Барнли. Тој сам сакаше да ги купи Клаван, Кариус, Грујич, Мане и Вајналдум. Играчите никој не му ги наметна, па да се противи. Никој не му кажа да го продаде Ален, сам го продаде, никој не му кажа да не купи уште еден лев бек, сам реши да не купува и Милнер да го игра таму. Никој не му кажа да го продаде Бентеке а да го чува пример Ингс, сам се реши на таков потег. Затоа, секоја глупост ќе оди на негова сметка, затоа што сам си го одбра тимот, сам продаде тоа што не сакаше, сам купи тоа што сакаше и САМ кажа дека ова е тимот што го сака, тимот за освојување. Епа ако со Клаван, Кариус и Грујиќ можеш да кажеш дека имаш тим за освојување, ондак побратиме, ќе трпиш и критика.

Е затоа имам право како навивач да го прозивам Клоп. Сега јасно ти е?

Ilumious

Патник, педер, поет, администратор, масон
Член од
29 јануари 2007
Мислења
84.962
Поени од реакции
195.500
Во Евертон му е најсигурен првотимскиот статус.
Сфаќам ама изгледа и толку е сигурен во своите способности. Ваму освен тренинг ќе треба да учи и јазик, да се аклиматизира, нова околина, менталитет. Диер од Тотенхем баш напомена дека голема грешка е што ретко кој англиски играч се решава да замине во странство баш поради овие причини а било многу големо искуство за понатака.

Член од
23 август 2010
Мислења
39.902
Поени од реакции
116.260
Бреј Мацари се испосрал, гроб му ебам мајчин. Излегов на 1-0 и не догледав, гарант каснел со измени, 300 глупости праел. :D Штета, ќе беше убаво да ги пернеа Челзи, пошо до 60-та минута НИШТО не играа, буквално беа дно дна.

Член од
1 март 2009
Мислења
8.636
Поени од реакции
10.380
Тенеќе. И со Дортмунд и со Севиља може да постигне многу повеќе ама не, Евертон. Ако треба и за Виган ќе игра ама комфор зоната нема да ја напушта.
Севиља 9 гола во последните 7 дена има примено.. Растур систем се сезонава.. Харт доволно стресој од Исланд има не му требат повеќе.. Сепак комфорт зоната му е најдобра опција .. Со Сити завршен е тој. Нема никогаш да биди голман каков шо бара Пеп. Ќе пцуј кон Фунес Мори и ќе качи во аут. То му е иднината

Syn

https://www.youtube.com/watch?v=zBkuNpgACH0
Член од
23 декември 2007
Мислења
30.282
Поени од реакции
46.743
Тоа што навивач на Интер не би го мењал не значи дека не е подобар, зошто со Кутињо се напраи грабеш, 8м евра е смешна сума во 2001ва а не во 2011та година за играч како него. Во врска со очекувањата, реално, како навивачи на Ливерпул имавме огромни, ти имам кажано, ќе биде носител бла бла ама сега ни трага ни глас од тоа.

Тоа (пак ќе кажам) не го менува фактот дека е поим за сите играчи на Интер на таа позиција. Оваа сезона Кандрева и Перишич, лани Јоветич и Љајич, пред тоа Хернанес и Ковачич. Следна година ќе бидат некои други двајца, јасно е.
znaci kolku mozea inter da mu izvadat aj kazi mi, togas ne se deshavaa ludi ceni za Nisto od igraci, za ic pari go zemaa, NISTO ne izigra vo inter, nula od igrac bese, nit igrase reprezentacija, nit se pokazuval od evropa, a i samiot sebe se povredi zasto bese muvla koja poveke gledase u zemja i topka otkolku sto se desava okolu nego, i toa protiv faking partizan ako ne se lazam. Vo toj moment tolku i vredese, odnosno, nad 10m evra kjarija od igrac koj bese golemo nisto, ko sega da go prodadat primer ranokija za 12m evra a e nula od igrac, ili biabiani.
12m evra da dobies za Nisto u ekipata e premija, ne grabez, bez razlika na faktot sto sea posle nekolku godini imaat sansi da preebat nekoj i da go dadat za 30 zasto takov e transfer marketot, jebiga, ko Inter sto sega za brozovic moze da inkasira troduplo poveke otkolku sto bi inkasirale pred nekolku godini primer za nego.

Ne mozes toa da go nareces grabez, a i eve otkako dojde vo Liverpul, Liverpul se iznaosvoija tituli a Koutinjo prerasna vo lider na timot i standarden prvotimec u brazilskata reprezentacija ... sto sekako nit ednoto nit drugoto nit tretoto bese slucaj, t.e. moze vtoroto e, sto e porazitelen podatok za takov tim, samo e nekakov motor u fico, on u tim so igraci Dostojni da donesat Konecno titula u Liverpul ke bide samo treta ili cetvrta violina, e za takov e super i izmislen, toa ne go negiram.

Koutinjo seuste e vtororazreden igrac i nikako toa da go razberete, koutinjovci denes vo fudbalot gi ima na Ton.
Posle Stiven Dzerard i Suarez, Liverpul nema materijal vo svojot tim sto moze da mu donese titula, sto poseduva sampionska klasa, a Koutinjo i takvite kako nego se stvoreni da uz takvi igraci, ko Suarez na primer koj bese bog i batina kaj vas, da prknat i da se shlepaat na nivniot kvalitet, ko sto pravese i Pandev so Murinjo vo Inter, i deckoto si deluvase sosem solidno i zatoa startuvase duri i u finale na LS.

Sto se odnesuva za sporedbite so igraci od Inter, pa cim go sporeduvas so Eder ili Perisic ... sta reci ( golem tashak i ako bil bolji od niv ), iako ovoj vtoriov mene licno mi e 10 pati bolji od Koutinjo i u bilo koja varijanta bi go preferiral, zasto Koutinjo vakov kakov sto e ke si ostane ona sto veke bese u italija, Nisto, lokum e za italijanskite defanzivci.

randomjakdefanzivec, james rodrigez, isco ... lakazet, ako saka liverpul nekoj pogolem uspeh, pogotovo posledniov, ako ne, josh jedna u nizu, jesda otrpnavte ali sto e mnogu, mnogu e.

p.s. mojot covek konte, so far, so good. (y)(y)(y)(y)
sto bi rekol rafa, odlicen karakter pokazaa prvi dve kola, minatoto na kraj za pobeda, denes super reakcija posle negativata od 1-0, na kraj mozea i poubedlivo da pobedat.

Dani

1 + 1 = 10
Член од
22 јуни 2010
Мислења
24.634
Поени од реакции
59.482
Ќе примaт 9 гoлa, кoгa немaaт никaквa дефaнзивa.
3-5-2 сo Мaриaнo нa пoзицијa центрaлен бек (десен бек кoј некoгaш игрa и деснo крилo) и Вaзкез (игрaч кoј вo Пaлермo игрaше и кaкo нaпaѓaч) и Сaрaбиa вo срединaтa.

Нoер не ги спaсувa, a не пaк Хaрт.

Тaкoв тим сaмo нa ПЕС мoже дa функциoнирa.

Топче

Арсеналиста
Член од
18 септември 2010
Мислења
9.234
Поени од реакции
14.576
Ќе примaт 9 гoлa, кoгa немaaт никaквa дефaнзивa.
3-5-2 сo Мaриaнo нa пoзицијa центрaлен бек (десен бек кoј некoгaш игрa и деснo крилo) и Вaзкез (игрaч кoј вo Пaлермo игрaше и кaкo нaпaѓaч) и Сaрaбиa вo срединaтa.

Нoер не ги спaсувa, a не пaк Хaрт.

Тaкoв тим сaмo нa ПЕС мoже дa функциoнирa.
Местена беше Севиља бе :icon_lol:

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Венгер може да удира демагогија до сабајле, ама реалноста е таа.Ако не потроши пари нема да освои титула до пензија.
Уствари не е тоа трошење пари, тоа е инвестиција.
Ман Утд инвестираа £89м во Погба, не ги потрошија, ако им донесе титула ќе им се вратат 5 пати.

the_kop

Модератор
Член од
14 јануари 2011
Мислења
10.432
Поени од реакции
13.558
Се согласувам и со Конте и со Венгер и со Клоп (до некаде) шо не сакаат да преплаќаат играчи, ама фудбалот е сведен на тоа, или ќе трошиш пари и ќе се бориш за титули, или курац. Реалноста е таа, ние се надеваме на Вајналдум "дека ќе го биде". а некој дава 100 милиони за докажан (поприлично) играч како Погба. Клоп бара константност од екипата, ама од играчи какви шо има Ливерпул во моментов не можам да очекувам константност и се плашам дека многу често ќе гледаме вакви јо-јо натпревари после претходен одличен меч. Сепак ако Клоп успее да ме демантира во ова и екипата почне да игра константно week in-week out јас ќе бидам најсреќен.

Mondonico

ВАР експерт
Член од
15 јануари 2013
Мислења
10.237
Поени од реакции
18.421
Мондо, му пишав пред некој ден на Виндфакер, сега ќе ти пишам и тебе. Грдо е малку да се објаснуваш за работи во кои што не си во целост упатен. Јас го прозвав Клоп затоа што Клоп сам изјави (без никој да го тепа по уста) дека е задоволен од овој состав, дека ова е составот кој го сакал и дека со овој состав ќе освојува. Ако (ничим изазван) дал таква изјава, тогаш имам право како навивач да барам да победува мртви екипи ко Барнли. Тој сам сакаше да ги купи Клаван, Кариус, Грујич, Мане и Вајналдум. Играчите никој не му ги наметна, па да се противи. Никој не му кажа да го продаде Ален, сам го продаде, никој не му кажа да не купи уште еден лев бек, сам реши да не купува и Милнер да го игра таму. Никој не му кажа да го продаде Бентеке а да го чува пример Ингс, сам се реши на таков потег. Затоа, секоја глупост ќе оди на негова сметка, затоа што сам си го одбра тимот, сам продаде тоа што не сакаше, сам купи тоа што сакаше и САМ кажа дека ова е тимот што го сака, тимот за освојување. Епа ако со Клаван, Кариус и Грујиќ можеш да кажеш дека имаш тим за освојување, ондак побратиме, ќе трпиш и критика.

Е затоа имам право како навивач да го прозивам Клоп. Сега јасно ти е?
Многупати на форумов објаснувам работи на луѓе кои воопшто не се упатени во работата, па речиси никогаш не го започнувам така постот :)

Нејсе друга ми е поентата. Како прво јасно да е, нити Клоп ми е омилен тренер, нити го сакам нешто посебно. Како сите други така и тој. Исто ми се фаќа буквално, ако сака нека освои, ако сака нека се пресели во Чемпионшип слободно. Муабетот е исти како и оној на Розенберг погоре. Сериозно очекувате да каже Клоп, не ми го бива составот, не ми е комплетен, не е оној кој го сакав? Ова директно само од Мурињо би го очекувал од никој друг. Втора работа и самиот си свесен дека Ливерпул работата ја заеба летото 2014 откако за влакно не освои титула и си замина Суарез. Тогаш трансфер по трансфер, пара по пара исфрлија се во вода. Маркович, Лалана, Балотели, Ламберт, Ловрен и кои ли уште не чинеа околу 100 милиони евра. Епа извини другар ама таа штета предизвикана тогаш не се опоравува за една, две или три сезони. Тогаш грешеше Ливерпул и сега плаќа за тоа.

Нема никаква потреба од иронични прашања, па затоа нема да ти го продолжам трендот, само ќе ти разјаснам што мислам јас. Не може ти(или било кој друг човек во светот) да го обвиниш Клоп (или кој сака да е тренер моментално) за моменталната ситуација во Ливерпул. Просто и едноставно. Денешниот трансфер пазар е толку луд и скап, што нема шанси да ти дозволи да опоравиш брзо глупирање какво што направи Ливерпул изминатите две лета. Можеби тоа што го пуштил Бентеке, го задржал Ингс, го довел Клаван или не знам што направил, ќе вроди со плод во наредниот период, ама засега е прерано да се носат заклучоци, било да се негативни или позитивни. Зашто ако толку имаш мерак да бараш вина, сигурен сум дека има доста подобра адреса од онаа на Клоп (или кој и да е тренер да не се повторувам).

А за изјавите конкретно, сигурно самиот си доволно фудбалски образован за да сфатиш дека се дипломатски настроени и дека Кариус, Вајналдум и што ти знам кој не се доволни за топ 4, а камоли за титула. Само за инает може буквално да ги сфаќаш овие изјави, ништо друго.

RickyLFC9

Модератор
Член од
28 март 2012
Мислења
19.565
Поени од реакции
41.148
Највозбудливите утакмици ги оставија за денес, не знам дали адреналинов ми пука ради Сандерленд - Мидлзборо или Вест Хем - Борнмут.

Член од
19 март 2011
Мислења
18.984
Поени од реакции
40.199
Само да ви кажам дека теоријата на Џонката за голманите се потврдува кај Манчестер Јунајтед. Две години по ред Де Геа го спасуваше Манчестер, затоа што филозофот го играше Фелаини центарфор, Ерера холдинг мидфилдер, а Рохо централен дефанзивен. Оваа година Де Геа ја нема допрено топката, освен при дегажмани. Во петокот Саутемптон имаа еден (1) шут во рамките на голот. Кога ќе се врати и Смолинг, може и Мињоле да брани ако треба.

Сега комотно можат во клубот да си го поправат факс апаратот.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom