Paypal конечно и во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.

Д Малиот

Нинџа лепотан!
Член од
25 јануари 2009
Мислења
296
Поени од реакции
43
Има 29 страници позади овој пост шо е многу за читање. Веќе ми е јасно дека од НЛБ Тутунска картичките нема шанси да ги пуштаме преку Словенија. Од Стопанска преку Грција може ? Или преку било која друга банка шо е сопственост на странци ?

tomsaso

Пемпере
Член од
10 септември 2005
Мислења
1.387
Поени од реакции
339
Има 29 страници позади овој пост шо е многу за читање. Веќе ми е јасно дека од НЛБ Тутунска картичките нема шанси да ги пуштаме преку Словенија. Од Стопанска преку Грција може ? Или преку било која друга банка шо е сопственост на странци ?
Сите се сопственост на странци ама тоа нема врска

smole

Ѕверотилук
Член од
26 јануари 2007
Мислења
1.698
Поени од реакции
288
Кога вчера пробав да регистрирам нова НЛБ картица не ми ја прифаќаше. Фала му на министерот што го донесе пејпел уште пред 3 години, на грб да ги носеше до сега ќе ги донесеше.

Член од
26 март 2009
Мислења
72
Поени од реакции
8
Кажете ми при регистрација, бидејки ја нема Македонија, која држава ја одбирате? Јас претходно имав америчка дебитна картичка, и беше подесена со македонска адреса, само на крајот доле беше УСА, и ми стигаа работи од ебау. Сега направив нов акаунт со тутунска дебитна картичка, со иста адреса, само доле сега ми е бугарија... (така прочитав на некој форум) и ми даде да се регистрирам, но еве нарачав 2 работи, ситници, едната ми рекоа дека на царина била вратена, а другата е уште во shipping ама помина веке месец дена...
Има ли некоја финта, или слабо?

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Може да ми објасните како функционира ова?
Не, ова е нелегално. Финтите се поставени објаснети. Ако навистина ти треба ке побараш и ке научиш, ако ти е да се зафркаваш и да ги уништиш и малкуте дупки кои останаа во системот тогаш излези од темава и заборави на Paypal.

Член од
23 август 2009
Мислења
176
Поени од реакции
31
Ja registrirav karticata na paypal ,megutoa napraviv nekoja greska. ke ve molam za sovet
1. Karticata ne e na moe ime,a jas staviv moe ime i prezime.
2. Ne sum zabelezil deka imete sum go napisal bez edna bukva( poslednata mi fali,- namesto ivan mene mi stoj iva )

ke ima li nekoj problem!??

Hyperz

Изгубен во времето и просторот...
Член од
13 август 2011
Мислења
715
Поени од реакции
423
Ja registrirav karticata na paypal ,megutoa napraviv nekoja greska. ke ve molam za sovet
1. Karticata ne e na moe ime,a jas staviv moe ime i prezime.
2. Ne sum zabelezil deka imete sum go napisal bez edna bukva( poslednata mi fali,- namesto ivan mene mi stoj iva )

ke ima li nekoj problem!??
1Проблемот е лоциран.
Следен пат користи твоја картица.

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
А добро, шо е проблемот и Пејпал нема кај нас?

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177
А добро, шо е проблемот и Пејпал нема кај нас?
Владата,не се согласуваат заемно со законот да се поседуваат пари на странски сметки, а они пуздер напраија....

edin4o

Продуцент
Член од
4 април 2010
Мислења
1.419
Поени од реакции
461
Владата,не се согласуваат заемно со законот да се поседуваат пари на странски сметки, а они пуздер напраија....
Можеби малку ми е непознато, иако сум ОХ-а 4та година, учам економија...Али не ми е јасно ова шо го збориш... :D
Значи кога ќе има некој пејпал ќе има странска сметка, а владата нема да може да има увид во неа - заради законот кој не и дозволува тоа да го прави (да гледа во странски сметки), right?

А кои се тие пуздер што напраија?

gade

Augustus
Член од
12 април 2008
Мислења
4.850
Поени од реакции
5.169
Можеби малку ми е непознато, иако сум ОХ-а 4та година, учам економија...Али не ми е јасно ова шо го збориш... :D
Значи кога ќе има некој пејпал ќе има странска сметка, а владата нема да може да има увид во неа - заради законот кој не и дозволува тоа да го прави (да гледа во странски сметки), right?

Еф вака со прости зборови.Македонец не смее да има сметка во странска банка, ако има ќе лежи затвор. Вториот дел се алудира на тоа дека политичарите имаат сметки во странство и нив мува не ги лази.
Фала.

Член од
22 ноември 2011
Мислења
475
Поени од реакции
177

Еве ти кажи ми учиш економија ја не учам ја неписмен сум,добро нема везе кажи ми ти за законот што забранува поседување на капитал во странство,и да владата има увид во нив не реков не,и мене така ми кажувале дека не смее да се поседува пари во странство доколку си македонски државјанин,еве јас не сум добро запознаен ти кажи ми,а за тие што напраија „пуздер“ знаеш и ти самиот убаво освен ако татко ти не е некој од нив па да негираш...http://www.innovobroker.com/Editor/assets/zakon za bankite.pdf еве ти све ти пишува ако не те мрзи види убаво...

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom