Breaking Bad

Srcee

Unforgettable
Член од
29 април 2008
Мислења
5.275
Поени од реакции
3.496
Истите работи ги прочитав на Редит пред малце. Или исто мислите или некој тука копира. :icon_lol:

Всушност Волт превземе од секој кој ќе го убие. Од Крејзи 8 ги сече сендвичите без корка, од Гас превземе односот на работа и тоа со пешкирот, а од Мајк...па од Мајк уште чекаме уствари. Тоа со Стар Трек беше одлична приказна и мислам дека има повеќе отколку безвезе надуван муабет, туку има симболика. Блубери, не за џабе се блу. :D Симболика вриштеше, посебно сцената со
Џеси и Волт кога седат одделени со торбици пари.

Иначе, дај спојлери малце...
Волт не го виде Гас кога повраќа за да го превземе тоа со пешкирот.[DOUBLEPOST=1393502385][/DOUBLEPOST]
Пред 1 година

Денес

FuckLogic
Прочитав тука многу коментари околу ова, ќе може да ми објасни некој што е финтата? Као демек на вторава слика не знае да пука? Ја ко што гледам знае што прави дечкото.

Последно уредено:
Член од
15 ноември 2008
Мислења
5.764
Поени од реакции
11.753
Пред месец дена почнав за првпат да ја гледам, сега сум до 4та сезона и почнав паралелно после секоја епизода да ја читам темава.

Зошто по ѓаволите чекав до сега?!?! Серијата до сега е феноменална :cuc:

Член од
5 април 2012
Мислења
8.151
Поени од реакции
8.946
Волт не го виде Гас кога повраќа за да го превземе тоа со пешкирот.[DOUBLEPOST=1393502385][/DOUBLEPOST]

Прочитав тука многу коментари околу ова, ќе може да ми објасни некој што е финтата? Као демек на вторава слика не знае да пука? Ја ко што гледам знае што прави дечкото.
Да токму тоа е проблемот со сцената. Серија како ВВ каде што работите не се забраваат ни после 3 сезони си дозволи ваков контраст во една сцена да биде експерт во пукање а во другата да пука како 10 годишно дете е срамота

Последно уредено:

Mr.47

Juve Fan
Член од
29 јули 2008
Мислења
10.044
Поени од реакции
6.070
Во едната сцена пука еднаш, односно има 1 истрел.
Во втората пука полу-автоматски (што би рекле продуцентите па-па-па-па-па).
Има разлика при стрелањето, дали ќе пукнеш еднаш, ќе пукнеш повеќе пати или пак ќе пукаш рафално(зависи одружјето). Recoil-от, тресењето е различно.
Оваа сцена им е правена со помош на експерт за оружје, кој ги советувал како да реагираат при пукањето. Ако некој е крив при евентуална грешка, тоа е експертот за оружје кој бил повикан, односно консултиран за оваа сцена.

Симнете го торентот, чија шифра(код) е ставен неколку страни наназад. Целата серија во одличен квалитет, плус дополнителни видеа, како се снимала, интервјуа, глупости на снимањето и слично. 211 гб е, јас цела ја симнав и ги прегледувам да видам што и како се дешавало за време на снимањето.

Толстој

екс Бомбастичен
Член од
28 септември 2012
Мислења
11.920
Поени од реакции
11.945
Бомбастичен, зар ти ја немаше гледано до сега? :cautious:
не, никогаш не сум ја започнал, иако многу сум слушам за неа. Не гледав многу серии, од летово почнав да гледам серии, затоа не ми е ништо изгледано. Ни оваа, ни Пријатели, ни Футурама

Член од
17 октомври 2011
Мислења
14.846
Поени од реакции
36.901
не, никогаш не сум ја започнал, иако многу сум слушам за неа. Не гледав многу серии, од летово почнав да гледам серии, затоа не ми е ништо изгледано. Ни оваа, ни Пријатели, ни Футурама
А The Killing, Carnivale, Lost, Heroes, Prison Break, Six Feet Under, Game of Thrones (...) ?

bobipp

Let's cook!
Член од
15 август 2008
Мислења
11.901
Поени од реакции
6.978
На средина на 5-та сезона сум. 6-та еп изгледана, 10 до крај :LOL: осеќам дека ќе биде јако до крајот. Другар што ја гледал ми вика сега започнува кулминацијата. Како по ѓаволите ќе му даде на Мајк 5 мил и ќе остане метиламинот? :D

Донев

★★
Член од
9 мај 2008
Мислења
35.745
Поени од реакции
52.704
На средина на 5-та сезона сум. 6-та еп изгледана, 10 до крај :LOL: осеќам дека ќе биде јако до крајот. Другар што ја гледал ми вика сега започнува кулминацијата. Како по ѓаволите ќе му даде на Мајк 5 мил и ќе остане метиламинот? :D
Мора да најде некој начин :D

Kajgana Shop

На врв Bottom