Paypal конечно и во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Еве ти кажи ми учиш економија ја не учам ја неписмен сум,добро нема везе кажи ми ти за законот што забранува поседување на капитал во странство,и да владата има увид во нив не реков не,и мене така ми кажувале дека не смее да се поседува пари во странство доколку си македонски државјанин,еве јас не сум добро запознаен ти кажи ми,а за тие што напраија „пуздер“ знаеш и ти самиот убаво освен ако татко ти не е некој од нив па да негираш...http://www.innovobroker.com/Editor/assets/zakon za bankite.pdf еве ти све ти пишува ако не те мрзи види убаво...
Ја не кажав ништо лошо во постот, незнам зошто ме сфати така...Плус татко ми е пензиониран камионџија, зашто мора да вреѓате директно?
И ја кажав дека учам економија НО НИШТО НЕ РАЗБИРАМ и затоа барам објаснување, да учев ќе се праев паметен и немаше да прашувам.
Боже боже.... Али сепак фала за трудот :)

Член од
2 март 2011
Мислења
99
Поени од реакции
12
Imam pay pal od pred 3-4 godini , karticata mi funkcionirase super, otkako mi istece ne mozev da ja obnovam, dali ima nekoja finta so povtorna registracija da ja aktiviram povtorno ili care sto da pravam , dajte nekoj sovet pozz

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Момци да ве прашам.. Ако еве да речеме мој роднина креира акаунт во австралија пејпал.. Верифициран е убаво нормално си работи,.. Ќе можам ли да си ја ставам мојата банка на тој акаунт и да си го користам од овде без проблем? поздрав

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Момци да ве прашам.. Ако еве да речеме мој роднина креира акаунт во австралија пејпал.. Верифициран е убаво нормално си работи,.. Ќе можам ли да си ја ставам мојата банка на тој акаунт и да си го користам од овде без проблем? поздрав
Братче сите можат да направат и од македонија можиш пејпал да направиш ама тешко е т.е не може да се стави картичка т.е сметка од банка на тој акаунт од Македонија. Џабе тој ќе го направи на австралија ако не регистрира негова картичка џабе е.

Џои

КИНЕКТиран
Член од
1 февруари 2007
Мислења
8.406
Поени од реакции
2.076
Ми пратија пари на пајпал, сега за да г подигнам од на картица треба withdraw да правам или автоматски ќе ми бидат префрлени?

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Братче сите можат да направат и од македонија можиш пејпал да направиш ама тешко е т.е не може да се стави картичка т.е сметка од банка на тој акаунт од Македонија. Џабе тој ќе го направи на австралија ако не регистрира негова картичка џабе е.
Мислев од да си стави своја банка и картичка.. Ама дали има опција да се стави уште една картичка? па тој акаунт да можам јас да си го користам..

Или ќе мора на австралиска сметка да идат парите? фала на одговор

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Мислев од да си стави своја банка и картичка.. Ама дали има опција да се стави уште една картичка? па тој акаунт да можам јас да си го користам..

Ако го регистрира на него ќе треба да регистрира и негова картичка , па да се договарате некако како да му плаќаш ти или може ќе те части 100 -200 долари :D

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484

Не ти се исплати баш со ПејПал отворен од Австралија. Ако он ги вади парите ќе имаш многу поголеми трошоци и пак ќе мораш да бараш начин да ги вратиш парите во Македонија со дополнителни трошици за трансфер.

Strenght

Never Give Up!!
Член од
24 април 2010
Мислења
2.516
Поени од реакции
1.824
Ок нема врска.. Фала на одговор :)

Член од
22 јануари 2012
Мислења
660
Поени од реакции
421
Zdravo. Da prasam vo vrska so limitacija. Registriran sum na paypal ama na bugarsko drzavjanstvo, i poradi eden sto mi otvori case, mi go napravija limited. Mi tere slika od l karta, sliki od plateni smetki za voda , itn... Ima nekoe care so ova ili kje propadnat parite? Fala mnogu

Член од
5 јануари 2012
Мислења
9.288
Поени од реакции
4.961
Zdravo. Da prasam vo vrska so limitacija. Registriran sum na paypal ama na bugarsko drzavjanstvo, i poradi eden sto mi otvori case, mi go napravija limited. Mi tere slika od l karta, sliki od plateni smetki za voda , itn... Ima nekoe care so ova ili kje propadnat parite? Fala mnogu
Ништо од тоа . ако можеш парите префрлај ги на друг акаунт ако не купувај нешто ако не може ни тоа поздрави се со нив .

Член од
31 март 2008
Мислења
2.572
Поени од реакции
1.864
Не ти се исплати баш со ПејПал отворен од Австралија. Ако он ги вади парите ќе имаш многу поголеми трошоци и пак ќе мораш да бараш начин да ги вратиш парите во Македонија со дополнителни трошици за трансфер.
Ок нема врска.. Фала на одговор :)
ako imas rodnina vo aus zarem ne moze on parite tvoi od peypal da gi izvadi na negovata smetka i od nea da gi prati direktno na tvojata smetka vo banka? cisto predlog e ova

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
ako imas rodnina vo aus zarem ne moze on parite tvoi od peypal da gi izvadi na negovata smetka i od nea da gi prati direktno na tvojata smetka vo banka? cisto predlog e ova
Незнам колку е данокот кај нив но моја претпоставка е дека е околу 30%. Тое е многу ... се што е над 10% е многу :)

Член од
3 април 2013
Мислења
10
Поени од реакции
2
Мислам дека може да се направи Пејпал и од Македонија уствари сум сигурен дека можи само треба процедура .
1. Да имаш картичка од Тутунска Банка и не постара од 1-2 месеци затоа што ако е постара коа ке пробаш да ја поврзеш со пејпалот ке ти вика дека не пости оваа опција за твојата држава.
2. Ке се пишеш дека си од Словенија , ама во град ке си наведеш пример Гевгелија , поштенски број 1480 и улица и број твои.
3.Мора да пишеш словенски број , во местото на телефонски број значи доволно е да познаваш позивен за Словенија и позивен на еден град од Словенија тоа барем на интернет лесно се наога.

Доколку ги завршиш овие постапки баш така по ред ке немаш проблем. Јас си направив и имам порчено 2 работи од по 1 долар колку да пробам дали ке ја погодат адресата и успешна операција....
--- надополнето: 9 април 2013 во 02:53 ---

iksimkd

ШшшШшшШ...
Член од
31 јули 2007
Мислења
5.000
Поени од реакции
2.184
Стрпете се уште некое време, Пеј Пал од денеска е достапен во Србија а има најави од Министерството за информатичко општество дека и за Македонија процедурите се во завршна фаза и дека наскоро Пеј Пал ќе биде достапен и за Македонците.

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom