Paypal конечно и во Македонија!

Статус
Затворена за нови мислења.
P

Princ

Гостин
http://netpress.com.mk/mk/vest.asp?id=109909&kategorija=1
--- надополнето: 20 септември 2012 во 23:21 ---
OMG OMG OMG, dali ovoj se razbira vo nesto ili treska gluposti---о меѓувреме ние комунициравме и со Ауерпеј, Манибукерс и Гугл чекаут и веројатно во брзо време некој од нив ќе пристигне во Македонија, па граѓаните ќе можат да користат некој од овие платежни процесори на поголем број од веб-страници кои електронски нудат производи, меѓу кои и Ибеј кој користи и Гугл чекаут и Мани букерс и Пејпал и други - вели Ивановски.Moneybookers veke koristam 5 godini isto taka i google checkout,, OMG,, ja neznam kaj ziveam,NAVISTINA VAKVI SELJACISTA JA VODAT MAKEDONIJA, ---se nadevam deka i moneybookers ke dojde vo makedonija muhahahahahaha, em se smejam em se nerviram
А што очекуваш од министер за информатичко општество кој со цел памет коментира доаѓање на ајфон 5 во македонија (ват д фак) а ни збор да каже на пример за нешто што е во негова суштинска надлежност, како на пример МАРНЕТ? Во овој имав голема надеж и очекување, ама последнава година според мене е најлошиот министер. Подобар е БИЛО КОЈ друг.
--- надополнето: 21 септември 2012 во 00:10 ---
Министерството за Информатичко Општество и Администрација е една од најголемите грешки на актуелната влада на Република Македонија и ќе остане една од најголемите грешки и на идните влади на Република Македонија се додека не биде укинато.
Министерството како министерство не само што не е грешка, туку е одлична. Замисла. Тоа што во пракса е страшно забегано министерство - башка муабет.
Треба длабински реформи во тоа министерство, сериозни реформи... не треба негово укинување.

Darklady

Модераторка
Член од
29 октомври 2011
Мислења
5.639
Поени од реакции
35.179
Македонија се наоѓа во ‘‘елитното‘‘ друштво, рамо до рамо со Северна Кореја, Бурма, Зимбабве, Судан и Сомалија, токму од тие причини ќе си го почекаме Paypal уште ‘‘малку‘‘ :свиркам:

Apple

It's good to be good
Член од
11 октомври 2009
Мислења
3.088
Поени од реакции
1.360
Ох со овие бош муабети на министеров ми скисна...Завршна фаза како да не.Кога ќе ги тргнат пречките тогаш ќе има Пејпал вака да не се лажеме.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
проблемот зошто нема пејпал кај нас е истиот како и со онлајн кладилниците и коцкарниците, едноставно државата нема закон за да може да го контролира трансверот на пари преку интернет (пејпал) а со тоа се губи добра сума која државата наводно би ја добила како данок
а најавите дека ке го “донесат„ пејпал е само пред изборна финта исто како што на пензионерите им воведуваат безплатен превоз и во сабота :pos:

Toneh

is a turtle
Член од
21 август 2005
Мислења
5.510
Поени од реакции
907
проблемот зошто нема пејпал кај нас е истиот како и со онлајн кладилниците и коцкарниците, едноставно државата нема закон за да може да го контролира трансверот на пари преку интернет (пејпал) а со тоа се губи добра сума која државата наводно би ја добила како данок
а најавите дека ке го “донесат„ пејпал е само пред изборна финта исто како што на пензионерите им воведуваат безплатен превоз и во сабота :pos:
Разликата меѓу ова и тоа, е што најверојатно пензионерите и ќе добијат бесплатен превоз и за сабота.

Член од
2 октомври 2009
Мислења
958
Поени од реакции
238
Јас не гледам каде во статијата ги спомнал тие глупости, можеби го избришале тој текст, но воопшто не ме изненадува доколку ги спомнал.

Министерството за Информатичко Општество и Администрација е една од најголемите грешки на актуелната влада на Република Македонија и ќе остане една од најголемите грешки и на идните влади на Република Македонија се додека не биде укинато.

Не само што не работи во корист на информатичарите во Република Македонија, туку и стана алатка за партиски вработувања во државната и во јавната администрација, а со тоа ова министерство стана целосно непотребно и бескорисно, а првиот човек на истото ова министерство е многу повеќе од непотребен и бескорисен, тој е чист баксуз со коефициент на интелигенција понизок од 50.
vo vecer go ima toa, ne vo netpress

Член од
24 април 2008
Мислења
10.934
Поени од реакции
12.333
vo vecer go ima toa, ne vo netpress
Не знам во која статија на Вечер, а и не ме интересира, тој весник е извор на невистини и затоа не ме интересира дали известува дека ќе не бомбардираат со златни прачки или со нуклеарни бомби, нема да им верувам ни во едното ни во другото.

Но останува фактот дека имаме детенце од психолошки гледна точка заглавено во 4-та или 5-та година од својот живот, како министер за информатичко општество и администрација, па од тука и неговите позитивни најави воопшто не треба да се земат во предвид сериозно.

Член од
22 ноември 2008
Мислења
596
Поени од реакции
99
24 Септември- Македонија не е на листата на држави. До кога ќе се објавуваат вакви дезинформации..

Член од
24 април 2008
Мислења
10.934
Поени од реакции
12.333
24 Септември- Македонија не е на листата на држави. До кога ќе се објавуваат вакви дезинформации..
Немој да ми кажеш дека сериозно ги сфаќаш сите лаги и глупости објавени од медиумите од типот на Шител и Вест, мислам дека никој на форумов повеќе не им верува на тие лажговци.

cokance

Затишје пред курац.
Член од
11 август 2008
Мислења
686
Поени од реакции
145
Додека им се може, додека има некој кој ќе се пали на стари вести...

Член од
5 август 2009
Мислења
1.295
Поени од реакции
484
Македонија има закони кои го контролираат трансферот на пари. Најчесто оние кои прават трансфери го тврдат спротивното ... се така додека не ги посети УЈП :)
Македонската законска регулатива не верувам дека е пречка за влегување на ПејПал, напротив, истата регулатива перфектно се применува од страна на други слични институции без никакви проблеми.

slobbo

LoneRyder
Член од
16 ноември 2008
Мислења
1.686
Поени од реакции
583
Македонија има закони кои го контролираат трансферот на пари. Најчесто оние кои прават трансфери го тврдат спротивното ... се така додека не ги посети УЈП :)
Македонската законска регулатива не верувам дека е пречка за влегување на ПејПал, напротив, истата регулатива перфектно се применува од страна на други слични институции без никакви проблеми.
епа тогаш сигурно проблемот е до пејпел несакаат провизија да земаат од нас :)

@cool@

Η Μακεδονία δεν είναι Ελληνική
Член од
2 јуни 2007
Мислења
23.601
Поени од реакции
27.113
verojatno ke bide 2013
vo paket so Srbija, moldavija i crna Gora
PayPal coming to Serbia in 2013
At the moment, it seems that Serbia will get PayPal in the package with few other countries like Montenegro, Macedonia and Moldova since they have also fulfilled all that the condition requested by the company. The final deal will be made when Georgia also change some of the controversial provisions.

http://www.expatserbia.com/news-a-events/news/5428-paypal-coming-to-serbia-in-2013

Статус
Затворена за нови мислења.

Kajgana Shop

На врв Bottom