VoniVaraS
Искусен :)
- Член од
- 20 април 2009
- Мислења
- 543
- Поени од реакции
- 328
Tи си пропуштил многу работи и таа твоја теорија апла е очигледно дека ти е заснована на погрешни проценки.
Првата сцена на Флок и Џејкоб ја памтиш ? Го памтиш нивниот разговор и онаа реченица на Флок дека ке најде дупка во законот т.н. loophole за да го убие Џејкоб ?
Смртта на Лок и Бен му беа ко џокер у покер, ти реков, го зема телото на Лок, го изманипулира Бен со Алекс и успеа да го наговори за да го убие Џејкоб.
На крај краева, Џејкоб искоментира '' you find your loophole '' кога се појавија Бен и Лок ( МiB ) по што Џејкоб беше '' убиен ''. :wink:
p.s. Ја не удирам на теорија, само ти укажувам на фактот дека Флок манипулира со останатите, Бен ти е класичен пример за истото, а ти тврдеше одел на муабет '' сакаш-нејкеш '' што не е точно.
Не мислам дека сум пропуштил работи туки ти си пропуштил некои делови од тоа што го имам напишано. Две страни поназад http://http://forum.kajgana.com/showpost.php?p=3430592&postcount=457
Моите претпоставки не викам дека се сто посто точни, само викам дека на мене така ми изгледа дека е најлогично да развиваат работите во следните епизоди.
На МИБ му е скурчено од островот и сака да си отиде ама мора да го убие Џејкоб а и сите кои што тој ќе ги донесе на островот. Си ја најде “дупката“ преку Лок и го искористи бесот на Бен да го убие Џејкоб. Никаде не реков дека е поинаку.

На сите што ќе му се придружат им вети ќе си идат од островот, и ќе имаат втора шанса. Ова е сакаш неќеш ситуација со јасна цел и добивка. Како што пиша и Интерниста ќе видиме дали ќе успеат да си отидат. :smir:
Во сите предходни ситуации кога се појавуваа халуцинации, привиденија, духови... тој (МИБ) беше ЗАТВОРЕН во храмот а Џејкоб слободно нели се шеташе, дури и надвор од островот. Значи недржи дека е МИБ тој што се менувал.
Во “критични“ ситуации за ОСТАНАТИТЕ, МИБ беше ослободуван од храмот и ги убиваше СИТЕ што беа надвор од заштитената зона. Не смее да дозволи Џејкоб да си го најде неговиот “кандидат“ бидејќи ќе биде лошо за останатиот дел од светот.
Бен беше триесет години под команда на Џејкоб (преку Ричард) и какви се не злосторства направи, во има НА???? Што доби за возврат??? Камен на бубрег. :pos2:
А чекај па нели јасно и гласно МИБ му кажа на Ричард „Иди кај статуата и убиј го ЃАВОЛОТ “ Зарем ќе лаже. :wink: