Имаш добиено чек до сега ? Дека гледам по интернет се жалат и повеќе од месе дена им треба на некои да им стигне . Иначе фала за информацијата.повеќе од 2 недели
А зашто би била забранета?jas kolku sto znam zabraneto e so ista reklama (ist kod) da ja ima na povishe strani
Ништо другар на македонски ако имаш веднаш те блокираат од таму и не работи апликација за реклами, ако ти е на англиски немаш никаков проблем...Вака сега .. сакам да направам 2 вебсајта
првиот да е за онлајн игри нешто како миниклип
вториот да е за рекламирање на хотели во македонија
Да прашам сега за ова адсенс разбрав дека плаќале ако ти е на англиски страната ако може да ме упати некој нешто повеќе да објасни може ли со вакви сајтови да се прават пари преку адсенс ?
не не немам уште направено ама во план сум да правам .. на англиски ке се секако .. него ова со игриве дан не го признаваат ... бтв може и со блогер да се заработува така видов некаде ?Ништо другар на македонски ако имаш веднаш те блокираат од таму и не работи апликација за реклами, ако ти е на англиски немаш никаков проблем...
Ех тоа со игрите незнам треба да видиш некој поупатен во таа работа со игрите и рекламите зависи се од правилата и на тоа посетите и рекламите во суштина најбитни им се две работи во тие рекламите што појак спонзор во рекламите толку голема добивка во тоа, но за македонија тешко немаме јаки компании кои би давале за кликање...не не немам уште направено ама во план сум да правам .. на англиски ке се секако .. него ова со игриве дан не го признаваат ... бтв може и со блогер да се заработува така видов некаде ?
Темава постоеше, провери на страните наназад дали го има твојот одговор. Ги споив двете теми.Вака, од неодамна имам сајт, и сакам од мојот сајт да заработувам пари. Како и дали можам да поставам GoogleAds на мојот сајт и дали од тоа се разаботува пари ? Доколку се заработува од овие реклами, колку добивам? И најважното, дали треба да платам некој данок кон Управата за јавни приходи, и колку проценти ?
Ако знаете некој друг начин на заработка пишете, и да, и дали и за тој начин треба да платам данок кон УЈП?
Благодарам однапред!
... 2000 посети месечно мислеш !?vaka izgleda Publisher ID: pub-7076349321XXXXXX se naoga desno gore
--- надополнето: 30 јули 2012 во 19:04 ---
Google adsense e super samo ako imas makedonski sajt so mk fontovi mk tekstovi nema da ti go odobrat.. Statisticki ako imas sajt od 2000 unikatni poseti mozis da zarabotuvas 5 - 10 evra dnevno sto e solidna mk plata...