На исто е, без сумња. Ја комплетираме дискусијава со заклучок: Ради повредите на Стариџ, мора да купите класа играч/и, иначе јок успеси. Секој друг заклучок од тоа е погрешен.
Мене ми е тоа кристално јасно, исто како што ми е кристално јасно дека Клоп уште е во Бундеслига сон, па мисли дека ќе добие време од 5 години за да си состави своја екипа. Ако и оваа година се посере, на клада ќе го стават, само што веројатно уште не е свесен.
Затоа и такви беа реакциите, па се убаци Мондо со „немате право да му судите“. Кога конкурентите ти купуваат квалитети и докажани играчи а ти имаш пари да го направиш истото (најголема заблуда е дека Ливерпул нема пари за трошење) а купуваш треторазредни играчи, па уште и даваш изјави дека ќе освоиме, и те како имам основа да го прозивам после вакви порази од непостоечки Барнли екипи.
Еден Далглиш не доби време на слепо (не дека го заслужи), Клоп, вчера дојден во клубот ќе добие. Од што се напатени навивачите на Ливерпул, се' повеќе и повеќе бараат брз успех, се' помалку и помалку се дава време, затоа Клоп мислам дека ќе го јаде, доколку се разбира не освои некој куп во меѓувреме, што ќе биде нешто од нешто, за разлика до Роџерс, кој освои Индонезија Куп.[DOUBLEPOST=1471785032][/DOUBLEPOST]
Кутињо реално неможи да се спореди ниту со Ковачич ниту со Банега, а најмалце со Јоветич како што спомна претходно..тотално различни играчи,со различни позиции и улоги на теренот кои играат во различни екипи...како индивидуален квалитет субјективно е да се кажи дека некој од некого е подобар бидејќи никој не дели којзнае колку во квалитет од другиот.
Ама не, пред три години Хернанес и Ковачич, па Јојо и Љајич, па сеа Банега и Перишич. Ми ја сфаќаш поентата? Секогаш Кутињо е подпросек и секогаш играчот на Интер во кој што се крстат навивачите е подобар од Кутињо. Сега да кажам дека Хернанес е подобар од Кутињо, ќе пукне смеа ама пред 3 години кога се праеше муабет на форумов беше „кој е бе тој Кутињо, Хернанес е поим“.
Како и да е, те сфаќам, зошто се различни играчи. Кутињо за да биде нешто, мора да поправи константност и МОРА да покрива во дефанзивно во средина а воедно и одбрана. Можам да ти најдам 20 гола што ги примил Ливерпул по негова вина, зошто ја губи топката на средина и не се враќа, застанува или пак играат по негова страна и наместо да удвојува со Морено, он стои и го прелетуваат ко чуњ. Тука е неговиот проблем, покрај константноста, не покрива во одбрана.